Vadidegent miért kérnek fel keresztapának?
Az alábbi videó leírása azt állítja, hogy a taxis lett a megszületett gyermek keresztapja.
https://www.youtube.com/watch?v=KuAymBPoTkI
Ez csak szerintem furcsa? Mi oka lenne rá bárkinek is, hogy egy vadidegen embert, akit nem is ismer, felkérjen keresztapának? Oké, azt írják, hogy az eset óta tartják a kapcsolatot, de még ha hetek óta beszélnek is egymással, akkor sem ismerik egymást annyira, hogy ilyesmire felkérjék.
Én elmúltam 25 éves, mire először hallottam olyat, hogy valakinek a rokona a keresztszülője.
Nálunk úgy van, hogy az a szabály, hogy ne legyen családtag.
Az én keresztapám is apukámnak egy zenésztársa.
3.
És ez miért elképzelhetetlen valaki olyannal, aki nem vérrokon?!
Nem mindenki vallási okból csinálja, vannak akiket ez nem érdekel. Van aki szokás miatt csak, van aki az ajándékokért, van aki azért hogy legyen valaki a gyerek életében a szülőkön kívül, ilyet is hallottam.
Összességében nem lepődök meg, számomra pont annyira furcsa mint egy barátunk feleseget/férjét felkérni csak azért mert az ismerősünk párja, merthogy így illik mert mégiscsak egy pár. Az se jobb. Ilyenkor történik az hogy a szakításkor a kapcsolat megszakad az említett keresztszülővel, őt se érdekli az exe barátjának a gyereke többé.
Tehát attól függ szerintem hogy miért akarja a szülő a keresztelést. Ha csak úgy mert így szokták akkor valoszinű mindegy ki a keresztszülő. Ez mondjuk nem jelenti hogy nem lesz jó a kapcsolat.
Az én családomban is az a jellemző, hogy nem családtag, hanem valaki a baráti körből a keresztszülő.
Mikor mi lettünk keresztszülők a párommal, akkor szembesültem vele, hogy az ő családjában az a divat, hogy a szülő testvére a keresztszülő. Tehát kb fel se lettünk kérve, természetesnek vették, hogy mi leszünk azok. Azóta se értem, mi a jó ebben, hát a nagybácsi/nagynéni már alapból közeli rokon, felesleges ezt még tetézni. De náluk annyira fontos ez, hogy ez az elsődleges: keriapu van, és nem bátyó. Mikor mondom akármi miatt, hogy mert a kislány nagybátyja a párom, akkor rendesen ki vagyok javítva, hogy nem a nagybátyja, hanem a keresztapja! Szóval ennyire, náluk egyszerűen ez fontosabb státusz. Nekem a mai napig fura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!