Mit lehetne tenni egy ilyen családdal?
23 Éves vagyok félvér.
Apám 3 éves koromban elhagyott minket. Azóta nem támogatott minket se anyagilag sehogy. Visszament hazájában. A családja Magyarországon él,évente egyszer talán eljönnek meglátogatni.
Pár éve adtak egy kis pénzt nekem amit elfogadtam,erre kiabáltak: "A lóvé persze kéne mi?"
Majd 20 évesen ismét felvettük a kapcsolatot. Nem lett jó vége.
A "családomhoz" egyszer felutaztam Pestre. Van egy üzletük. De enni nem kaptam és a raktárban kellett lennem. Felkaptam a vizet. Az üzletben elvettem egy ilyen instant kínai levest,de kifizettem. Utánam kiabálták. Nagynehezen kaptam másnap enni,de utána telefonban mikor apámnak elmeséltem,szintén utánam kiabálta. És hogy ki ne menjek külföldre hozzá és a nagyszülőkhöz,mert lusta vagyok és lassú.
Mikor ezeket sérelmeztem, felhozták hogy az unokatestvéreim milyen gazdagok,jártak "nagy" iskolába,és hogy milyen okosak. Ellenben én buta vagyok (iskolázott vagyok pedig) ,nincs pénzem,és többet ne menjek.
Erre én azt feleltem: "vegyétek már figyelembe, hogy nekik volt apjuk és ti is támogattátok anyagilag,ruházatilag,mindenhogy,én mit kaptam semmit holott ugyanúgy megilletett volna.
Szerettem volna pestre járni suliba továbbtanulási céllal, gondoltam egy napig hátha megszállhatok náluk egy héten,azt mondták "hát nem vagyunk itthon"...
Tudják mikor van a születésnapom, annyit nem mondanak hogy helló.
Egy éve beteg voltam a gyomrommal,ekkor is felkerestem őket,írtam az unokatestvéremnek hogy szeretnék elmenni orvoshoz (homopátiás). Annyit nem írt vissza "te hülye hát mi bajod van?" Apám csak annyit mondott: "én is beteg vagyok,kit érdekel"
Arra lennék kíváncsi hogy mit lehetne tenni,hogyan lehetne elégtételt venni? Akár jogilag?
Azt gondolom ami annak a két kölyöknek (bocsi hogy így fogalmazok) járt az nekem is járna.
(Dolgoznék/meg dolgozom is van szakmám,érettségim, edző szakos hallgató is vagyok,tehát a munka nem büdös számomra)
Elégtételt? Minek?
Neked nincs családod, sosem volt, ezek idegenek...
Ezt próbáld meg feldolgozni, aztán továbbléphetsz!
Egyébként nálam "félnővérem" próbálta eljátzsani ezt, hogy pár ilyen "meghívás" - után ami leginkább házimunka miatt történt, bár volt kivétel is - már egyre inkább csak a maradékot akarta elémlökni .
Aztán egyszer meguntam és rendeltem kaját a netpincérről oda helybe vagy húszezerért, előe fizetve, aztán úgy odamondtam neki, hogy rátok is gondoltam, legyen mit ennetek, ha már csak a maradék van aztán még az is kevés.
Na többet nem szórakozott ezzel.
Ez olyan szomorú. Az ber legnagyobb támasza a család, de neked nincs meg. Én csak csúnya dolgokkal tudnék rendet tenni. De azt nem szabad. Még!
Talán lesz egy '56 második felvonás. Akkor igen!
Minden ember alapvető szükséglete, hogy szeretne valahova tartozni. Tudom, hogy erről könnyebb beszélni mint ténylegesen megtenni de; ne akarj olyanokhoz tartozni akik nem becsülnek meg. Értékes vagy, és ez legyen az alapvetés. Ha megbecsülöd magad előbb-utóbb megfogod találni azt aki észreveszi az értékeidet és szeretni fog.
Amit ajánlanék az az, hogy felejtsd el őket. A bosszúra, vagy ahogy te fogalmaztál az "elégtételre" se gondolj. Mert lehet tudnál ártani nekik de a gyűlölet csak tovább mérgezi a mentális állapotodat amit eleve ők idéztek elő. Azzal és olyanokkal foglalkozz akik megérdemelnek és megérdemlik a figyelmedet, aki pedig így áll hozzád az meg az ő vesztesége.
A másik hiba amit megemlítenék (amibe a hozzád hasonló cipőben járók bele szoktak esni), hogy különböző vallási csoportokhoz csatlakoznak azok akik "elhagyottnak" érzik magukat. Ezekben akár érezheted is magad jól, de ilyenkor meg gondolj mindig pl. Németh Sándorra aki több százmilliós villában él egy ilyen szervezet (Hit Gyülekezete) vezetőjeként.
Egyszóval ne akarj mindenáron tartozni valahová. Legyél önmagad, becsüld meg magadat, fejlődj; és ennek köszönhetően meg fogod találni majd azt aki értékelni fogja azt aki vagy és megadja majd a szeretetet számodra.
#6, Írjon ki többször is ha kell, ha ez egy kicsit megnyugtatja. Az itteni válaszok olvasása. Nincs ezzel semmi probléma!
Ahelyett, hogy dünnyögsz meg morgolódsz; ezzel is mérgezve magad körül a levegőt, inkább menj olyan helyre ahol jól érzed magad vagy reagálj olyan kérdésekre amelyekre szeretnél. Senki nem tart fegyvert a fejedhez, hogy minden kérdésre válaszolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!