Ebben az esetben mit tegyek?
Nagyszüleim gondozásra szorulnak, de nem akarnak otthonba menni. Apám és a testvére napi szinten kétszer rájuk szokott nézni.
A helyzet az, hogy én külföldön lakom, de az unokák közül még így is én foglalkozuk velük a legtöbbet. Nekem nincs tesóm, de a nagynénémnek van 3 lánya, mindig ők voltak a kedvencek, idősebbek is nálam. Most hétvégén haza jöttem egy hétre, nekem ez a szabadságom, az éves pihenőm. Apámék és a tesójáék is egyszerre mennek nyaralni. (Nem együtt, csak egy időpontban)
Kitalálták, hogy majd akkor a héten nekem kéne a nagyszülőket figyelni, amit nagyon nem érzek fairnek. Más az, hogy azt terveztem, hogy 2x-3x elmegyek hozzájuk, de őszíntén nem nagyon van kedvem őket fürdetni, főzni rájuk, a kutyákat pesztrálni… persze ez is érthető, apáméknak is kell a szabadság, de rajtam kívül még van 3 unoka, ők is besegíthetnének, nem hiszem, hogy rám kéne az egészet hárítani.
Az volt a tervem, hogy persze, meglátogattam volna őket, de a barátaimmal akartam magam kibulizni, leugrani a balcsira.
Heti 2 alkalom nem sok
Mellette tudsz pihenni haverozni
Amúgy én az időseket nem értem
Például párom szólt az anyjának amikor 55 éves volt,hogy figyelj anya én szeretlek tisztelek, felneveltél,de nem tudnálak öreg korodra gondozni,de ha kell segítség szólj és keresünk melléd ápolót vagy otthont
De az anyja nem vette magára,azt mondta oké fiam,hogy én töröltem ki a szaros segged,de ez a gyerekneveléssel együtt jár,én nem azért hozztak a világra,hogy később az én szaros seggem töröld ki
Heti 2 alkalmat írt a kedvező
Az nem sok
Többi 5 napban tudd a szabadidejre koncentrálni
#1,3,4,5: Azért vagytok lepontozva, mert nem értitek a helyzetet, mert nem tudtok szöveget értelmezni. A kérdező pihenni jött haza, erre az "ápolást" a nyakába varrnák. Ez az idő neki ugyanúgy a nyaralás lenne, mint a az apjáéknak stb. Lehet, hogy csak ekkor mehet szabadságra. És akkor most a nyakába varrnák az ápolást a fele időben, amikor amúgy csak 2-szer ugrott volna el.
Kérdező: Egyértelműen kibasztak/kibasznának veled. Nem feltétlenül tapintatlanságból, hanem figyelmetlenségből mondván "Mi is vigyáztunk rájuk. Te is vigyázz!" A helyzet az, hogy itt elsődlegesen az apádéknak van felelősségük, nekik kell a segítségről addig gondoskodni. Ha ezt nem tették meg, akkor nyilvánvalóan elhanyagolták a kötelességeiket, mert 1. mi van, ha rád számítanak, de mégsem tudsz jönni, 2. ezt ne az utolsó pillanatban közöljék! Szerezzenek ápolót.
Te meg menj nyaralni!
Szerintem itt az történt, hogy az apa és a testvére tudtak arról, hogy a kérdező most jön haza szabadságra, és úgy döntöttek, ők is most mennek szabadságra, mert úgyis lesz helyettük segítség. Csakhogy ezt előre tisztázni kellett volna.
Számomra érthetetlen, hogy a másik 3 unoka miért nincs hadba fogva? Akár a mindennapokban? Miért csak a külföldről hazalátogatót kell ezzel a munkával terhelni?
"Amúgy én az időseket nem értem
Például párom szólt az anyjának amikor 55 éves volt,hogy figyelj anya én szeretlek tisztelek, felneveltél,de nem tudnálak öreg korodra gondozni,de ha kell segítség szólj és keresünk melléd ápolót vagy otthont"
Ez tök jó. Csak azt felejted el, hogy az idős ember nem mindig veszi ám eszre, hogy igencsak leépülőben van fizikailag. A demens pedig egészen biztosan nem. Szóval megbeszélheted ezt te az 55 évessel, de 70 évesen mondjuk egy kezdődő Alzheimerrel már nem fog ra emlékezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!