Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kényszeres hazudozó családtago...

Kényszeres hazudozó családtagot hogy kezeltétek?

Figyelt kérdés
Nekem a testvérem az, és mivel már 35 elmúlt mindenki úgy van vele, hogy ráhagyja had csinálja, de nekem ez nem megy. Akármikor mesél már nem tudom eldönteni igaz-e, és ha igen mennyire van a sztori kiszinezve a javára. Amúgy mondanám, hogy jól csinálja, de voltam már mellette mikor másnak hazudott valamit, amiről énis tudtam és a végén teljesen más sztori lett. 2 levegővétel közt mindig jön ki belőle valami kamu. Egyszerűen nem akarok így vele kapcsolatot tartani, de a család szerint akkor én vagyok a szemét, mert ő nem tehet róla. Ja tényleg nem tehet, de több év alatt megoldhatta volna bármilyen segítséggel. A legújabb heppje, hogy a gyerekéről kamuz össze mindent.
2021. jún. 27. 12:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Segítek. Ha megszakítod vele a kapcsolatot, akkor soha többé nem lesz már gondod ezzel.
2021. jún. 27. 15:20
 12/18 anonim ***** válasza:
77%

Hallgatni kell a fa*zágait, és szépen mosolyogni, mint aki elhiszi, majd utána mögötte kibeszélni és jókat röhögni rajta. Ha ez nem megy, akkor hagyd a pitsába az egész ági családot, nem kell velük beszélgetni akkor, ha emiatt ők nem beszélnének veled. Ehhez neked csak bátorság kell.

Másrészt, ha feljött a verés. Nagynéném SOHA nem bántotta a gyerekeit, nyakleves sem volt. Aztán egyszer olyat csinált a 13 éves amit nem kellett volna, most tök mindegy, hogy mit. Volt szép szülői beszéd, felvilágosítás, lelkére beszélés, hogy mit is tett, és ez milyen kihatással lehet a jövőjére. A gyerek esküdött fűre fára, nem lesz több ilyen. Másodjára is megtörtént. Akkor szobafogság, kütyük elvétele. Úgy tűnt megint, megjavult. Harmadjára is megtörtént. Akkor nagynéném kiment az udvarra, szedett egy szép pálcát egy bokorrol, és istenesen megverte a gyereket. Azóta is jól viselkedik, soha többet nem fordult elő, amit tett. Igen, azért nem teszi, mert fél az anyja reakciójától. De a szép szó nem használt. Hiába lett neki tüzetesen elmagyarázva, leülve vele többször is. 13 éves volt. Nem értette, mi olyan rossz abban, amit csinált, tini volt, lázadott, csak rosszul. Viszont véget kellett neki vetni, és nem volt más mód, ami hatott volna.

Nem, nem csorbult a kapcsolata az anyjával, nem lett idegbeteg, vagy remegős nyuszi az egy pálcázástól, nem szenvedett maradandó lelki károsodást. Viszont sikerült a helyes útra terelni.

2021. jún. 27. 15:31
 13/18 anonim ***** válasza:
79%

mentolos cigi21- nek- bocsi de privátban nem írok

Kérdezted, hány éves az öcsém. Kicsivel 50 feletti.

2021. jún. 27. 15:32
 14/18 anonim ***** válasza:
Ne vedd komolyan.
2021. jún. 27. 23:16
 15/18 anonim ***** válasza:
65%

Ignorálni.

Nekem is volt ilyen ismerősöm, mikor azt se hittük el, amit kérdez.

2021. jún. 28. 10:51
 16/18 anonim ***** válasza:
65%

Ha nem letfontossagu kapcsolatban maradnod vele, akkor ne keresd, ne akarj vele magadtol beszelgetni.

Ha cslad rendezvenyen talalklztok, akkor hallgasd ugy mint egy szinhazi eloadast. Miutan tavozol felejtsd is el.

2021. jún. 28. 16:34
 17/18 anonim ***** válasza:
65%
16- az a baj, hogy ezek a hazugságok gyakran másokat is súlyosan érintenek. Hatással vannak a hazugságai mások életére.Tönkre tud tenni bárkit.
2021. jún. 28. 17:19
 18/18 anonim ***** válasza:
65%

Gyerekkorom óta látom ha hazudnak. Olyna vagyok mint egy szuperérzékeny, minőségi hazugság detektor. Azt is meg tudom mondani, miért hazudik. Akkor is ha csak tudat alatt hazudik.

Én az ilyen embereket szembesítem. Előbb utóbb leállnak. Még akkor is ha nem direkt hazudnak, csak kevés az önismeretük és rosszul látják magukat. Ilyenkor gondolkodnak egy sort, aztán csöndbe maradnak, próbálnak nem hazudni.

2021. júl. 2. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!