Hogyan állítsam le a testvérem élettársát?
Figyelt kérdés
A testvérem 3 éve ismerte meg, azóta született 2 gyerekük. A hölgy most a fejébe vette, hogy ő el akar költözni és el akarja adatni velem azt a házat amiben élnek, mert kisebbe akar költözni, a különbözetet meg utazgatásra költenék. A ház az én nevemen van, a tesómnak holtig tartó haszonálvezet lett rá bejegyezve. Ezen felül még a havi pénzt is kevesli amit a tesómnak utalok az anyuéktól neki szánt pénzből. Ez az összeg fedezi a rezsit, az állagmegóvást, egy kis fizukiegészítés és mióta megszülettek a kicsik megtoldottam "pelenkapénzzel" is. A testvérem mindig annak ad igazat, akivel épp beszél, ő nem fog tudni dönteni.2021. máj. 16. 11:16
11/18 anonim válasza:
Szerintem nem a kérdező lakik a házban. Hanem a testvérék
12/18 anonim válasza:
A hölgy valszeg addig lenne a képben, míg tart a pénzből. Utána a te gondod lenne a kiforgatott testvér plusz a gyerekek.
Elutazgatni a ház árát? És utána mi lesz?
13/18 anonim válasza:
Pedig az a lég egyszerűbb, ha a tesódat kettőtök közé ültetnétek, és döntse el, hogy mit akar. Ha azt, amit az élettársa, akkor adják el, aztán nyomorogjanak a 2 gyerekkel egy kisebb lakásban. Majd ha elutazgatták a pénzüket, akkor kell használni azt a bizonyos nem Szót. Ha meg melletted áll, hogy ne adjátok el, a barátnője meg pattog, talán rájön, hogy mégsem volt jó ötlet 3 év alatt 2 gyereket legyártani.
14/18 anonim válasza:
A hölgy tisztában van vele, hogy mivel te vagy a tulaj, ha eladod a házat, akkor a vételár téged illet? Ők csak a haszonélvezet megváltását kapják. Ami a ház értékének a töredéke. Ha haszonélvezettel terhelten adod el, akkor esélyes, hogy nem találsz vevőt, tehát a testvérednek először le kell mondania a haszonélvezetről, ami most nem néztem utána, de tényleg egy töredék összeg. Ezután te vígan eladod a házat, pénz a tiéd. Szerintem, ha ezt így elmagyarázod neki, akkor már nem is akarja majd olyan nagyon a ház eladását. De gondolom, hogy testvéred problémája miatt ezt nem csinálnád meg, hiszen a szüleid azért adtak neki haszonélvezetet, hogy mindig legyen hol laknia, ne lehessen kiforgatni.
15/18 anonim válasza:
Szepen visszacsokkenetem a penzt ami utalsz h bocs de elfogyott mar csak annyi van.
Az eladasra nemet mondanek. Majd ha eroskodik akkor oke eladod de mint tulaj a vetelar a tied. Magyaran nem fog utazgatni belole. Sem kisebb lakas venni.
Maradjon a seggen es oruljon annak ami van.
16/18 anonim válasza:
Kerdezd meg tole, hogy milyen jogon akarja eladni azt, ami a te tulajdonod?
Egyszer es mindenkorra kozold vele, hogy nem es tema lezarva, ne is gondoljon tobbet erre, mert semmi ertelme! Ez egy penzleso!
18/18 anonim válasza:
A ház valószínű kettejük öröksége, ahogy a pénz is. A szülők így oldották meg, a testvér korlátozott belátási képessége miatt, hogy a kérdezőre bízták a tesó örökségét is. Olyan, mintha a gondnoka lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!