Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Vajon ki mit gondol erről?

Vajon ki mit gondol erről?

Figyelt kérdés

Férjemmel többször járunk kirándulni többnyire kettesben, néha a többi testvérnek is felajánljuk, hogy van-e kedvük jönni (természetesen mindenki saját autóval), mindketten igényeljük is, az elmúlt 5 hónapban nem voltunk nagyon semerre, mivel nálam a munkahelyen nagyon hajtós volt az első negyedév (beszámoló, munkaterv, támogatások). Mire eljutottunk volna egy négynapos kikapcsolódásra, addigra a vírusidőszak miatt minden törlődött. Alig vártam, hogy végre kimozdulhassunk, megbeszéltünk egy 1 napos kirándulást, amire váratlanul elhívta tesóját és annak új barátnőjét. Ennek részemről sincs semmi akadálya. Tesója felvetette, hogy menjünk egy autóval, de én ragaszkod(nék)om ahhoz, hogy külön autóval menjünk a régebbi "közös" kirándulások is mindig ha egyáltalán jöttek így voltak. Megmondta tesójának, hogy mi így gondoljuk (én túl is léptem rajta) erre tesója még mindig egy autóval akar menni.

Nem a közös kirándulás ellen van kifogásom, de szükségem van az utazási résznél, hogy csak kinézzek a fejemből, vagy csak a párommal együtt beszélgessünk, vagy zenét hallgassunk csöndben.

Sajnos feszültséget szült közöttünk a téma, mert ha jól sejtem nem merte megmondani nyíltan a tesójának, hogy mi (de tőlem mondhatja azt is, hogy én) ragaszkodom a külön autóhoz. Eleget alkalmazkodom a munkahelyemen vagy akár otthon, ez az ÉN időm lett volna, amire nekem szükségem lenne.

Ti hogy látjátok? Ez olyan nagy kérés? Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre.

2020. máj. 29. 12:01
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
nem
2020. máj. 29. 12:04
 2/6 anonim ***** válasza:
92%
Ha kinyitod a szádat jön a hang... Légyszíves gyertek külön kosival mert én lazítanék út közben a XY.-al. Nem kell megindokolni, hogy miért ezt szeretnéd.
2020. máj. 29. 12:05
 3/6 A kérdező kommentje:
A férjem tudja, hogy ezt szeretném, nem gondolatolvasást várok el Tőle.
2020. máj. 29. 12:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A párod testvérére gondoltam, hogy elmondod neki.
2020. máj. 29. 12:09
 5/6 anonim ***** válasza:
79%
Teljesen érthető. És ezt te is megbeszélheted velük. Nálunk is gyakran van ilyen, mert páromnak 6 tesója is van, és sokszor felmerülnek ilyen szedjük fel, vigyük el, alkalmazkodjunk hozzájuk dolgok. NEM, nem és nem! És nem érdekel ki hogyan puffog emiatt. Ha nem tetszik, akkor marad a seggén, megy busszal, vagy mit bánom én... én meg akkor megyek és oda, ahova én akarok. Aki akar, és olyanom van, beülhet mellém, csak akkor ott rakom ki, ahol először megnyikkan 😃
2020. máj. 29. 14:23
 6/6 anonim ***** válasza:
79%
Nálunk az egész rokonság ilyen sajnos. Már semmit nem szervezek velük, mindenhova magunk megyünk, így nincs vita az autó témán. Elég szomorú, mert közös programok híján idővel fokozatosan távolodunk el egymástól, de sajnos ők provokálták ezt ki. Ha én meghívom őket valahova, automatikusnak veszik, hogy én szervezzek le mindent, mi fizessük az utazást, mi biztosítsuk az autót, a sofőrt, ők meg csak beülnek és élvezik az ingyen utat. Aztán meg volt, aki még meg is kritizált, hogy "mi szórjuk a pénzt", és rossz hírünket keltette egy ilyen ingyen út után. Soha többet, senkit nem taxizunk azóta. Ha fair emberek lennének, felajánlanák, hogy menjünk külön autóval, de ők csak ingyen taxit akarnak maguknak gyakran többszáz km-ekre.
2020. jún. 2. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!