Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kinek higgyek? Voltatok ilyen...

Kinek higgyek? Voltatok ilyen helyzetbe?

Figyelt kérdés
Van egy masodunokatestverem, akivel ezelőtt semleges volt a viszonyom, viszont most, hogy már mindkettőnknek baba van,elkezdtünk -beszélgetni, (mi külföldön élünk)nagyon jol kijövünk egymással, mindent meg tudunk beszelni a másikkal. Sokszor kiöntötte a lelkét nekem. Majd a keresztanyján mondta, hogy a faluban ez az unokatestvérem pletykál rólam, stb.. Keresztanyám nem hazudna ilyesmibe, nem is lenne oka rá. Amikor rákérdeztem, tagadta az uncsitesó. Nem tudom kinek higgyek. Össze vagyok zavarodva.
2020. ápr. 2. 13:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Az igazmondó lehet egyik is, meg a máik is. Mi ezt konkrétumok hiányában, nem tudjuk eldönteni.

Te magad győződj meg a valóságról. A 6. válaszoló nagyon helyesen válaszolt. Jelenleg 100%-on is áll...

2020. ápr. 2. 14:50
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Az tényleg nem mindegy, hogy mit pletykál a rokon. Ha amúgy publikus információkat oszt meg, azzal szerintem semm gond. Én is elmondom az itthoni közös ismerősöknek, amit a külföldre kköltözött barátnőmről megtudok. Tudom, hogy érdekli őket, bár nincsenek napi kapcsolatban, és biztos vagyok benne, hogy ha összeakadnának az on-line térben, ezeket ő is megosztaná magáról.

"Jól vannak, a gyerekek már járnak iskolába, a férjet sajnos meg kell majd operálni, de ez is Németországban történik majd, már érvéényes ott a TB-jük; átment egy másik céghez, mert ott jobbak a munkakörülmények" és hasonlók.

Ha olyat osztana meg velem, amit bizalmas információnak értékelek, vagy én nem gondolnám annak, de megkért, hogy ne adjam tovább, akkor arról nem beszélnék. Pl. Szerelmes lett egy munkatársába, és fontolgatja, hogy kilép a családból; újra terhes, és nem tudja, megtartsák-e a babát; beadott egy ösztöndíjkérelmet Oxfordba, de még nem kapott választ vagy bármi más.

2020. ápr. 2. 14:54
 13/18 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy mit pletykált.
2020. ápr. 2. 15:34
 14/18 anonim ***** válasza:
18%

Vannak az életnek bizonyos örökéletű törvényei.

1. Nőben SOHA nem bízunk meg, mert a nők mindig pletykálnak, MINDEN nő pletykál, és minden nő kibeszéli a legjobb barátnőjétől elkezdve a testvérén meg a saját anyján keresztül a legutolsó szomszédot is. Amelyik azt mondja, hogy nem pletykál, az HAZUDIK.

Van, aki csak szimplán elkotyogja, van aki szándékosan pletykál, van aki az igazat mondja, van aki hazugságokat terjeszt, ez mind változó.

De jelen helyzetben, kedves kérdező, pletykált az unokatesód, pletykált a keresztanyád, és pletykáltál te is. Mindenki más miatt, de pletykált...

Az, hogy valakinek nincs rá oka, vagy hogy a rokonod, vagy hogy nagyon jóban vagytok, az SEMMIT nem jelent. Hidd el, a keresztanyádnak is ugyanúgy jár a szája a faluban, mint mindenki másnak.

Tagadni meg értelemszerűen mindenki letagadja, mivel az érintettel szemben már kellemetlen lenne bevallani, hogy hát igen, beszéltünk rólad...

Baromi egyszerű a megoldás: innentől kezdve nem bizalmaskodsz olyannal, akinek a faluban pletykálás a hobbija. Anyagiakról, családi dolgokról meg amúgy sem kell senkinek beszélni, semmi közük hozzá.

2020. ápr. 2. 15:50
 15/18 anonim ***** válasza:
74%
Szememben az a pár szó, hogy miért mentél korán férjhez ill. miért szültél gyereket, az nem pletyka! Pletyka az, amikor összesúg valakivel és megkérdi: "Hallottad? Képzeld Gyuri ALIGHANEM megcsalta Marit... ". Na, ez pletyka! Amit az unokatestvérem mondott, az magánvélemény. Semmi pletykát nem látok benne.
2020. ápr. 2. 20:48
 16/18 anonim ***** válasza:
Valószínűleg irigy rád, ezért beszél ilyeneket! Lehet, hogy jobb lenne felszínesebb kapcsolatot tartani vele, vagy semmilyet, nem érdemli meg a bizalmadat!
2020. ápr. 3. 10:55
 17/18 A kérdező kommentje:
Számomra ez is pletyka, mivel a hátam mögött más véleménnyel van rólam, mint amit nekem írt/mondott. Azóta felszínes a kapcsolatunk, jóformán semmilyen. Mondtam neki, hogy ezen nem akarok veszekedni, de ilyen könnyen nem tudom elfelejteni és túl lepni rajta. Szerintem már nem fogok benne bízni soha.
2020. ápr. 3. 11:35
 18/18 A kérdező kommentje:
Ráadásul elég kétszínű dolog ez, mivel kb 2 évvel idősebb tőlem. A babát már hamarabb akartak volna, csak nem jött. Nekünk össze jött elsőre.
2020. ápr. 3. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!