Hogyan hívjátok fel az idős szüleitek és/vagy nagyszüleitek figyelmét a fertőzésre, annak veszélyeire?
Nem kell pánikolni, nem áll meg az élet, nem pusztul ki az emberiség stb., stb., de azért az bizonyított, hogy igen komoly következményei is lehetnek a járványnak és ennek elsősorban a legyengült, betegségekkel küzdő, idős emberek vannak kitéve. A média (tv, rádió, újságok) is tájékoztat, külön időseknek is készítettek tájékoztató anyagokat, az internet tele van velük, az önkormányzatok is felhívják rá a figyelmet, ismerjük az eddig tett intézkedéseket is stb., de én nem nagyon látom, hogy ezt az idősek tényleg értenék és éreznék a fontosságát. Nálunk a nyugdíjas klubbok is ugyanúgy megszervezik a programjaikat, semmit nem töröltek el. A facebookon is látom az idősek posztjait, kommentjeit, hogy "ajj nekem ne mondja", "ajj persze majd jó hogy nem is adok neki puszit, mi?" és hasonlók, ugyanúgy többen kitették, hogy segítik az időseket (pl. bevásárolnak nekik) és csak le lettek szólva, mert "nekem nem kell senkinek a segítsége, 83 évig mindent megoldottam egyedül" és hasonlók. A mi nagymamánkat is felhívtuk, hogy maradjon otthon, vagy legalább ne menjen közösségbe (pl. nyugdíjas klub, áruház), de kb. kiröhögött. Így mit tud csinálni az ember?
Azért a város is tele van mindenféle emberrel, vannak külföldi vendégmunkások, külföldön dolgozó helyiek, átutazók stb., de közöttünk Magyarországon élők is simán lehetnek fertőzöttek, kb. bárki. Én is most jöttem haza az egyetemről-koliból… szerda este még ott ültem egy előadáson 100+ fővel külföldiekkel és magyarokkal egyaránt, tömegközlekedést használtam, ki-be jártam a koliban és az egyetem épületeiben, aztán csütörtök reggel lettünk hazaküldve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!