Miért ilyen a sógornőm? A karácsonynak tényleg ez a lényege?
Sok evvel ezelott mi erre talaltunk egy megoldast, amit mindenki el tudott fogadni: felnottek nem ajandekoznak semmit egymasnak, helyette mindenki a kozos ebedre/vacsorara keszul es elotte megbeszeljuk ki mit foz/sut/hoz.
Ma mar az etel es ital se olcso es az se kell elvaras legyen, hogy ahova vendegsegbe megyunk ott szakadjanak bele 4-6-15 ember fogadasaba a hazigazdak.
Igy nalunk egyeztetunk ki hoz sultet, ki salatat, ki sos ropogtatnivalot, ki bejglit, ki toltottkaposztat.
Es mindenki visz valami innivalot.
Ha jol ertem 5-en vannak testverek az mar szep nagy csalad, ha osszegyulik. Legyen ez a karacsonyi ajandek es az odavitt sutik, etelek...ezt mindenkivel le kell beszelni.
Ha jofej akarsz lenni irany a net messenger vagy akarmilyen csoportos beszelgetes inditasa az erintett rokonsag legalabb egyik hazastarsanak/tagjanak es szepen beirod, hogy az a nagyszeru otleted tamadt, hogy: huszadik tusfurdo, negyedik sal, meregdraga konyv stb. helyett a mi felnottek azzal ajandekozzuk meg egymast, hogy egyutt toltjuk a....amihez mindenki egyenlo mertekben hozzajarul es szivet es lelket is beleteheti a menübe. Aztan reszletezed es rakerdezel kinek tetszik es ki csatlakozna.
Most ő akar ennyiért vásárolni vagy azt akarja, hogy közösen vegyétek meg 50 ezerért az ajándékokat?
Biztosan én vagyok értetlen, de ez a szöveg merő zagyvaság és semmi értelme, amit leírtál.
Megbeszéltétek, hogy jelképes ajándék legyen, ez ok. De ha ő 50 ezerért akar vásárolni, hát vásároljon. Ti meg vesztek külön valamit. Mondani kell neki, másképp nem fogja tudni, hogy ti ezt nem akarjátok.
Vagy nem értem mi a gond...
6 embernek összesen 50.000 forint értèk, az belefér a jelképesbe. Sajnos.
Az 7500Ft/ember. Mondjuk egy közepes parfüm meg egy csoki. Vagy egy jobb minőségű karácsonyfaégő készlet. 2 mozijegy meg egy üveg bor...
Egyetértek azzal, aki azt írta, hogy jelkèpes vackok adásának nincs értelme. Mi sose voltunk a külsòségekee adó vagy költekező család, de inkább veszek egy jó minőségű tárgyat 3x, mint valami felesleges vacak tárgyat x forintért, az utóbbi nagyobb pocsékolás.
Beszèljetek amúgy vele, mert nagyon mások mindenhol a szokások. Viszont ő is hozott vmit otthonról, és sok embernek ez a pár ezer forintos ajándékhatár nagyon frusztráló. Nyilván nem arra gondolok, hogy egy hifitornyot hoz vki amikor jelképes ajándékozás van, mert az tényleg gáz.
"6 embernek összesen 50.000 forint értèk, az belefér a jelképesbe. ... Az 7500Ft/ember. ... Bocs 8500"
:-O
Akkor mennyi lenne fejenként a nem csak jelképes szerinted?
Egy átlag családnak fejenként 8500 egy vagyon! Főleg, ha viszonylag nagy is a család.
Szerintem ez nem árfüggő, hanem az a kérdés, mit szeretnél adni.
Tágabb családnál nyilván a harmadunokatestvérnek nem veszel ajándékot vagy távolabbi rokonoknak családonként (pl süti szép dobozban), de itt egy pár apjáról és az egyikük testvéreiről van szó. Nyilván nem külön ad a férjétől a sógornő.
Én az apámnak 8500 forintot nem sokallok egyàltalán, ha olyan ajándék tetszett meg, ami ennyibe kerül. Most pl egy kis fotóalbumot kap az unokája képeivel meg egy naptárat. Ez elég jelkèpes, de nem is 2 v 3000 ft. Anyukám egy könyvet kap mef egy egyedi fotós falinaptárat. Nővérem egy égòsort és parfümöt. Párja ajándékkártyát egy helyre ahol szokott vásárolni és egy doboz sütit. Az én sógornőm parfümöt, falinaptárat olyan tèmában amit szeret és egy csomag szèp szalvétát.
Kb ezez az 5-10000 ezer forintos tételek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!