Miért természetes nekik?
Kérj már a fuvar megbeszélésekor benzin pénzt !
Akkor majd nem akarnak utazgatni, vagy jó lesz nekik a busz, vonat is ! Mi ezt tettük, fantasztikus hatása volt ennek, egyből nem akartak utazni, mert ilyen drága a benzin ? Jaja .
Pisti/Kati, a taxi száma xxx. Nekem sincs a benzin ingyen és nem érek rá.
Ennyi
-Eltudsz vinni a belvárosba 2kor és értünk jönni 3-ra? Gyalog nagyon messze, legalább 10 perc sétára.
-Pisti/Kati nézze meg már a rendszámomat hogy sárga színű-e?
-Miért, hiszen ez fehér.
-Pontosan.
Miért nem szólsz? Kedvesen, de egyértelműen. Szóból ért az ember.
Nekem lovaim vannak, s az egész rokonság ide hordja a gyerekeket, hogy jaj, csak egy fél órát hadd üljenek fel (nem vagyok lovarda, csak a férjemmel használjuk a lovakat).
Eszükbe nem jutott, hogy a lovaknak költsége is van...
Én meg puffogtam meg füstölögtem a férjemnek, hogy hogy lehetnek ilyenek, és ő is azt kérdezte: de hát miért nem mondod nekik?
Így aztán lenyugodtam (nem akartam összeveszni senkivel), és kedvesen megkérdeztem a nővéremet, hogy mi lenne, ha már a 2 gyerek itt lovagol, hoznának egy zsák zabot havonta? Ő meg magától értetődően mondta hogy persze, ha az nekünk segítség, hoznak...
Szóval, szerintem mindent meg lehet beszélni, akivel meg nem lehet, az nem is baj, ha megsértődik, legalább nem kell őket tovább fuvarozni. Csak az a lényeg, hogy kedvesen, nyugodtan mondjad, ne indulatból.
"Eszükbe nem jutott, hogy a lovaknak költsége is van..."
Jó, hogy végre valaki intelligensen válaszol. De azért most tényleg: többet eszik a ló, ha odajárnak a gyerekek időnként lovagolni? Vagy milyen plusz költség merül fel úgy igazán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!