Van olyan családtagotok /rokonotok, aki irigy rátok?
A velem egykorú unokatesómat nevelte valamiért úgy az apja hogy rám kell irigynek lennie. Pedig semmi oka rá, nem érzem hogy szebb vagy okosabb vagy akármilyenebb lettem volna valaha is, csak más lehetőségeink voltak mert máshol élünk. Egy példa, hogy én nagyon erős emelt angolos suliba jártam, mert volt egy közel a lakóhelyünkhöz. Az ő városukban nincs ilyen iskola. Ezért valóban sokkal jobban tudtam angolul nála gyerekkorunkban, de nem azért mert hülye lett volna megtanulni, hanem mert egyszerűen kisebb óraszámban később kezdte el. Igen, döbbenetes módon egy 12 éves akinek hat éve heti 10 angol nyelvű órája van jobban fogja beszélni a nyelvet, mint egy 12 éves akinek két éve heti három. Ő cserébe beszél egy másik idegennyelvet magas szinten, amin én egy kukkot se értek.
Mégis addig nyomatták neki kicsi korunktól a “bezzeg az unokatesód angolból már...!” szöveget hogy megutálta az angolt is, az általa beszélt idegennyelvet is, és végső soron engem is.
Utolsó, ez szomorú. Lehet ha nem lenne ez köztetek egy jó barátság vagy kapcsolat alakult volna ki mint akár testvérek között.
Rám nem szoktak irigykedni, mert nincs miért. Húgom mikor kicsi volt akkor mondta párszor hogy irigy rám meg olyan akar lenni mint én, de az ilyen tesós rajongás szerűség.
Nemrég tapasztaltam meg hogy viselkedik valaki aki tényleg irigy. Az anyósom volt, aki azt kérdezte miért megyünk szombat délután sütögetni a barátainkkal, hol marad a takarítás, főzés, rendrakás? Azt mikor akarjuk csinálni? Látszott rajta, hogy rosszul érzi magát és sajnálja hogy mikor ő volt annyi idős mint mi, akkor nem csinált ilyeneket. Mi mindig csinálunk valami programot, kirándulunk, hegyetmászunk, ellátogatunk a barátainkhoz a szomszéd városba és hasonlók, ezért gyakran van, hogy anyósom felcsattan, hogy "hát megint megyünk valahova"? Pedig nem idős, dolgoznak a férjével, kocsijuk van, ők is mehetnének, csak az a baj, hogy be vannak süppedve a hétköznapokba illetve a banki tartozásuk elviszi az összes szórakozásra szánt pénzt. Oh igen, a pénz miatt is bajok vannak mert én 1 éve dolgozok látástól vakulásig és igen szép megtakarításom van, úgy, hogy még a 20-at sem töltöttem be. És mikor veszek egy laptopot mert nincs telefonon kívül egyebem és szükségem van rá, hogy tanuljak rajta dolgokat akkor megy a szájhúzogatás, vagy ha párom vesz egy cipőt akkor szintén. Mikor összeköltöztünk s meglátta a mikrót amit vettünk mert nem volt, akkor is láttam rajta az irigységet.
Nonszensz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!