Hogyan lehet kezelni egy ilyen helyzetet?
A vőlegényem bátyja egy rosszindulatú, aljas, hazug alkoholista szemét, amit a vőlegényem is így gondol. Viszont a nővérét szereti, aki viszont ezt kihasználva érzelmileg zsarolja a páromat. A szüleik már sajnos meghaltak, a nővére meg a bátyja együtt élnek. A nővére minden nap panaszkodik, hogy milyen szemét a bátyjuk, de mégsem tesz semmit, nem költözik el, mindent eltűr, aztán bármekkora veszekedés van, másnap úgy tesznek, mintha egyáltalán semmi nem történt volna. A párom nővére mindig kierőszakolja, hogy mi is mindent eltűrjünk a bátyjának. El kell fogadnunk, hogy ide jön hozzánk, itt iszik, kötekszik, mindig itt kell lennie még az én szülinapomon is, meg karácsonykor meg mindig, mert hogy ha nem jöhetne, akkor a nőverevel veszekedne a bátyja, és ezzel az érvvel mindig eléri, hogy párom inkább eltűrje.
Most is itt vannak hétvégén, vettek ki szabadságot hétfőre, szóval nem is mennrk haza, én meg fél 5kor kelek.. Nem lehet pihenni semmit hétvégén.
Tegnap párom a nővérével elment elintézni valamit, én nem meg nem mehettem, mert a bátyja itt akart maradni és nem szabad egyedül hagyni, mert lop (ha vele vagyunk, wcre is pénztárcával kell menni). Elment tegnap piáért a boltba, ma pedig együtt vettek ugyanolyan sört. Előadta, hogy ő még sosem ivott olyat és engem félrevont, hogy ne mondjam meg a többieknek, hogy tegnap is ivott. Nagyon felmérgesített ezzel, de olyan tehetetlennek érzem magam.
Párom meg naponta többször bocsánatot kér, meg nagyon sajnálja, stb, de mégsem mondja, hogy menjenek haza mert a hétvégén mi is pihennénk, vagy ilyesmi, mert a bátyja idióta és mindenkinek tojáshéjon kell lépkedni miatta.
A nővére életébe nem szolhatok bele, de ebbe az őrületbe belevonja a páromat is és közvetve engem én pedig nem akarok úgy ugrálni, ahogy egy alkoholista elmebeteg fütyül.
És annyira kerülik a nyílt konfliktusokat, hogy nem tudok én se semmit szólni, hiszen látszólag mindenki nagyon jóban van egymással, de ez nagyon frusztráló.
Én nem látom a megoldást.
Jó lenne egy kívülálló véleménye.
Pedig van megoldás. Ilyen esetben nem számít a sértődés, igenis, közölni kell, hogy a házatok ajtaja zárva van hosszabb napokra. Jöhetnek de csak úgy , hogy nem alasznak ott, és nincs alkohol a házban. Ha nem tetszik nekik a renszer, akkor nem mennek.
De amíg hagyjátok, hogy ez történjen, nem is változik semmi.
Azért mert testvérek, még nem kell tárni mindent.
" De ezt a semmiből hogy adjam elő? "
MIért a semmiből? Itt panaszkodsz, hogy nem tudsz hajnali 5-kor felkelni mert fáradt leszel. Nem tudsz pihenni hétvégén. Iszik, kötekszik..
Te írtad, hogy gond ez, még a párod is állandóan bocsánatot kér.
Igenis is le lehet őlni négyesben, és lehet modani normális hangnemben, hogy
- Ne haragudjatok, de egyre nagypbb gond az, hogy állandúan nálunk vagytok. Nem tudunk pihenni. Egyre nehezebben bírom elviselni a piálást, kötekedést a saját lakásomban. Ezért megbeszéltük Bélával, hogy a mai naptól kezdve változásokat vezetünk be.
- és mi az?
- Nos, nincs itt alvás. Bármikor szívesen látunk titeket, de nem aludhattok nálunk. Mindenki aludjon a saját ágyában.
- és még?
- Mi dolgozunk, nincs arra pénzünk, hogy italokat vásároljunk, ezért nincs pia.
- (hiszti, vita) akkor köszi, de többé nem megyünk hozzátok.
_ sajnálom, hogy megsértődtetek, de továbbra is azt mondom, hogy bármikor szívesen látunk de csak a mi szabályaink szerint. Ha ez nem elfogadott, akkor sajnálom, arra van az ajtó.."
Ennyi..
Mindent meg lehet oldani, de persze sokszor a panaszkodás jobban megy, mint az, hogy a saját sarkunkra álljunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!