Félünk, hogy ez sok a nagymamának! Hogyan beszéljük le róla?
Arra a kérdésre még mindig nem válaszoltál, hogy ennyi ideig miért nem szólt még unokatesódéknak senki. A leírásod alapján, mama egész családfája be van avatva a dologba, csak éppen azok nem, akiknek kéne. Van ennek valami különösebb oka?
Tanácsom: előbb szóljon valaki a szóbanforgó személyeknek (legjobb lenne mamád), aztán a reakciójuk 2 féle lehet; vagy teljesen megértőek és nincs sértődés, vagy van és akkor lehet mondani a bébiszittert, mint alternatívát. Én így cselekednék.
"A kérdés elején még nagynéni, a végére unokatesó lett belőle?"
nagynénim + nagybácsim + unokatesó(i)m = unokatesómék
Megvan?
"83 éves néniknek ritkán vannak óvodás unokáik"
Simán vannak, ha nagy a család. Nekem is van olyan nagynénim, akinek a legidősebb unokája már az egyetemen is túl van, a legkisebb unokája meg csak 1-2 éves, úgyhogy az unokái életkorából nem mondod meg, hogy hány éves.
Mi családunkban kisbaba unokája, sőt, dédunokája is van a mamának. Így sikerült. Ő is 80 felett van már.
Azt nem értem, Kérdező, miért nem a rokonoknak szóltok, ha már maguktól annyi ágyúk nincs, hogy ez sok a mamának! A nagyi nem fog kiállni magáért, nektek kell!
"A kérdező unokatesója az iskolaelőkészítős gyerek ... tehát nem logikus az " unokatesómék " kifejezés a családra."
Mi más lenne logikus?
unokatesóm + unokatesóm anyja + unokatesóm apja = unokatesómék
Mi ebben a furcsa?
Egy 83 éves ember egyik pillanatról a másikra orra bukik, és ott marad. Szív, keringés egyik pillanatról a másikra összeomlik, főleg a nyári kánikulában. Egy 83 éves szervezet már öreg, el van használódva.
Kímélni kellene a nagyit, nem ugráltatni. Szólj mindkét félnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!