Ti jóban vagytok és intenzív kapcsolatot tartotok házastársatok nagyszüleivel?
Fiatalabb házasok véleményét kérdezem. Baráti körből vannak, akik mivel közel laknak naponta meglátogatják nagyit, persze nem mindig órákra, de mégis ránéznek, mivel nagyi egyedül él, bár 88 éves de nem beteges és egész jókat beszélgetnek is vele.
Másik haveroméknál ott tartottak egy születésnapi bulit ahol nagyi él (korábban többgenerációs családi ház volt de már csak nagyi lakik ott), mert megengedte nekik és bár ő maga nem volt ott a buliban, másnap segédkezett a romeltakarításban is. Meg még örült is hogy jól érezték magukat a fiatalok.
Másutt is vannak ilyen "idilli" helyzetek hogy a nagyszülők is elfogadták unokájuk választottját és ennyire jóban vannak?
23 évesek vagyunk, összesen 1 db nagyszülőnk van a 8-ból életben, vele nem tartjuk a kapcsolatot, mert egy alkoholista, idegbeteg nő.
Kapcsolatunk elején még élt a férjem nagyapja, ő utált engem.
Mi még nem vagyunk házasok, és messzebb is lakunk a nagyszüleinktől, de a saját unokájaként szeret mindkettőnket mind a 6 nagyszülő, aki még él. A mindennapjaiknak közvetlenül nem vagyunk részei, de mindig érdeklődnek, számon tartják a fontosabb eseményeket, volt, hogy elmentünk velük kirándulni 3-asban, 4-esben egy-egy napot, vagy a nagyszülőnél nyaraltunk több napot.
Szerencsére nagyon szeretetteljes ilyen szempontból mindkettőnk családja.
Igaz még kamaszok voltunk, amikor megismertek minket, így szerintem erősebb kapocs is tud kialakulni, mint felnőttként.
Baráti viszonyban azért nem vagyunk, de én pl párszor találkoztam csak a férjem nagyszüleivel. Már csak az egyik nagymamája él, de ő a saját unokáit sem ismeri fel, így őt én nem igazán látogatom már az otthonban (a gyerekei mindennap).
Az én nagyszüleim életük utolsó percéig is észnél voltak, velük főleg családi esemény alkalmával találkozott férjem, illetve minden évben mikor nyaraltunk, mert a nagyszüleim nyárra mindig leköltöztek a nyaralóba. Már nekem is csak egy nagymamám él, vele is csak családi eseményeken találkozunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!