A nagyszülő, láthatja-e unokáját rendszeresen?
Nem világos, mire vagy kiváncsi.
Elvileg láthatja, ha akarja.
A szülök szintén elvileg indokolt esetben eltilthatkák a nagyszülöt ettöl, de ehhez tényleg az kell, hoyg a gyerekre nézve veszélyes legyen.
A nagyszülök elivleg jogosultak az unoka láthatására (ha nincs ellenkezö értelmü bírósági határozat).
Ha a szülök ok nem engedik a találkozást, akkor a nagyszül kérheti a láthatás megítélését a bíróságon. Viszont ez általában csak havi egy alkalom, pár óra és a nagyszülö nem viheti el a gyereket illetve a nagyszülö láthatással kapcsolatos költségeit nem kell a szülöknek téríteni.
Indokolt esetben lehet kérni, hogy a láthatás biztosított helyen történjen - ilyenkor a gyámhatóság ellenörzi a láthatás lefolyását a gyerek érdekében.
Oh, értem, tehát nem a jogi részére voltál kíváncsi, csupán unatkozol, magadban puffogsz és ezért idejöttél, hogy megerősítést kapj a gondolataidra, de nem kaptad meg, ezért szerinted a 2 válaszoló nem is látott még gyereket.
Ne magadból indulj ki kérdező. Az én nagyszüleimmel nem lehetett egy szobában hagyni mert simán megvertek seprűvel ha nem tetszett nekik valami, 2 évesen konkrétan lelöktek a lépcsőn, mert "nem mentem elég gyorsan". Vannak vadállat nagyszülők, az apósom is ilyen most, így én is korlátozom a láthatást és letojom, hogy mi a szokás meg mit hogy illik ha a gyerekem testi épségét nézem... És ezen akkor sem változtatok ha ez bántja a kis lelkedet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!