Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagyszülő, láthatja-e...

A nagyszülő, láthatja-e unokáját rendszeresen?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 30. 18:44
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Illene.
2019. ápr. 30. 18:51
 2/9 anonim ***** válasza:
78%

Nem világos, mire vagy kiváncsi.

Elvileg láthatja, ha akarja.

A szülök szintén elvileg indokolt esetben eltilthatkák a nagyszülöt ettöl, de ehhez tényleg az kell, hoyg a gyerekre nézve veszélyes legyen.

A nagyszülök elivleg jogosultak az unoka láthatására (ha nincs ellenkezö értelmü bírósági határozat).

Ha a szülök ok nem engedik a találkozást, akkor a nagyszül kérheti a láthatás megítélését a bíróságon. Viszont ez általában csak havi egy alkalom, pár óra és a nagyszülö nem viheti el a gyereket illetve a nagyszülö láthatással kapcsolatos költségeit nem kell a szülöknek téríteni.

Indokolt esetben lehet kérni, hogy a láthatás biztosított helyen történjen - ilyenkor a gyámhatóság ellenörzi a láthatás lefolyását a gyerek érdekében.

2019. ápr. 30. 18:58
 3/9 anonim ***** válasza:
93%
Nem kötelező, ezt a szülő dönti el szerencsére. Persze ha teljesen eltiltja a gyereket akkor lehet bírósághoz fordulni ahol ítélhetnek meg láthatást, de ezek általában felügyelt látogatások havonta pár óra erejéig.
2019. ápr. 30. 18:58
 4/9 A kérdező kommentje:
A válasz adókból két fő szerintem nem is látott gyermeket, unokát. Két gyermeket felneveltem, anyagi jólétet biztosítottam, legalább az indulásnál. Öt unokám van. Ők is mind itt, nálam nevelkedtek nagy korukig, értem itt ez alatt, hogy amikor csak kellett, a vigyázó szeretet, ellátást megkapták. Most, hogy kezd elharapózni az idősek elleni gyűlölet, kellemetlen, hogy hosszabb ideig élünk, és ahogy az unokám mondta, "nekik ki kell várni, míg az egyik, vagy mindkettő nagyszülő kihal" és ez nekik kellemetlen.Felnőtt unokák esetén ez csak tudomásul kell venni, de még van egy kicsi, aki a még megmenthető.
2019. máj. 1. 06:53
 5/9 anonim ***** válasza:
67%
Nem értem, MI a problémád - ezek szerint láthatod az unokákat!
2019. máj. 1. 07:36
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

Oh, értem, tehát nem a jogi részére voltál kíváncsi, csupán unatkozol, magadban puffogsz és ezért idejöttél, hogy megerősítést kapj a gondolataidra, de nem kaptad meg, ezért szerinted a 2 válaszoló nem is látott még gyereket.

Ne magadból indulj ki kérdező. Az én nagyszüleimmel nem lehetett egy szobában hagyni mert simán megvertek seprűvel ha nem tetszett nekik valami, 2 évesen konkrétan lelöktek a lépcsőn, mert "nem mentem elég gyorsan". Vannak vadállat nagyszülők, az apósom is ilyen most, így én is korlátozom a láthatást és letojom, hogy mi a szokás meg mit hogy illik ha a gyerekem testi épségét nézem... És ezen akkor sem változtatok ha ez bántja a kis lelkedet...

2019. máj. 1. 14:15
 7/9 anonim ***** válasza:
87%
Hát ha szeretet, ellátást kaptak volna az unokák, mint ahogy írod, nem hinném, hogy kellemetlen lennél számukra és a halálodat kívánnák. Valami fura a sztoridban.
2019. máj. 1. 14:46
 8/9 anonim válasza:
100%
Nem tudom elképzelni, hogy ne láthatnám őket. Azt sem, hogy ők nem lesznek rám kíváncsiak. Rossz lehet ott az élet ahol ilyen kérdés fogalmazódik meg.
2019. máj. 4. 08:01
 9/9 anonim válasza:
Ha valóban felnevelted őket és mégsem kíváncsiak rád valószínűleg abban a nevelésben nem volt köszönet.Tény,hogy a mai generáció a nyugati mintára sokkal jobban hanyagolja az idős hozzátartozókat mint régen,de a szeretet az örök és én úgy látom a te esetedben ez hiányzott a felnevelés korszakából.
2020. okt. 24. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!