Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit szólnátok, ha a még sosem...

Mit szólnátok, ha a még sosem látott nagyapád egyszer csak beállítana hozzátok?

Figyelt kérdés
Nagyanyádtól elvált már 30éve, Erdélyben él, szinte 15évig nem is kereste a szülődet, az elmúlt 2évben vette fel a kapcsolatot, de ez manapság abba maradt, és a szülinapodat jött megünnepelni, megköszönteni

2017. aug. 26. 09:02
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat. Egy ket dolgot tudok rola, mit csinalt mikor apam gyerek volt, mamam is meselt rola milyen volt (tudtommal harag volt koztuk, sok szepet nem mond, ha kerdeztem is nem arra valaszolt). Apam es occse talalkoztak vele-talan tavaly osszel vagy azelott(??), vmiert felvette a kapcsolatot veluk, ja es egy ket parjanak a nevet is tudom. Allitolag mikor telefonon kereste apamat akkor en beszeltem vele (ismeretlen szam volt, beleszoltam, hogy ki vagyok es mondtam adom apamat, de a hangjara nem emlekszek), amikro apamnak adtam a telot akkor mondta, hogy en beszeltem vele. Batyammal talalkozott 21eve, akkor par honapos volt, azota kb. Felenk nem erdeklodott, egeszen 2015ig (kb. Vagy 2014nem emlekszek). Meg nem jott el hozzank, csak hivott, hogy erre jar es beugrana. Engem szinte nem is ismer, a szulinapom sem most volt, hanem juliusban, csak azt tudta, hogy nyaron. De nagyon erdekelne mit csinalt, most mit csinalt, a csaladjarol mit tud mondani, mert erdekelne milyen volt a ded meg ukapam (ha ismerte ot), es hogy a nevunk eredetet nem tudja e.

Egy baratnom papaja lassan 2eve nincs koztunk, tamogattam, mert tudtam, hogy imadta a papajat, de sajnos hogy csak mondtam, hogy egyutt erzek ez reszben nem volt igaz, mert en papam irant ilyet sosem ereztem (masik papam regebben meghalt),es szinte az osszes baratomnak el/elt a (legalabb az egyik) papaja (es dedszuloje is), sok emlek van roluk, nekem meg ilyenek nincsenek. Bar emlekszek, hogy a nagybatyam aposat hivtuk mindig papanak, en meg egesz kiskoromban azt hittem o a papam, aztan mondtak hogy az unokatesoim papaja, nekem kulonosebben o senki, de szinte ugy eltem, hogy o a papam es mikor 2eve meghalt a temetesen sirtam (eloszor csak azt hittem a szomoru zene miatt, meg hogy masok is, de /sajnos/ voltam mas temetesen is es azon nem, tehat biztos azert mert ugymond ereztem iranta vmit.)

Bocsi a kisregeny miatt, most hirtelen ez kijott belolem. Erre van vmi tudomanyos magyarazat, vagy kifejezes, vagy ez "nem olyan erdekes"?

2017. aug. 26. 23:22
 12/14 anonim ***** válasza:
Megkérdezném tőle, hogy mégis mit akar ennyi idő után. Gyakorlatilag idegen, ha egész életemben nem érdeklődött irántam, akkor ne kezdje egyik napról a másikra azt játszani, hogy érdeklem.
2017. aug. 26. 23:49
 13/14 anonim ***** válasza:

Szerintem nem szabad előre elítélni. Ki tudja, hogy mi hogyan viselkedtünk volna, tettünk volna AKKOR az ő helyében.

30 éve nem volt a helyzet könnyű Erdélyben.

2017. aug. 27. 01:10
 14/14 anonim ***** válasza:

Én leülnék vele pálinkázni :D

Azt nem hánytorgatnám fel, hogy hol volt eddig, szerintem fölösleges feszültséget szítana, ha számon kérném, de azt megkérdezném, mi vette rá, hogy épp most eljöjjön.

Meg megpróbálnám megismerni.

2017. okt. 17. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!