Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Helyesen cselekedtem?

Szfeo kérdése:

Helyesen cselekedtem?

Figyelt kérdés

Sziasztok.Tudom késő van meg minden de mégsem tudom eldönteni hogy valyon helyesen cselekdtem ?

Rólam annyit hogy vajdasági magyar vagyok(ezért nézzétek el a helyesírásom is :D ) 21 éves, fiú aki xy városban tanul Magyarországon főiskolán állami támogatással.

A történet ott kezdődik hogy jöttek apóék a " NAGY SZAVAZÁSRA" és anya küldött velük pár dolgot nekem amit el is hoztak.Meg is érkeztek,minden rendbe ment mire apó nagy büszkén megkérdezte hogy jövök-e a szavazásra.Lazán azt válaszoltam,hogy nem.Nem kedvelem a politikát főleg nem ezt a kényes migráns kérdést.Szerbiában sem vettem részt a szavazásokon meg nem is terveztem efféle dolgokon részvenni mert egyszerűen nem érdekel,úgyis az lessz amit a többség akar.De ez már egy másik téma.A lényeg az hogy apó kiakadt és elkezdett velem kint a kolesz előtt ordibálni mindenki előtt hogy én mit képzelek magamról,hogy én milyen magyar vagyok,hogy elkellene venni az útlevelemet,hogy Magyarország fizeti a képzésem és én nem megyek el szavazni ? Mondtam neki hogy a koleszból akiket ismerek azok sem hajlanak a szavazás felé,erre ő : mi a franc,összeültetek és megbeszéltétek,hogy nem mentek el szavazni ? Rá is hagytam a dolgot.Felmentem kipakoltam.Csörög a telóm,a városi rokon az,szól hogy levelem érkezett és hogy menjek el érte.Lementem,beültem apóhoz a kocsiba aki szintén ahhoz a rokonhoz tartott.Útközben még beszólogatott egyéb migráns dolgokról mint pl : nemkellenek ide azok a ............ mert ....... és még ...... Elegem is lett.Csak azért hogy békén hadjon elmentem szavazni.Visszahozott a kollégiumba,kiszállt elköszönni,megölelt,erre azt mondtam neki hogy még egy ilyen hiszti és nemfogok megbocsátani neki.Erre meg ő hogy na de ....,közbeszóltam hogy : nem, apó csunyán viselkedtél ( persze a megfelelő hangsúllyal amit írásban nemlehet közölni),megfordult,habogott még valamit majd a kocsiba szállt.Bár a végén kicsit megtörve éreztem magam,olyat kellett tennem amit nem akartam és mindazért hogy apónak elegettegyek.Most nem a politikán van a hangsúly hanem rajtam mint személyen.Csak egy kis példa: állatvédő létedre elmész egy disznótorra,vagy pandaviadalra.Szerintetek helyesen cselekedtem hogy elegettettem apó elvárásának vagy önmagamat árultam el ?

Válaszokat előre köszönöm ha lesznek.

#cselekedet #tett #önamagam
2016. okt. 2. 23:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Mindenki mást fog mondani ez ügyben! Természetesen te pedig mindegyikből vond le a következtetést, ne azt, amit hallani szeretnél! :)

Ha belegondolsz abba, hogy vajdasági magyarként és úgy amblock a külhoni magyaroknak mennyi mindent meg kellett tenniük és küzdeniük kellett a magyar állampolgárságért, hogy ők is (MI) a mi nemzetünk, mert magyar!

Mennyi sarat, savat kellett nagyszüleidnek, szüleidnek kiállni, hogy te az anyaországban tanulhass, ott szerezz diplomát, és később ott telepedhess le.

Ne érts félre, nem mondom azt, hogy ha nem mész el szavazni, akkor hazaáruló vagy! Egy dologra viszont szükséged van: önálló véleményre! Legyen szó politikáról, bulvárról, tudományról, szakmabeliségről, alkotmányról, bármiről, de legyen önálló véleményed! Ez formálja az embert! Ez mutatja meg milyen ember vagy!

Hogy ezt követted-e, akkor, mikor apónak beadtad a derekad? Nem!

Amit tehetsz: alkoss véleményt! Van egy csomó olyan kül-belpolitikai dolog, amiről biztos megvan a saját véleményed. Járj utána, kutass utána, mi az igaz, mi a valós, mi a kamu. Ezáltal változol, komolyodsz.

Az, ha nem érdekel a politika, az sajnos nincs rendben. Te országod, nemzeted ügyéről van szó. Mindig állj valamilyen oldalra. Ugyanígy a saját oldaladra is. Az ilyen kifogást pedig, hogy "el van döntve, nem az én szavazatom számít" ezt felejtsétek már el!

Tudtátok hogy az USA hivatalos nyelve 1 szavazaton múllott, hog angol legyen? Mi lett volna ha német lesz? Az biztos, hogy más lett volna a II. vh kimenetele...

Szóval igen! Mindig tessék elmenni szavazni, még ha előtte egy héttel is nézel utána a dolgoknak, de igen.

Ne sodródj! Válassz célt, utat és azon menj!

Apónak pedig mond el, hogy megbántott vele, és hogy te még nem érzed késznek magad arra, hogy voksolj. Sértődéssel pedig ne fenyegesd, mert sokszor érdemes visszanézni, hogy honnan indult az ember! Szeressétek egymást!

2016. okt. 3. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!