Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Igazságtalan lenne az nagymamá...

Igazságtalan lenne az nagymamával?

Figyelt kérdés
Szerintetek el tudnám intézni a gyámhatóság nálam,hogy gyermekemet távol tarthassam a nagymamájától? És akkor szemét lennék vele? A nagymama az én anyósom, soha nincs jó szava a kisfiam hoz, mindig veszekszik vele, meg bántja annyira, hogy sír a gyerek. Mikor mondom neki, hogy inkább hagyja azt a gyerekek ha nem szereti, akkor az a válasza, hogy joga van az unokájához. Mivel így viselkedik így szeretnék papírt arról, hogy nincs joga. Mikor először látta a gyerek 10 -hónapos volt, addig nem érdekelte. Azért ne jöjjön a gyerekhez, hogy meg sirassa. Én úgy gondolom, jogos a tettem, párom is így gondolja, hogy az anyától, jobb távol tartani a kis gyereket. Azért írtam, mert érdekelne, hogy én gondolom -e helyesen. ( azt még hozzá tenném, hogy anyósom eléggé hirtelen ember, gondol egyet és már ordibál is, arról van papírom, hogy egyik alkalommal annyira ordítozott, hogy a kis gyereket, annyira megijedt, hogy orvosi ellátást kapott. Sokkot kapott.) Ezt még azért tettem hozzá, hogy ne ítéljetek el egyből. Nem látok más megoldást. Amíg a törvény engedi be kell engednem a gyerekhez, de 5-perc és az van,hogy milyen rossz gyerek vagy, mért nem lettél lány stb...Előre is köszönöm a megértő válaszokat. Tudom sokat írtam de ez még a fele sem, ahogy anyósom bánik a gyerekkel.
2016. szept. 10. 18:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
55%
Sajnos simán megítélik neki a láthatást :( Kolléganőm anyósa és apósa annak idején rendszeresen verték a gyerekeiket, többször vitte el őket a gyámhatóság, a fiuk nem véletlenül nem engedte hozzájuk az unokát; és a francba, megkapta a nagypapa a láthatást. Igaz, felügyelettel.
2016. szept. 10. 19:57
 12/19 anonim ***** válasza:
58%

Ha igazán távol akarod tartani a gyerekedtől, akkor meg is találod a módját... ;)

Egyébként is a férfinak kellene odab aszni az asztalra, és kijelenteni, ha így viselkedik akkor nem láthatja az unokát

2016. szept. 10. 20:02
 13/19 anonim ***** válasza:
82%
Akkor se történik semmi, ha megkapja azt a havi egy láthatást. Amennyiben feljelent a kapcsolattartás akadályozásáért, megbüntetnek pár ezer forintra, kifizeted, és kész. Tudod, mikor engedném a gyerekem közelébe az ilyet? Annyit megér az a kis pénz, hogy a gyerek nyugodtan nőjön fel.
2016. szept. 10. 20:27
 14/19 anonim ***** válasza:
82%
Ha ordibál, hívd ki rá a rendőröket, ha megvadul, még el is itetheted pszichiátriára. Akkor legalább már lesz valami papírja.:-)
2016. szept. 10. 20:29
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

nincs láthatási joga.

akkor lesz,ha elmegy a bíróságra és megítélik neki a havi egyszeri 2 órát,de kérheted,hogy az mindig is egy gyámügyes jelenlétében történjen semleges helyen. Ott nem fog merni semmi bántót mondani,mert megvonhatják a jogát.

Ezt megértetted? Reagálj erre,mert többen írták már,hogy nem vagy köteles biztosítani láthatást.

2016. szept. 10. 20:32
 16/19 anonim ***** válasza:
59%

Ha az ajtón kívülről kiabál, nyugodtan szólj ki, hogy

menjen haza, ott kiabáljon, ne előttetek, mert már ígyis

lejáratta magát előttetek, ne tegye az egész utca előtt.

Ha meg jön az unoka joggal, akkor "az apának és anyának

van joga a gyerekhez, nagymamának jogában áll hazamenni".

Végső esetben a rendőrséget is kihívhatod zaklatási in-

dokkal. Ők biztos hazaviszik :)

2016. szept. 11. 07:58
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A párom mellettünk áll. Már azon is gondolkodtunk, hogy lehet az a baja, hogy rá baszott. Mert engem sosem fogadott el,és eleinte együtt laktunk. Egy szer anyósom azt mondta a páromnak, hogy válasszon, ő vagy a családja. Még az nap elköltöztünk. Az is lehet, hogy ez is betette neki a kaput , de ő akarta. Egy hete már elvitettem a rendőrökkel. Ajánlották neki a kivizsgálását.
2016. szept. 11. 08:58
 18/19 anonim ***** válasza:
82%

Az a baj, hogy csak ajánlották, és nem az ideggondozóba kísérték be...

Szerintem innentől, hogy lánykorában sem volt rendes, most

meg átment görénybe, simán lehet, hogy az irántad érzett

"utálata" miatt akarja megkeseríteni az életed. Csak az

a probléma, hogy egy ártatlan gyereken hajtja végre....

2016. szept. 11. 09:04
 19/19 anonim ***** válasza:
69%
Nincs lathatasi joga!!!
2016. szept. 11. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!