Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hiányzik a nagyi! én nem...

Hiányzik a nagyi! én nem töltöttem elég időt vele?

Figyelt kérdés
9èves voltam mikor meghalt. amikor 3 èves voltam utolso stádiumos rátok diagnosztizáltak nálla. De a nagyi erős ember volt küzdött az èletèèrt rengeteget volt korházba! Amikor itthon volt minden reggel suli elött bementem hozzá ès elköszöntem. Minden este megpusziltam a homlokát ès jó èjszakát kivantam neki! ès ő adott egy kis dugi nasit vacsira! Utolso este is igy volt de ő már nem szállt le azt mondta vegyem el. Mig az èdessèget ettem mindig mesèlt! utolso este elmesèlte mit almodott egy fènyes kezet látott egy csodaszèp viragos rètten. Reggel mèg aludt mikor mentem. Adtam egy puszit neki megöleltem letettem egy almát az asztalra de már nem ette meg. Mire hazajöttem már nem èlt a nagyi! Nem adhatam neki több puszit nem engedtek be hozza. Nem bucsuztam el tölle. Ez nagyon bánt azota is ès hibasnak erzem magam nem voltam eleget vele! Hogy nyugtassam meg magam! 15L

2016. ápr. 12. 05:50
 1/3 gömbicica ***** válasza:

szia :) amit tudtál megtettél.

Soha nem tudhatjuk, hogy szerettünk mikor megy el.

Ilyen erővel minden nap elbucsuzhatnánk mindenkitől.

Szerintem gondolj szeretettel a Nagymamádra.

Sok unoka egyáltalán nincs is a nagyszüleivel ( vagy mert nem engedik, vagy a nagyszülők nem keresik a kapcsolatot (

Nem vagy hibás semmiért. Küldj neki képzeletben egy nagy ölelést, vigyél egy szép csokrot a sirjára, és mondd el Neki, hogy nagyon szeretted.

Vigyázzon odafent minden kisgyerekre :)

2016. ápr. 12. 07:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Ne hibáztasd magad!

Különben is örülj, hogy nem engedtek már be hozzá. (És lehet, hogy már nem is tért magához az éjszakai álmából, így igenis, elbúcsúzhattál tőle.)

Az én édesanyám mindig azt mondja, hogy ha van mód rá (pl. valakinek azonosítania kell a halottat a temetés előtt), akkor ne nézzük meg a szeretteinket. Ő az édesanyját azonosította, és mindig a halott arcát látja maga előtt, az édesapja halálakor megkért valaki mást az azonosításra, így úgy emlékezhet rá, amilyen életében volt.

Nekem is van némi lelkiismeret-furdalásom, mert kiskamaszként nem ragadtam meg minden lehetőséget, hogy a nagyapámmal legyek - nem túl gyakran, de néha előfordult, hogy nem volt kedvem elmenni hozzá anyámmal, és azt mondtam, tanulnom kell:(( Azóta is gyötör a lelkiismeret, mert nagyon szerettem, de nem voltam még elég érett, hogy felfogjam, minden percet ki kellett volna használnom. De változtatni nem tudok már rajta, és hát azzal vigasztalom magam, hogy azért ettől a pár alkalomtól eltekintve nagyon is sok időt töltöttem vele (akkor is, amikor már nagyon beteg volt), és tudta, hogy tényleg nagyon szeretem.

2016. ápr. 12. 08:21
 3/3 anonim ***** válasza:
0%
Nem fog tetszeni, de ne csinálj már mártírt magadból. Se 9, se 15 évesen nem fogsz tudni mit tenni egy végstádiumos emberért, az orvosok se tudnak, ez van. Attól, emrt önmagadat sajnálod meg hibáztatod, semmi nem fog változni, csak fölösleges problémát generálsz, olyat, ami nem létezik.
2016. ápr. 12. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!