Most mit csináljak? Mamával hatalmas balhé volt a kicsi miatt.
a kicsi nagyon szereti, én örülök, ha jön hozzánk ezért, mert amúgy sem sok rokona van a kicsinek(egyedül nevelem, a szüleim alig látják, messze laknak, stb, szinte senkim sincs)
kedves tőle néha hoz almát, kenyeret, amolyan igazi nagyi, leszámítva, hogy mindig beleszól, hogyan fürdetem, etetem a babát, meg végtelen sok mindenbe, ami önmagában is sokszor feszültséget szít, pláne hogy rossz anyának akar ezzel beállítani és persze a saját szomszédságába(társasház) is pletykál mindent. érdekes volt, hogy pl egyik szomszéd nénije is beleszól, hogy hogyan kenem naptejjel a gyereket, meg szabályosan kötelezett, hogy igenis adjak neki az ő fornettijéből(épphogy még hozzátáplált babának...)
a lényeg, ma itt volt, pont akkor jött a megbeszéltek ellenére, amikor épphogy elaludt a kicsi, így simán felébresztette, borult az egész napirend, a baba sírt, mert mamához akart menni, én meg próbáltam visszaaltatni, letettem a kiságyra, hasra fordítottam, ringattam, mamának mondtam tegyen úgy, mintha aludna, a kicsi néha le is hajtotta vállamra a fejét, erre mama neki áll járkálni, baba megint sír..és erre kitör mama ordítva, meg sírva!, öklét rázva, hogy én kínzom a gyereket, gonosz vagyok, bepanaszol a fiának(apának).
most hogy oldjam meg ezt a helyzetet? én nem akarok rosszba lenni vele, a kicsinek nagy öröm.
Helyedben visszaköltöznék a szüleimhez amíg nem kezdek dolgozni. Lakásodat meg addig add ki, lesz egy kis plusz bevétel.
Ha ez nem megy, akkor mond meg anyósnak hogy inkább a kisfiát nevelgesse, aki elhagyott egy nőt pici babával...
Esetleg megoldás lehetne még,h heti fix időpontban te viszed hozzá pár órára a babát. Ne sasoljon körbe a lakásodban, foglalkozzon a saját portájával.
én is olyan visszásnak tartom, hogy magyarázkodjak, meg mentegessem magam, mint valami bűnös, csak sajnos azt vettem észre, hogy még engem kérnek számon, egy-egy ilyen mamaféle "vádak" miatt.
most is mit mondott az apa, mikor magyaráztam, hogy sírt én meg próbáltam visszaaltatni, amire mama legyerekkínzózott? hogy jó az a gyereknek, ha sírva alszik el..?
erre magyarázhattam, hogy pont, hogy ringattam, leektettem, énekeltem, hogy megnyugodjon, ne sírjon, aludjon.
pláne elég rossz így magyarázkodni oyanoknak akik nem is tudják alapból mi megy egy gyerekkel, pláne úgy, hogy semmi rosszat nem tettem.
komolyan nem is bánom, hogy családunk, beleértve az egész rokonságot szét van menve, szerte az országban.
lehet még azt is kitalálja, azért nem engedném a gyerek közelébe, hogy titokban kínozzam.
persze lehet nem, de ezek után már minden megordul a fejemben.
Egy valamit kérdeznék?
És?
Tedd ezt minden anyóspanasz után.
Szid a szomszédoknak, pletykál. És?
Bemószerol a védőnőnél? És? Mit ér el vele? Legrosszabb esetben kijön körülnéz, maximum verésnyomot keres (a térdén lévő burulásnyom nem számít bántalmazásnak)
Légy erős! Tudom hogy első gyereknél nehéz, az ember mindig fél, hogy rosszul csinál valamit.
Keress inkább barátnőt.
Merre laksz? Én második babával vagyok itthon.
Ha gondolod, írj privátot! Örülnék! :)
köszi, kedvesek vagytok
erőm sem lenne már mentegetőzni, jelenleg süllyedek a szomorúságba.
most villannak elém az eddigi apró megjegyzései, szerintem benne, hogy ilyeneket gondol rólam, nem is újkeletű dolog
pl egyszer kérlelve mondta, etesd majd meg ha hazamész(mintha nem etetném a gyerekem..)
vagy mikor lassan hajtottam be az ajtót, figyelvén a kicsire, mert ott volt a keze, megszólal, hogy be ne csukd az ujját...
meg ilyen apró megjegyzések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!