Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mi a nagyszülő szerepe a...

Mi a nagyszülő szerepe a gyerekeitek életében?

Figyelt kérdés

Több kérdés kapcsán merült fel bennem, kíváncsi vagyok, ki hogy viszonyul a nagyszülőhöz, ill. inkább, hogy a nagyszülő hogyan viszonyul az unokához.

Szeretet, kötelesség, nyűg, stb., mi az ami jellemzi a kapcsolatot?

2015. jún. 25. 22:59
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
SZERETET
2015. jún. 25. 23:47
 2/7 anonim ***** válasza:
74%

Anyukám /anyai nagymama/ olyan, mint a második anyukája a gyermekeinknek. Vakon rá merem bízni Őket. Anyósomék is nagyon közel állnak hozzánk, csak Ők messzebb laknak, így sajnos ritkábban találkozunk.

Én kisgyermekként éltem-haltam a nagyszüleimért. Az iskolai szüneteket náluk töltöttem, fantasztikus nyarak voltak. A nagyapám olyan volt, mint a cinkostársam.

Mi is úgy neveljük a.gyermekeinket, hogy a nagyszülők nagyon fontos értéket képviselnek az életükben. Valami csodát tudnak a nagyszülők, amiért ők a nagybetűs NAGYSZÜLŐK.

2015. jún. 26. 03:12
 3/7 anonim ***** válasza:
74%
Az én szüleim oldaláról szeretet és kényeztetés, még véletlenül sem nyűg. Anyósomék oldaláról semmi, mert nem is ismerik a fiunkat.
2015. jún. 26. 08:33
 4/7 anonim ***** válasza:
74%

Szeretet, segítőkészség!

3 nagyszülő van, anyukámék, és anyósom. Imádják a fiam (első unoka, most várom a tesót), bármikor számíthatok rájuk. Konfliktusok nem igazán vannak köztünk. Alap dolgokat betartanak, de én sem csinálok nagy raplit, ha kettő kockával több csokit eszik a gyerek, vagy egy órával később fekszenek le,ha ott alszik.

Hálás vagyok nekik!

2015. jún. 26. 09:09
 5/7 anonim ***** válasza:
74%

Nekem nincs gyerekem ugyan, de az én életemben meghatározó szerepe volt/van a nagyszülőknek, jobban mondva anyukám szüleinek. Egészen kis koromtól kezdve rengeteget voltam náluk ott, egy hónapos koromban egy hetet, anyuék gond nélkül el tudtak menni nyaralni, mivel nem volt teje, és tudta, jó helyen vagyok. Akkor le is szoktatott az éjszakai evésről. :) Nagyobbacska koromban, egészen 11-12 éves koromig rendszeresen jártam hozzájuk hosszabb időre. Rengeteg mindenre megtanítottak. Késsel-villával enni 3 évesen, illendőségre, etikettre, vallásra, biciklizni, házi és kerti munkát végezni, felöltözni, cipőt kötni, fésülködni, frizurát készíteni, rejtvényt fejteni. Nyaranta mindig segítettek a házikban, olvasónaplót készíteni, matekozni. Kihúzták a mozgó fogaimat. Rengetegszer vittek magukkal nyaralni külföldre, belföldre, akár 1-1 napos kirándulásokra, strandolásokra, programokra, bejártuk a fél országot. Illetve mama haláláig, ami 3 hónappal ezelőtt következett be, anyagilag is támogattak, fizették az egyetemi költségek egy részét, külföldi utazásaimra biztosították a keretet, tőlük kaptam életem első számítógépét még 10-12 éve, a ballagásomra tabletet, illetve minden alkalomra, karácsony, húsvét, névnap, szülinap pénzt/ajándékot, ha esetleg meg voltam szorulva, kisegítettek. Most ott tartunk, hogy mama halála után 3 hónappal, papa műtéte után egy hónappal itt vagyok vele, én ápolom, gyógyszerezem, injekciózom, főzök, mosok, takarítok, mozgásban még eléggé korlátozott, a lábát műtötték, illetve lelkileg is tropa, próbálok élvezhető társaságot nyújtani neki. Abszolút a feltétel nélkül, határtalan szeretet, odaadás, önzetlenség jellemezte/jellemzi a kapcsolatunkat, mindenkinek ilyen nagyszülőket kívánok, nagyon szerencsés vagyok. A másik oldalon nagypapám 7 éves koromban halt meg, őt imádtam, nagymamámmal viszont soha nem volt jó viszonyunk, féltékeny volt papára, áskálódott.

20l

2015. jún. 26. 10:34
 6/7 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk sajnos semmilyen szerepet nem töltenek be a családunk életében. A saját fiuk sem érdekli őket, nem hogy az unokájuk. Az én szüleim pedig sajnos jóval azelőtt elhunytak, hogy gyerekeink születtek. :(
2015. jún. 26. 12:28
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Nálunk egyik részről a szeretet, önfeláldozás mindenek felett, másik részről a teljes érdektelenség.

Jó látni, hogy még mindig vannak, akik hisznek a nagyszülői szeretetben, gondoskodásban.

Másfelől szomorú látni, hogy a pontozásban ezt valaki nem helyesli. Több helyen olvasom, hogy magamnak szültem a gyereket, és hogy a nagyszülőnek nincs köze hozzá, és ez elszomorít.

2015. jún. 26. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!