Nagyi figyelés. Tudnátok segíteni?
Feri, meg a többi!
Az Alzheimer kóros beteg napi 24 órás felügyeletet igényel. Amennyiben a család ezt nem tudja megoldani, idősek otthona a megoldás. Miután az Alzheimernel javulás nem várható csak rosszabbodas, ráadásul nem feltétlenül lassan, az ilyen betegeket soron kívül elhelyezve az idősek otthonában.
A költségeket a nyugdíj, állami hozzájárulás és esetlegesen a család fedezi. Együtt. Általában a nyugdíj 80%a az ápolási költség, a család pedig 5-20e körüli összeggel járul hozzá az apolashoz. Az összeg jövedelem függő.
A nagyapám Alzheimeres volt. Volt, hogy az éjszaka közepén elindult haza -otthon volt- és meztelenül találtak rá az utcán bolyongva. Volt, hogy azalatt a pár perc alatt, amíg nagyanyám kiszaladt felvenni a telefont leszaggatta magáról a pelenkát és szetkente a tartalmát a falon. A korai fázisban simán szetosztogatta a nyugdíjat vdidegeneknek. Volt hogy késsel támadt a nagyanyamra, mondván az elzavarta az ő feleségét.... Egyszer tüzet rakott a konyha asztal közepén.
Nem szabad egyedül hagyni.
21-esnek teljesen igaza van. Nálunk is van a famíliában Alzheimeres, a felesége nyugdíjas, otthon tud vele lenni, de ahogy halad előre a betegség, előbb-utóbb kénytelen lesz otthonban elhelyezni. Elég néhány perc, hogy baj történjen.
Ha társasházban él, pláne veszélyeztet másokat is, elég, ha nyitva felejti a gázt pl., igenis felelőtlenség magára hagyni. Nagyon szomorú, de ez van.
Valóban nem szabad egyedül hagyni az ilyen beteget.
Intézményben való elhelyezés a legcélszerűbb megoldás.
Környékünkön (Alföld) 67. e Ft/hó a havi fizetendő összeg.
Nyugdíjtól függetlenül.
Köszönöm a rengetek választ.
Még ha nagy része nem is válasz a kérésemre csak szidalmazás. Nem akartam mindent megosztani a családi életről csak abban szerettem volna ötleteket várni amit írtam. Ez a kór minden embernél eltérhet. Mikor nálunk van már egy nap után nem érzi jól magát csak a saját házában érzi magát biztonságban és csak ott tud nyugodt maradni. Minden nap jár hozzá gondozó de ö sem tudja minden lépését felügyelni.
Azt könnyű mondani h otthonba kell dugni de az valszeg nem tudja h milyen is ez a dolog.
Az h csak a pénz miatt kérdezem nem is kommentálom inkább.
Arra kérlek titeket h ötleteket adjatok nem a helyzetet kell bírálni mert közel sem eleget tudtok az esetről és nem is akarom kitárgyalni.
Tudom hogy milyen, írtam, hogy a nagyapám is Alzheimeres volt.
Jogod nincs se elvenni, se elzarni az iratait, pénzét, max akkor, ha eljárást inditotok gyámság alá helyezés miatt. Megfigyelo rendszer max webkamera, de kizartnak tartom, hogy minden létező helységbe felszerelés egyet, plusz ugye ott is van holt tér, akit nem lát a kamera
ma 07:14
Tudom, mi az az Alzheimer kór és az időskori demencia. Az ilyen beteg önmagára és súlyosabb esetben a környezetére is veszélyes lehet. A legdurvább az egészben, hogy az ilyen beteg már nem önmaga, ő már nem az a kedves, jóságos, pulóvert kötögető, lekvárt főző nagymama (pálinkát főző nagyapa), hanem egy teljesen más, torzult, demens személyiség. A lelki része nagyon megterhelő a családtagok számára.
Engem - szokás szerint - az bosszantott fel, hogy páran már megint elvesztették a realitásérzéküket a nagy büdös magyar valósággal kapcsolatban.
Kedves kérdező, az a legkisebb probléma egy ilyen betegnél, hogy eldugdossa a pénzt, iratokat. a mi családtagunk a kocsiját törte össze, egy óvatlan pillanatban elrakta a kulcsot, és elindult (jogsija nincs már, természetesen.) Istennek hála, senkiben nem tett kárt, ő sem sérült meg...Ez a betegség rosszabbodik, kinél lassabban, kinél gyorsabban, a te nagyid még igencsak az elején járhat a folyamatnak. Eljön az idő, amikor teljesen mindegy lesz, van-e figyelőrendszer vagy nincs, mert semmit nem segít a dolgokon (arról nem is beszélve, hogy ki nézi 7/24-ben a közvetítést?)
A legjobb megoldás az lenne, ha csak 2-3 rejtekhelyet hagynátok neki, a többit valahogy megszüntetnétek, egyébként bármelyik biztonságtechnikai cég tud zárt láncú figyelőrendszert kiépíteni. METRO-katalógusban is láttam erre alkalmas cuccokat (mozgásérzékelős kamerák+felvevőrendszer).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!