Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan csináljam, hogy kisfiam...

Hogyan csináljam, hogy kisfiam mind a két nagymamáját szeresse?

Figyelt kérdés
anyukám rossz tulajdonságú,morgós,irigy,féltékeny,és még sorolhatnám.a 6 év alatt egyszer nem játszott kisfiammal.a vigyázás neki a tv bekapcsolása.órákig csak mesét nézet vele.anyósom meg játszik,épít,rajzol,szerepjátékokat játszanak,egyszerűen imád vele lenni.sajnos a többi unokáit se szereti,ha jönnek csak morog hogy minek jönnek már megint,ne ebédre jöjjenek,mert sok ennyi gyerekre főzni stb.kisifam érzi,látja a különbséget és ennek hangot is ad neki.ti mit tennétek?
2015. jan. 2. 18:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Semmit.

Miért kellene mindkettőt szeretni? A szeretet nem alanyi jogon jár, csak azért, mert ő a nagymama.

Elég, ha tiszteli, ha tartja vele a kapcsolatot, de nem lehet valakit megszerettetni valakivel, ha ő maga nem képes tenni érte.

2015. jan. 2. 18:39
 2/11 A kérdező kommentje:
az a baj nem nagyon akakr hozzá menni,én unszolom,ha meg nem megy le hozzá,(mert egy házban lakunk csak mi fent az emeleten,külön bejárattal)akkor megsértődik.már 2 napja nem látta,miért nem jön le,és akkor jön a önmarcangolás,hogy mert biztos nem kiváncsi rá meg nem baj,majd jönne ő még.édességet csak ölelés,és puszi fejébe kap tőle.csak akkor ad neki bármit is megöleli,megpuszilja,mert egyébként nem tenné.úgy sajnálom szegény gyereket,ismerem anyámat.tönkretette az életemet,apám is miatta halt meg.de a békesség kedévéért.
2015. jan. 2. 18:54
 3/11 anonim ***** válasza:

Tönkretette az életed te meg még vele élsz?

A gyereket meg édességgel próbálja idomítani...

Szerintem nem érzed jól magad ott.

2015. jan. 2. 19:00
 4/11 anonim ***** válasza:

Anyósom a sógornőm gyerekeit dajkálta, mindig rájuk vigyázott, iskolából hozzá mentek haza, stb. Az enyémeket nem vállalta, ha betegek voltak, mindig "épp beteg lett" a sógornőm valamelyik gyereke is. Nem szóltam soha semmit, tudomásul vettem. Közben a gyerekek felnőttek, egy hónapban egyszer meglátogatják a ma már öreg nagyszülőket, de semmi érzelmi kötődésük nincs.

A dolog érdekessége, hogy a sógornőm gyerekei még ennyit sem látogatják őket, már nincs szükségük rájuk(:

Annyi rosszat tett nekem, de komolyan, néha sajnálom.

2015. jan. 2. 19:02
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Hamár anyád a te életedet tönkretette akkor te most a saját gyerekedét teszed tönkre az ö kedvéért?!?!?!?

Ha az anyád nem szereti a gyereket, utálatos természetü, nem tud viselkedni, akkor miért kellene a gyereknek szeretnie?

Ha nem akar odamenni hozzá, akkor ne eröltesd, mert ezzel csak magadat is megútáltatod a gyerekkel.

(Mondjuk azt sem értem, hogy TE minek laksz egy házba egy ilyen emberrel...)

2015. jan. 2. 19:04
 6/11 A kérdező kommentje:
nem erőltetem.csak próbálok neki kedvet csinálni.érvelek neki,de a gyerek egyre okosabb.a másik 3 unokája a bátyámtól van,karácsonyra neki egy 2 soros verset adtak ajándékba,(14-14-18 évesek)nekünk,mécseseket,képkeretet,alátéteket amiket ők csináltak.délután anyám dulva fulva mondta h legközelebb ők is csak egy verset kapnak.együtt lakunk mert a tetőtér az én nevemen van,az én lakásom,rengeteg pénzünk van benne,bár eltudnék költözni,mert nagyon nehéz egy ilyen emberrel még is együtt élni.ma épp a páromat szapulta nekem mert nem kívánt neki boldog uj évet.
2015. jan. 2. 19:36
 7/11 A kérdező kommentje:
a családból senki nem hívta fel,pedig neki ez jár,mert májusba halt meg apum.ő úgy érzi most mindenkinek őt kell pátyolgatni,és mivel senki nem hívta ünnep alatt a családból.azért aztán voltak ők minden csak jó emberek nem.ezeket csak azért irom,h nagyjából lássátok a lelkét.és azt hiszem ezt már látja a gyerek is.
2015. jan. 2. 19:41
 8/11 anonim ***** válasza:

Csak szerencsétlen gyereket sajnálom..téged nem.

Ha ilyen hárpia, akkor egyáltalán nem erőlködnék a gyerek miatt, fortyogjon magában, nem érdekelne. Más kérdés, hogy már rég elköltöztem volna onnan, hogy a gyerekemet ne tegyem ki ennek.

Komolyan azt várod, hogy szeresse anyádat? Miért? Szart se kap tőle.

Csak aztán te nehogy olyan elcseszett legyél idősebb korodba.

2015. jan. 2. 20:11
 9/11 A kérdező kommentje:
mint mondtam nem erőltetem,de nem vagyok a folyamatos veszekedés,békétlenség híve.nem járunk össze,és csak a minimális kapcsolatot akarnám fenntartani anyámmal.látom hogy őt a maga módján szereti.de mivel ilyen a leke,háborog folyamatosan és csak magával an elfoglalva igy nehéz látni másokat.mi miért történik.ő csak ellenségeskedést lát minden mögött.ha megszakítok minden kapcsolatot akkor léptem nyomom mindenikek elmondja h elszakítottam az unokától.nem kell sajnálni és a gyereket sem,nincs teror alatt.és csak azt kértem a páromtól,ha örgen hasonló lennék csak lőjön le.
2015. jan. 2. 20:31
 10/11 anonim ***** válasza:
94%

Milyen lelki békéről, meg nyugalomról beszélsz? Képmutatásra, meg színészkedésre akarnád a gyerekedet rávenni, csak hogy az összeférhetetlen, gonosz anyád, aki téged is tönkretett- állításod szerint- jól érezze magát? Szerinted ez lenne a harmonikus családi élet kulcsa?

A harmóniát akkor veszítetted el, amikor úgy rendezkedtetek be a férjeddel, hogy egy ilyen sz...r emberrel éltek együtt. Te sem vagy normális, ha a kisfiadat nyaggatod azért, hogy anyádnak hajbókoljon! Szerencsétlen gyerek csak az érzelmeire hallgat, te talán szereted azt a hárpiát? A te dolgod, ha annak a rémes nővel akarod mérgezni az életedet, de nincs jogod a gyerekedet is erre kényszeríteni.

2015. jan. 3. 06:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!