Hogyan csináljam, hogy kisfiam mind a két nagymamáját szeresse?
Semmit.
Miért kellene mindkettőt szeretni? A szeretet nem alanyi jogon jár, csak azért, mert ő a nagymama.
Elég, ha tiszteli, ha tartja vele a kapcsolatot, de nem lehet valakit megszerettetni valakivel, ha ő maga nem képes tenni érte.
Tönkretette az életed te meg még vele élsz?
A gyereket meg édességgel próbálja idomítani...
Szerintem nem érzed jól magad ott.
Anyósom a sógornőm gyerekeit dajkálta, mindig rájuk vigyázott, iskolából hozzá mentek haza, stb. Az enyémeket nem vállalta, ha betegek voltak, mindig "épp beteg lett" a sógornőm valamelyik gyereke is. Nem szóltam soha semmit, tudomásul vettem. Közben a gyerekek felnőttek, egy hónapban egyszer meglátogatják a ma már öreg nagyszülőket, de semmi érzelmi kötődésük nincs.
A dolog érdekessége, hogy a sógornőm gyerekei még ennyit sem látogatják őket, már nincs szükségük rájuk(:
Annyi rosszat tett nekem, de komolyan, néha sajnálom.
Hamár anyád a te életedet tönkretette akkor te most a saját gyerekedét teszed tönkre az ö kedvéért?!?!?!?
Ha az anyád nem szereti a gyereket, utálatos természetü, nem tud viselkedni, akkor miért kellene a gyereknek szeretnie?
Ha nem akar odamenni hozzá, akkor ne eröltesd, mert ezzel csak magadat is megútáltatod a gyerekkel.
(Mondjuk azt sem értem, hogy TE minek laksz egy házba egy ilyen emberrel...)
Csak szerencsétlen gyereket sajnálom..téged nem.
Ha ilyen hárpia, akkor egyáltalán nem erőlködnék a gyerek miatt, fortyogjon magában, nem érdekelne. Más kérdés, hogy már rég elköltöztem volna onnan, hogy a gyerekemet ne tegyem ki ennek.
Komolyan azt várod, hogy szeresse anyádat? Miért? Szart se kap tőle.
Csak aztán te nehogy olyan elcseszett legyél idősebb korodba.
Milyen lelki békéről, meg nyugalomról beszélsz? Képmutatásra, meg színészkedésre akarnád a gyerekedet rávenni, csak hogy az összeférhetetlen, gonosz anyád, aki téged is tönkretett- állításod szerint- jól érezze magát? Szerinted ez lenne a harmonikus családi élet kulcsa?
A harmóniát akkor veszítetted el, amikor úgy rendezkedtetek be a férjeddel, hogy egy ilyen sz...r emberrel éltek együtt. Te sem vagy normális, ha a kisfiadat nyaggatod azért, hogy anyádnak hajbókoljon! Szerencsétlen gyerek csak az érzelmeire hallgat, te talán szereted azt a hárpiát? A te dolgod, ha annak a rémes nővel akarod mérgezni az életedet, de nincs jogod a gyerekedet is erre kényszeríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!