Az egyetlen élő nagyszülőm (mamám) már megszégyenítően viselkedik velünk. Van olyan dolog amivel észhez lehetne téríteni?
Nem szép dolog, hogy a mamád ennyire megkülönbözteti az unokáit. De a helyzeten nem tudsz javítani.
Az én egyik mamám sem törődött velünk soha életében, ezt be kellett látni, és nem is várok tőle mást, mert hiába.
Nem nagyon szeretett, csak az unokatestvéreméket, én sem nagyon szeretem, és ennyi.
A helyzeten egyrészt nem tudsz változtatni, sajnos vannak ilyen nagyszülők, ezt fogadd el, békélj meg a helyzettel és ne követelőzz.
A másik dolog, hogy ha a mamád egy kicsit élni szeretne a nyugdíjából, amiért megdolgozott, abba te, mint unoka nem szólhatsz bele. Az övé, arra költi, amire akarja.
Más kérdés, hogy nem szép dolog így bánni az unokával, de mint írtam, ezen nem tudsz változtatni.
Ha pénzügyi gondjaid vannak, akkor máshogy kell megoldanod, mert a mamára nem számíthatsz.
A szeretetet meg ne pénzben mérd. Legalább adott kemény 5000 Ft-ot. Egyébként nem lenne kötelessége.
Fel kellene nőnöd.
Szerinted mennyire életszerű az, hogy 19 éves létedre a nagymamád anyagi támogatására alapozol, no meg az örökségre stb. Ha van egy 20 évvel fiatalabb palija akkor gondolom tud valamit a nagyi. Joga is van úgy élni az életét ahogy akarja. Ehhez semmi közöd, mint ahogy a házához, a pénzéhez sincs.
Az ajándékozás meg opcionális. Nem a nagyik gyöngye az biztos, de az se normális ahogy Te közelíted meg ezt a kérdést.
Ja meg Te aztán tényleg tudod mi az a munka, ha 1-2 nyáron dolgoztál. Miért nem mész diákmunkára egyetem mellett ha kell a pénz? Miért nagyi pénze kell? Egyszerűbb lenne tudom, de hát akkor nagyid nem utazgathatna. Miért hozna érted ilyen áldozatot? Minden ember, legalábbis én arra vágyom, hogyha végre letehetem majd a munkát, no meg a gyerekek is a lábukra állnak saját családról gondoskodnak, akkor lazíthassak kicsit mielőtt meghalok.
Ha megérem a nyugdíjat, tutira magammal fogok foglalkozni. Ehhez mindenkinek joga van.
"van e olyan dolog amivel meg lehetne győzni arról, hogy többet kéne velünk foglalkoznia?"
A foglalkozás alatt én úgy látom ,hogy az anyagi támogatást érted...
"Azok a nagyszülők akiket szerettem, meghaltak"
Ezt a nagymamát nem szereted, de a pénz jól jönne...
"ha valamilyen ünnep van, kiszúrja a szemünket..."
Minden nagyszülő álma egy ilyen unoka
A feleségem nagymamája ugyan ilyen. Ne tarts igényt a törődésére és a pénzére pláne ha magától nem adja.
Van egy "vicces" esetem az unoka-nagyszölő+pénz dologról.
A nagyszüleim kedvence volt a legidősebb testvérem mert ő volt az első unoka. A többi unokájukat leszarták ez miattuk oda-vissza működött és amikor már nagyon öregek lettek akkor betalálta a kedvencke őket, hogy a gyerekeiket megkerülve mindent irassanak az ő nevére. A nagyszüleim mivel ezt megtagadták elvesztették a kedvenc unokájuk "szeretetét" akibe nem kevés pénzt öltek.
A temetésükre se jött el a kedves testvérem (ő egyedül nem jött el az unokák közül).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!