Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Az egyetlen élő nagyszülőm...

Az egyetlen élő nagyszülőm (mamám) már megszégyenítően viselkedik velünk. Van olyan dolog amivel észhez lehetne téríteni?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, most kerültem egyetemre és néha jól jönne egy kis segítség ugyanis nem állunk túl jól anyagilag, a sulit pedig finanszírozni kell valamiből. Azok a nagyszülők akiket szerettem, meghaltak, aki maradt, meg boldogan nyaralgat a gyógyfürdőt nem számítva az évben már negyedszer az új 20 évvel fiatalabb férjével (akire rá akarta íratni mindkét házát, de egy évig tartó családi veszekedés után nem tette, s akivel együtt adták el a gyerekei tudta nélkül a házat ahol apa felnőtt), és még csak nem is arról van szó hogy nem foglalkozik velünk, hanem ha valamilyen ünnep van, kiszúrja a szemünket használt bögrékkel és műszálas törölközőkkel, két éves szaloncukorral meg alapvetően olyan cuccokkal amik nekik nem kellettek és otthon találta őket. mikor kicsi voltam, volt hogy mcdonaldsos játékot kaptam.. az oké hogy sulikezdés óta kemény 5000 forintot adott (szülinapommal együtt) de december 6án legalább egy ötszázast oda szokott adni. hogy mit hozott idén a mikulás? krumplicukrot (amiről tudja hogy utáljuk), egy télifagyit, egy marék mandulát és három olcsó szaloncukrot (kakaósat, amiről ő maga mondta hogy utálja). tudnék még mesélni de a kérdésem az, hogy van e olyan dolog amivel meg lehetne győzni arról, hogy többet kéne velünk foglalkoznia?
2013. dec. 10. 00:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
69%
Nagymamád felnevelte a saját gyerekét/gyerekeit. Szerintem teljesen érthető, ha most már élni szeretne meg kicsit magával foglalkozni. A használt bögre meg a többi tényleg gáz, de hogy mit kezd a saját házával, a saját férjével, és mennyit nyaral, az maximálisan az ő dolga. Gyakorlatilag felnőtt vagy te is, ennyi erővel majd a te gyerekeidet is "támogathatná", hiszen dédszülő. Ne haragudj, de nem várhatod el tőle, hogy ő finanszírozza a tanulmányaidat.
2013. dec. 10. 02:55
 12/25 anonim ***** válasza:
67%
Te a foglalkozást anyagiakban érted. Én nem adnék neked semmit sem. Sőt, kijelentetted, hogy csak amazt a nagyszülőt szerettétek. Gondolom ő több pénzt adott.
2013. dec. 10. 07:42
 13/25 anonim ***** válasza:
55%
19 évesen szégyen, hogy ennyi eszed van.
2013. dec. 10. 08:38
 14/25 anonim ***** válasza:
47%

Nem szép dolog, hogy a mamád ennyire megkülönbözteti az unokáit. De a helyzeten nem tudsz javítani.

Az én egyik mamám sem törődött velünk soha életében, ezt be kellett látni, és nem is várok tőle mást, mert hiába.

Nem nagyon szeretett, csak az unokatestvéreméket, én sem nagyon szeretem, és ennyi.

A helyzeten egyrészt nem tudsz változtatni, sajnos vannak ilyen nagyszülők, ezt fogadd el, békélj meg a helyzettel és ne követelőzz.

A másik dolog, hogy ha a mamád egy kicsit élni szeretne a nyugdíjából, amiért megdolgozott, abba te, mint unoka nem szólhatsz bele. Az övé, arra költi, amire akarja.

Más kérdés, hogy nem szép dolog így bánni az unokával, de mint írtam, ezen nem tudsz változtatni.

Ha pénzügyi gondjaid vannak, akkor máshogy kell megoldanod, mert a mamára nem számíthatsz.

A szeretetet meg ne pénzben mérd. Legalább adott kemény 5000 Ft-ot. Egyébként nem lenne kötelessége.

2013. dec. 10. 08:55
 15/25 anonim ***** válasza:
97%

Fel kellene nőnöd.

Szerinted mennyire életszerű az, hogy 19 éves létedre a nagymamád anyagi támogatására alapozol, no meg az örökségre stb. Ha van egy 20 évvel fiatalabb palija akkor gondolom tud valamit a nagyi. Joga is van úgy élni az életét ahogy akarja. Ehhez semmi közöd, mint ahogy a házához, a pénzéhez sincs.

Az ajándékozás meg opcionális. Nem a nagyik gyöngye az biztos, de az se normális ahogy Te közelíted meg ezt a kérdést.

Ja meg Te aztán tényleg tudod mi az a munka, ha 1-2 nyáron dolgoztál. Miért nem mész diákmunkára egyetem mellett ha kell a pénz? Miért nagyi pénze kell? Egyszerűbb lenne tudom, de hát akkor nagyid nem utazgathatna. Miért hozna érted ilyen áldozatot? Minden ember, legalábbis én arra vágyom, hogyha végre letehetem majd a munkát, no meg a gyerekek is a lábukra állnak saját családról gondoskodnak, akkor lazíthassak kicsit mielőtt meghalok.

Ha megérem a nyugdíjat, tutira magammal fogok foglalkozni. Ehhez mindenkinek joga van.

2013. dec. 10. 09:43
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Te mit tettél a nagymamádért? Mit kapott töled tavaly karácsonyra, vagy a születésnapjára? Én 23 vagy, a nagymamámnak októberben volt a 80.dik születésnapja, a 8. unokája, 5 gyereke közül egyetlen egynek sem jutott az eszébe felköszönteni,csak Nekem. Ezután két nagynéni, miután anyámtól visszahalloták, h én felköszöntöttem, gyorsan vett neki valamit és szintén felköszöntötte, de maguktol az eszukbe nem jutna. Az utolsó jó pár évben semmit nem kaptam töle, mégis úgy éreztem, hogy szivtelenség a nagyit a 80.dik születésnapján "elfelejteni". Adjunk is valamit, ne csak azt várjuk el, hogy nekünk adjanak.
2013. dec. 10. 09:53
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

"van e olyan dolog amivel meg lehetne győzni arról, hogy többet kéne velünk foglalkoznia?"

A foglalkozás alatt én úgy látom ,hogy az anyagi támogatást érted...

"Azok a nagyszülők akiket szerettem, meghaltak"

Ezt a nagymamát nem szereted, de a pénz jól jönne...

"ha valamilyen ünnep van, kiszúrja a szemünket..."

Minden nagyszülő álma egy ilyen unoka

2013. dec. 10. 10:16
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Szégyen vagy kérdező, ásd el magad.
2013. dec. 10. 21:42
 19/25 anonim ***** válasza:

A feleségem nagymamája ugyan ilyen. Ne tarts igényt a törődésére és a pénzére pláne ha magától nem adja.

Van egy "vicces" esetem az unoka-nagyszölő+pénz dologról.

A nagyszüleim kedvence volt a legidősebb testvérem mert ő volt az első unoka. A többi unokájukat leszarták ez miattuk oda-vissza működött és amikor már nagyon öregek lettek akkor betalálta a kedvencke őket, hogy a gyerekeiket megkerülve mindent irassanak az ő nevére. A nagyszüleim mivel ezt megtagadták elvesztették a kedvenc unokájuk "szeretetét" akibe nem kevés pénzt öltek.

A temetésükre se jött el a kedves testvérem (ő egyedül nem jött el az unokák közül).

2013. dec. 15. 01:03
 20/25 anonim ***** válasza:
Szánalmas vagy, kérdező. most 31 évesen ölnék azért hogy a nagyszüleim éljenek, szerencsére egy nagymamám még van. Sajnos keveset találkozunk mert messze dolgozok, de amikor tudok megyek hozzá. Egyik nagyszülőktől sok ajándékot kaptam régen, ők városi, külföldre járók voltak. Másik nagyszüleim falun laktak, nem voltak olyan lehetőségeik. SOHA egyszer nem fordult meg a fejemben hogy miért meg hogy, mindenkit ugyanúgy szerettem. És most, főiskolát kijárva, 7 éve a munkában sikeresen és jól keresően ülök szegény, szerény vidéki nagyszüleimtől haláluk után megörökölt vidéki parasztház felujitott tetőterében egy 160 colos (!) házimozi előtt és ezt a választ pötyögöm. Ráadásul holnap-holnapután szabin is vagyok. Imádom az életet!!! Te meg tegyél érte, ne rinyálj!
2013. dec. 15. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!