Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagyim és a nagypapám...

A nagyim és a nagypapám idősek és betegek ápolni gondozni szeretném őket. Ez megoldható hivatalos úton és ha igen hol kezdjem el ennek intézését? Milyen papírok kellenek?

Figyelt kérdés

2013. okt. 16. 14:47
 1/5 anonim ***** válasza:
2013. okt. 16. 14:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én ápolásin vagyok itthon anyukámmal.

Nálam úgy ment, hogy nyugdíja előtt sok évvel idegileg leszázalékolták és a betegsége idegi alapú tehát a szakorovostó a pszichiáterétől kellett egy ambuláns lapnak nevezett irományt kérni és azzal elmenni a háziorvoshoz.

Mindezek előtt még kértem egy ápolási segélyhez tartozó nyomtatványt az önkormányzat szociális irodájában.

Az ambuláns lappal meg a nyomtatvánnyal elmentem a háziorvoshoz és ő kitöltötte, lepecsételte a nyomtatványt és azt visszavittem az önkormányzathoz. Aztán hetek múlva jött a papír, hogy megkapom.

Ha nem szakorvoshoz járnak a nagyszüleid hanem csak a háziorvos kezeli akkor elég hozzájuk menni.

Ápolási mellett 4 órát dolgozhatsz.

Vannak szervezetek, akik pl. otthoni ápolást vállalnak persze nem ingyen. Legalább addig, míg dolgozol.

Inkább ezt javasolnám mert az ápolási díj alig több 20 ezer forintnál.

2013. okt. 16. 15:11
 3/5 anonim ***** válasza:
upsz *szakorvostól
2013. okt. 16. 15:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Kérhetsz kiemelt ápolásit is, ha az állapotuk indokolja, de az is 33 000 körül van, kettejükre 66 000, ami még mindig nem sok pénz, semmire sem elég.
2013. okt. 16. 15:19
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. okt. 16. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!