Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Örülnél annak, ha valamelyik...

Örülnél annak, ha valamelyik nagyszülőd megérné a 120 éves kort?

Figyelt kérdés

nov. 2. 16:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen örültem volna, más kérdés, hogy milyen állapotban.
nov. 2. 16:15
 2/22 anonim ***** válasza:
99%
Ép elmével, úgy hogy eltudja látni az alap szükségletei, és van is rá igénye, akkor igen örülnék. De nem szeretném az emberi méltóságától megfosztva látni, pl bepelenkázva,demensen csavarogva a magyar eü dolgozóknak kiszolgáltatva védekezésre képtelenül.
nov. 2. 16:15
 3/22 kürtőskalácska ***** válasza:
100%

Amit a felettem lévők írják amíg nincs megfosztva a méltóságától,tud enni inni magától stb.

A másik fontos de szerintem fontos.

Szeretne-e még élni.

A dédapám mondta az apámnak.

Sajnálom fiam de én már elfáradtam.

Nem akarom tovább.

nov. 2. 16:18
 4/22 anonim ***** válasza:
75%
Tekintve, hogy mekkora köcsög lett a még élő nagyapám, nem örülnék neki.
nov. 2. 16:19
 5/22 anonim ***** válasza:
94%
Már nem éri meg egyik sem. De nem, nem örültem volna. 120 évesen senki nem képes magát ellatni és ép elmével gondolkodni,
nov. 2. 16:19
 6/22 anonim ***** válasza:
31%

Csak az egyik

De vele is voltak gondok

nov. 2. 16:30
 7/22 anonim válasza:
88%

Remélem nem úgy gondoltad, hogy fekvőbeteg, aztán nekem kell etetni, meg az ágytálat alá rakni. És már a nevét sem tudja már megmondani.

Akkor jó, megnyugodtam.

nov. 2. 16:45
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy eltudja látni az alapvető szükségleteit, nem pedig emberi méltóságától megfosztva, pelenkában, úgy hogy már vécére sem tud egyedül kimenni, persze, örültem volna.
nov. 2. 16:52
 9/22 anonim ***** válasza:
96%
Mama 94 éves, itt fáj-ott fáj, de még önellátó (bootba már nem tud menni egyedül, de tavasztól őszig nem lehet behúzni a kertből, non-stop kapálgat). Agyban jobban toppon van mint én. Így örülnék neki ha még sokáig élne.
nov. 2. 17:00
 10/22 anonim ***** válasza:
54%

Már nincs élő nagyszülőm, de így is nehéz kérdés.

Az apai nagyapám nem szeretett, nem örült, ha mentem hozzá, meg a mamámhoz. Kb 7 voltam, amikor meghalt. Nem sokra emlékszem belőle, csak arra, hogy nem szeretett, meg olyanokat mondott, hogy utál. Nem vágyom arra, hogy bárcsak több időnk lett volna.

Apai nagymamám... Nem volt egy felelősségteljes nagyszülő, sokszor anyám ellen akart hangolni, de szeretett engem. Nem sokra emlékszem, de örült, ha látott. Nem volt szoros a kapcsolatunk, nem tudom, hogy hová fejlődött volna a kapcsolatunk, ha nem hal meg 9 éves koromban. Kifejezetten nem kérném, hogy több időm legyen vele.

Az anyai nagyszüleim... Na róluk nehéz külön beszélni. A papámmal mindigis jó volt a kapcsolatunk. A papám 13 éves koromban halt meg, 9 éve, váratlanul. Egy délután náluk voltam, mint minden nap suli után, anyámmal hazamentem fél négykor, fél hatkor jön a telefon, kórházba van. A bajnak semmi előjele nem volt. 20 napra rá meghalt, 74 évesen. Ő hiányzik. Örülnék, ha még élne. Az anyai nagymamámmal nagyon rossz volt a kapcsolatom, akkor lett jó, amikor a papám meghalt. De nagyon drasztikusan javult a kapcsolatunk. 15 éves koromtól ő volt a legjobb barátom, amíg meg nem halt, márciusban lesz két éve, hogy halott. Előtte, ősztől nagon drasztikusan leépült, mentálisan is, fizikálisan is. A végén már meg sem ismert. Szeretném, ha még mellettem lehetne, mentálisan, és fizikailag stabil állapotban, de nem kérném csak neki a 120 évet. A papám halála után sokszor mondta, hogy ő úgy már nem igazán akar élni, hiányzik neki a papa.

Ha a papámmal együtt élnének 120 évet, akkor meg lehet, soha nem javult volna meg a kapcsolatom a mamámmal. Egy próbát megérne, de ez nem így működik.

nov. 2. 17:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!