Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerinted is így a helyes?

Szerinted is így a helyes?

Figyelt kérdés
Nagymamám azt mondta hiába felnőtt ember 44 éves apám és nagybátyám 40 éves mindig az anyjuk marad. Ezért ha hülyeséget rosszat akarnak csinálni neki mint anyának kiabálni kell, figyelmeztetni veszekedni jó útra terelni közbe lépni bele avatkozni mert egy anya mindig anya marad nem számít hány éves a gyereke. Neki joga van közbe szólni ha olyat tesznek be avatkozni
júl. 3. 06:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%

Nagyanyádnak komoly gondjai vannak a fejében, ha képtelen felfogni, hogy egy felnőtt ember már önállóan felel a cselekedeteiért.

Nincs joga semmibe beleszólni, pláne beavatkozni, kiabálni, veszekedni pedig felesleges.

Ha kérik a fiai, akkor adhat tanácsot, meggondoltan.

júl. 3. 06:19
 2/14 A kérdező kommentje:
De akkor is ANYA!!! egy igazi anya mindig közbe lép ha lássa hogy a gyerekei rosszat csinálnak!! Hiszen ő nevelte ő gyereke!! Erről szól a család!!
júl. 3. 06:23
 3/14 anonim ***** válasza:
93%
Ez egy hatalmas butaság, amit az idősebb korosztály terjeszt. Egy anya feladata a szeretet és a támogatás, nem a mindenbe is beleugatás meg a gyerekek életének folyamatos kontroll alatt tartása.
júl. 3. 06:27
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez így van, anya. Azaz szeretnie és támogatnia kell a csimotáit. Hülyének és inkompetensnek nézni viszont 40 felett nem kéne, mert simán előfordulhat hogy adott dolgokhoz a drága mama egyáltalán nem ért, amihez a gyerekei meg igen.
júl. 3. 06:55
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem
júl. 3. 06:55
 6/14 A kérdező kommentje:
Értem! Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszokat, és akik ezután fognak válaszolni előre köszönöm nekik, mindenki véleménye számít, mindegy ki mit gondol erről, számít minden vélemény, hiszen azért tettem fel a kérdést! Üdv egy 22 éves fiú unoka. :)
júl. 3. 06:58
 7/14 anonim ***** válasza:
83%
Vagy ötször ki lett már írva ez a kérdés
júl. 3. 07:32
 8/14 anonim ***** válasza:
81%

Függetlenül attól, hogy milyen kapcsolat van emberek között, akit szeretünk, azért aggódunk és felelősséget is érzünk. Nehéz megtalálni azt a határt, ami még elfogadható és egészséges, hogy mennyire "szükséges" beleszólni mások életébe.

Nem vagyunk egyformák, mindenkinek máshol van ez a határ. Normálisan működő emberi kapcsolatokban nem probléma a kommunikáció, a véleménynyilvánítás, de az sem, ha a másik nem kér a jótanácsból vagy épp másképp vélekedik mint mi.

Nagyanyádnak akár igaza is lehetne, de a leírásod alapján valószínűleg nincs. Jogot az ember semmilyen módon ne formáljon mások életére, teljesen mindegy, hogy milyen kapcsolatban vannak. Normális esetben értelmes párbeszéd után az ember elgondolkodik, hogy a másik miért van más véleményen. De csak azért engedelmeskedni, mert pl 65 évesen még gyereke vagyok valakinek,az azért eléggé abszurd.

júl. 3. 07:55
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Annyiban igaz, hogy akárhány évesek is, akkor is gyerekei, akkor is aggódik értük.

De nyilván nem kell mindenbe beleszólni, főleg nem kiabálva és veszekedve.

De az nagyon igaz, hogy egy 50 éves ember is gyerek a saját szüleinek :)

Én 45 vagyok és anyukám sokszor úgy hív, hogy kislányom :D Amin mindig mosolyognom kell. Kislány 45 évesen :) De hát neki az vagyok :)

júl. 3. 08:39
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nem kontrollálhatja, irányíthatja más felnőtt emberek életét. Ez tipikusan mérgező hozzáállás. Ennyiből neki is az anyja dirigál/dirigált egész életében? Nincs semmi olyanhoz joga, mint amit írtál, mit képzel ez magáról, túl sokat is.
júl. 3. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!