Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagymamám miatt vagyok...

A nagymamám miatt vagyok zöldes szemű, szőkésbarna hajú, ha a szüleim mindketten barna szeműek és barna hajúak?

Figyelt kérdés

A nagymamám szőke hajú volt fiatalon és kék a szeme. A másik mamám is kék szemű volt, de barna hajú. A papák barna szeműek, barna hajúak, ahogy a szüleim is.

Nekem zöldes szemem van, de a közepén egy nagyon pici barna folt van, illetve a hajam szőkésbarna, nagyon sokszor megkapom azt is, hogy sötétszőke, vagy néha azt, hogy világosbarna. Mással is van ilyen, hogy valamiben egyik szülőjére sem ütött, viszont valamelyik nagyszülőre igen, vagy legalábbis a nagyszülő befolyásolhatta ezt vagy azt? Erre tudok gondolni. Vagy más állhat a háttérben?

(A szar "a postás hozott" vicceket hagyjuk, köszi.)

2024. jan. 19. 12:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én barna szemű és hajú vagyok

anyám szintén barna szemű

és hajú apám meg kék szemű volt.

A húgom meg zöld szemű barna hajú

az anyai mamánknak szintén zöld

szeme van. Szóval ő rá hasonlít

én meg az anyánkra.

Van ilyen.

2024. jan. 19. 16:17
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a világos szemszín és hajszín recesszíven öröklődik, jellemző ezekre, hogy az unokáknál jelenik meg ismét.
2024. jan. 19. 17:57
 13/14 anonim ***** válasza:
A genetika már csak ilyen, nem mindig közvetlen a szülőktől öröklődik.
2024. jan. 19. 23:55
 14/14 anonim válasza:
Én több családtagomtól is kaptam ezt-azt öröklődés szempontjából és ezért nem hasonlítok kifejezetten/teljesen senkire, kivéve a hugomra aki tiszta én csak lányban és életkornak megfelelően. Ebből kiindulva azt mondom, hogy ez teljesen lehetséges szerintem, mert felmenők között is vannak ahonnan örökölhettél genetikai dolgokat.
2024. jan. 20. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!