Csak nekem esik rosszul az, ha a nagyszüleitek egy (viszonylag) nehéz és piacképes BSC (alapképzéses) (informatikai) diploma elvégzése után azt mondaná nektek, hogy menjél el mesterképzésre (msc-re) és szerezz végre egy rendes diplomát is?
Okoskodó vén marhák.
Fogalmuk sincs semmiről, csak beleugatnak mindenbe.
Kamuzz be valamit, nem kell az ilyen ostobákkal mindent megosztani.
19.
A gyógyszerész csak fogja vissza magát.
Biztos sokat tanul, meg lehet a szakmájában okos - az élethez viszont semmit nem konyít, ilyen véleménnyel - de ne felejtse már el, hogy a dr. a neve elé még nem olyan régen kerülhetett.
Ha még akkor végzett, amikor nem kapta meg a végzéssel a doktori címet, akkor ő most nem igazi gyógyszerész?
Na ugye... mekkora hülye érvei vannak.
(Amúgy a jog sem egy nagy szám, nem is értem mire kapják meg a dr., mennyivel okosabb egy mérnök, nekik miért nem jár 5 év után?)
fel lehetne világosítani a nagyszülőket, hogy Alapélessel is többet keresel ezzel a diplomával mint sokan...és ezen a területen a tudás számít...és itt nem nagyon nézik a diplomát, ahhoz képest úgy mint bárhol máshol...és ha nagyon szívesen fizetik neked az MA képzést, akkor lehet, hogy egyszer ráveszed magadat és jelentkezz...vagy nem...de ha már ennyire lenézik a dolgot és ennyire akarják azt a mesterit akkor, gondolom mindent megtesznek annak érdekeben majd ha esetleg fizetősre kerülsz be, hogy állják a költségeket...
Szerintem még abban a rendszerben és felfogásban vannak, hogy te csak egy főiskolát végeztél el...régebben az alapképzés főiskolai volt és a mesteri az egyetemi...lehet mondani nekik, hogy ez már rég nem így van...
Mellesleg ténylegesen abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy a tudás számodra nem csak az egyetemen érhető el..sőtt jobban fejlődsz egy munkahelyik környezetben vagy ha célirányosan egy adott dolgot tanulsz meg...
28.
Melyik egyetem? ELTE?
Milyen szak? Programtervező informatikus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!