Kinek mi a véleménye erről?
Ha a gyerek rosszat csinál, és a szülő azzal "bünteti", hogy nem ehet édességet. Másnap a gyerek a mamájához megy és a szülő jelzi ott is ezt a dolgot.
Szerintetek az otthoni büntetést ki kell terjeszteni vagy meccseljék le ezt otthon, ha ők ezt akarják büntetésnek?
Nem rosszból vagy kötekedésből kérdezem. Csak kíváncsi vagyok mások ezt, hogyan látják.
Szerintem magában az hülyeség, hogy nem ehet édességet, mert rosszat csinált. Mi rosszat? Ha nem ette meg az ebédet, akkor ok, nyilván nem ehet édességet se itthon, se a mamánál.
A büntetés szerintem akkor kézenfekvő és érthető egy gyereknek, ha kapcsolódik a rosszalkodáshoz.
Ha az én gyerekem ilyesmi miatt nem ehet édességet, akkor anyámnál sem ehet. Ebben szerencsére egyetértünk.
Szerintem attól függ, hogy hogyan hangzott el a büntetés. Ha például úgy, hogy “ma már nem ehetsz édességet” és meg aznap megy a mamához, akkor ott se egyen. (kivétel lehet ez alól, ha például nagyon ritkán látja a nagyszuleit)
Mert a gyermekek nagyon hamar megtalálják a kiskapukat.
Ha a nagyszülőkkel a kapcsolat napi-heti szintű és sok időt töltenek ott, akkor kikerülhetetlen, hogy a nevelésükbe is valamilyen szinten részt vegyenek. Ilyenkor szerintem a következetesség rájuk is ki kell, hogy terjedjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!