Hogyan tudom kideriteni hogy, Nagyapam atiratte a reszet masra?
Van hasonlo kerdesem mar de most konkretan egy masik a kerdesem. Az hogy a nagyapam e egy telek hazzal fele resze, a masik az enyem. A haz mar uresen all 10 eve. Nagyapamat meg be tettek a voroskereszt hajlektalan gondozoba kb 10 eve. Nagyapammal nekem sosem volt kapcsolatom, mert nem volt maganal miota megszulettem es mindig a pincebe elt es volt ha mentem hozzajuk. Szoval 1 mondatott sem beszeltunk meg soha es sajnos egy baleset miatt is serult agyilag. Se anyukam se nagyim nem el mar . Nagybatyam meg lemondott a reszerol a javamra.megszeretnem csinalni a hazat. Na az en kerdesem az hogy, anno mondta Nagybatyam hogy, nem akart magyapam le mondani a reszerol mert egy gyulekezetnek tartozott penzzel. Ezt nem tudom mikor volt pontosan. Azota mar nem is ismeri meg a fiat mar sajnos. Arra lennek kivancsi hogyan lehet kideriteni hogy van e szerzodese valamilyen gyulekezettel hogy ok kapjak a reszet a hazbol vagy hasonlo? Jelenleg tulajdoni lapon ketten vagyunk!
Bocsi a Magyaromert
"kb 1000 penz a nemhiteles..."
Évente 2 ingyenes.
Voltam a hivatalba es ketten vagyunk, azon kivul csak vegrendeletet irhat mast nem?
Hat kulfoldon szulettem es nottem
Fel, Magyarorszagrol van szo
Örökösödési szerződést is írhatott, ott nem előírás, hogy bejegyezzék az örököst a földhivatalba. (Mondjuk célszerű, de nem kötelező)
Biztos, hogy széljegyen sincs senki feltüntetve? Ha valakinek van ingatlana, akkor az intézet, ahol ellátják, erre rá szokta tenni a mancsát. Vagy van valaki, aki fizeti utána az ellátást?
Ahj egyre furabb az egesz, most mondta nagybatyam nem is o vitte be, hanem magatol ment be, es allitolag irtak valamilyen szerzodest hogy, a nyugdijat megkapjak es el van latva. Na most o jart gyulekezetbe, valoszinu ok ajanlottak, es van valami koze ahoz is hogy nagyapam az o reszet nekik
Akarta adni. Ahj sajnalom szegenyt, de en nem szeretnem hogy mas tulajdonaba keruljon, meg anyukam vette nekik.
Neked társtulajdonosként elővásárlási jogod van mindenkivel szemben, még foglalás esetén is.
Ajándékozásról (tulajdonosváltozás) meg kiértesítenek, ...elvileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!