Mit csinálsz, ha felnőttként éppen a nagyszüleidnél alszol hétvégén egy látogatás vagy ünnep miatt és megcsörren a nagyid telefonja és?
Örülnék, hogy akkor jött a hívás, amikor pont ott vagyok, így rögtön meg tudnám vele beszélni, hogy létezik ilyen csalás, nem szabad neki bedőlni, és soha idegennek ne adjon pénzt, aki az én nevemben (vagy más családtagunk nevében) jönne hozzá.
És egyébként jobb lenne, ha nem is tartana otthon sok készpénzt.
Ez egy nagyon régi, tipikus csalás, az én nagymamámnál is bepróbálkoztak már vele. Szerencsére ő egyből felhívott engem és nem dőlt be nekik.
Sok idős embernél azért működik, mert annyira bepánikolnak a telefonban zokogó állítólagos unokájuk hangja hallatán, hogy nem gondolják végig logikusan a dolgokat és odaadják a pénzt a "barátnak", ezért tudják az ilyen rohadékok ezt megcsinálni.
Németországban is komoly unokázós maffia van/volt, ki nem találnátok, melyik népcsoport jeles képviselői a főnökök.... Arkadius Lakatosz-nak hívják a nagyfőnököt... :-DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!