Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit csinálsz, ha felnőttként...

Mit csinálsz, ha felnőttként éppen a nagyszüleidnél alszol hétvégén egy látogatás vagy ünnep miatt és megcsörren a nagyid telefonja és?

Figyelt kérdés
Kiderül, hogy a te nevedben egy olyan hívással zaklatná a nagyidat, hogy te balesetét szenvedtél és hogy sürgösen adja oda tartalék készpénzét a barátodnak, aki hamarosan a házhoz megy?

2021. dec. 8. 12:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
91%

Örülnék, hogy akkor jött a hívás, amikor pont ott vagyok, így rögtön meg tudnám vele beszélni, hogy létezik ilyen csalás, nem szabad neki bedőlni, és soha idegennek ne adjon pénzt, aki az én nevemben (vagy más családtagunk nevében) jönne hozzá.

És egyébként jobb lenne, ha nem is tartana otthon sok készpénzt.

2021. dec. 8. 13:36
 12/15 anonim ***** válasza:
22%
Ez azon múlik, hogy vannak-e úgymond színészi képességeid, vagy nincsenek. Ha képes vagy arra, hogy el tudd változtatni a hangodat öregasszonyosra, idős férfihez hasonlóra, akkor én a helyedben - ha egy ilyen helyzetről szerzek tudomást - simán megbeszélnék egy konkrét találkozót az illetőkkel, odahívnék még 1-2 havert + riasztanám a rendőrséget (és kifejezetten civil ruhás rendőröket kérnék). (Ha az egyenruhás rendőröket idejében kiszúrja, akkor leléphet, nehezebb elkapni. )
2021. dec. 8. 13:46
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy nagyon régi, tipikus csalás, az én nagymamámnál is bepróbálkoztak már vele. Szerencsére ő egyből felhívott engem és nem dőlt be nekik.

Sok idős embernél azért működik, mert annyira bepánikolnak a telefonban zokogó állítólagos unokájuk hangja hallatán, hogy nem gondolják végig logikusan a dolgokat és odaadják a pénzt a "barátnak", ezért tudják az ilyen rohadékok ezt megcsinálni.

2021. dec. 8. 16:37
 14/15 anonim ***** válasza:
86%

Németországban is komoly unokázós maffia van/volt, ki nem találnátok, melyik népcsoport jeles képviselői a főnökök.... Arkadius Lakatosz-nak hívják a nagyfőnököt... :-DD

[link]

2021. dec. 8. 18:54
 15/15 anonim ***** válasza:
37%
Már az fura lenne ha felvenném más telefonját.
2021. dec. 8. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!