Egy 18 éves lányt mennyire ráz meg, ha a nagymamája meghalt?
Bárkit, bármilyen korban megviselhet, bármilyen rokon, barát elvesztése.
De én sem tudom elképzelni, hogy ezért ne tudnék 3 hétig írni.
Hiszen történt már több haláleset a családban, ami megviselt, de ugyanúgy jártam iskolába/dolgoztam, szóval minden feladatomat elláttam, és életem az életem.
Én is jártam suliba meg edzeni is, tanultam otthon, elmentem a magánóráimra. De a minden feladatomat elláttamba nálam egy netes valakinek irkálás baromira nem tartozik bele. Nem is érdekelt semelyik laza haverom, csak a legjobb barátaim, de ők élőben támogattak vagy legalább felhívtak. Akivel ennyi kontakt sincs, az soha nem lesz igazán fontos az életemben.
Nyilván a csaj is így van ezzel.
Én írtam azt, hogy biztos nagyon megrázta, de azért tudott volna írni. Jól lepontoztak. Emberek, most komolyan, a halál szörnyű nehéz dolog, borzalmas a gyász, de még a legközelebbi hozzátartozónak is el kell kezdenie intézkedni, felhívni egy temetkezési vállalkozót, elhozni a kórházból a dolgait, kitalálni milyen legyen a temetés stb. Nyilván, ha akkor ír rám ezer éves ismerősöm, akivel rég nem beszélek, vagy a munkatársam, mert nem talál egy mappát, ami ott van, nem feltétlen válaszolok, de akivel távkapcsolatban vagyok, és napi szinten beszélek, attól nem tűnök el 3 hétre. Sajnálom a lányt, mint mindenkit, aki gyászol, de itt mi most a kérdezővel tudunk beszélni, és felesleges benne reményeket kelteni, hogy fontos a lánynak, mert igen nagy esély van rá, hogy nem az.
Persze ezt itt mi nem fejtjük meg, és semmiképp nem javaslom, hogy most akkor a kérdező is tűnjön el a lány életéből, mert van némi lehetősége annak is, hogy a lány most tényleg nem akar beszélni senkivel, akkor meg a kérdezőnek kell türelmesnek lennie, és a lány tempójában támogatni őt a feldolgozásban.
Kérdező legyél türelemmel, időnként kérdezd meg tőle, hogy hogy van, tudsz-e valamiben segíteni, aztán hamarosan kiderül, hogy akar-e még veled beszélni, ismerkedni.
“Távkapcsolatban” 😂😂
A virtuális barátnő még mindig nem egy létező fogalom. A kérdező kommentjéből az jön le, hogy soha nem találkoztak, nem voltak együtt és aztán a csaj anyja fél év után elvileg még a chatelést is megtiltotta (mondjuk egy 17-18 évesnél ez érdekes). Szóval de, a kérdező nagyon is egy random netes ismerős, aki milliomodrangú lesz a lány hús-vér szerettei mellett, pláne, hogy az egyikük meghalt, a másikuk pedig legalább középkorúan (nem 10 évesen szülte valószínűleg a lányát) elkapott egy komoly betegséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!