Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Elkérhetem a mamámtól az...

Elkérhetem a mamámtól az egyetlen megmaradt képet anyumról?

Figyelt kérdés

10 éves koromban anyukám meghalt. Eltemettük és megjelent a nagymamám a 3 mostohatestvéremmel hogy engem elvegyenek apumtól mert mindketten rosszul nevelnek/neveltek engem.

Ebből veszekedés lett, a mamám anyumat szídalmazta végül haraggal ment el. Aztán teltek az évek és nem is hallottunk felőlük még egyszer jöttem haza a suliból és apum mesélte hogy megjelent a nagyim, bocsánatot kért és szeretne velem találkozni. Apum pedig odaadta neki az egyetlen megmaradt fényképet anyumról.

A találkozás végül az lett,hogy elmentünk hozzájuk és ott is csak az ócsárolás ment anyumról, hogy eldobta a három gyerekét és a nagymamám nevelte mindet meg hogy anyum iszákos volt és hogy bírt nevelni engemet stb.

Na azóta csak halottak napjakor találkozunk, de nem tekintem nagymamámnak, mert minden beszélgetés anyumhoz jut és azt ki nem állhatom. A mostohatesóimat megtaláltam facebookon, gond lenne ha rájuk írnék hogy legalább egy képet adjanak anyumról? Csak az emlékeimben él már

2021. aug. 3. 08:58
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nyugodtan kérj képet tőlük róla. A te anyukádról van szó. :) És kitartást!
2021. aug. 3. 09:10
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
Ha szeretnék megtartani az egyetlen eredetit, kérd meg őket, hogy beszkennelve küldjék el neked.
2021. aug. 3. 09:19
 3/9 anonymousreview60 ***** válasza:
88%
Igen. Főleg, hogy ócsárolj/ta a lányát. Tehát neki kevésbé kell.
2021. aug. 3. 09:52
 4/9 anonim ***** válasza:
86%
Bescannelik, lefényképezik a képet és elküldik üzenetben.
2021. aug. 3. 09:56
 5/9 A kérdező kommentje:
Nekem még az is jó lenne ha lefényképeznék és messengeren átküldenék. Köszönöm a válaszokat, azt hittem az ilyen kérést tolakodásnak vennék
2021. aug. 3. 10:04
 6/9 anonim ***** válasza:
87%

Elkérheted, de a leírtak alapján mondjuk teljesen egyértelmű, hogy nem fogjak se odaadni, se lefenykepezni.

Mondjuk azt sem értem, hogy létezik, hogy csak egyetlen kép volt róla. Se esküvői kép, se családi képek nem készültek? Hány éves vagy?

2021. aug. 3. 10:24
 7/9 anonim ***** válasza:
14%
Próbálkozni lehet, de nyugi, nem fogod megkapni. Egyébként marha érdekes, hogy nincs is másik róla.
2021. aug. 3. 10:58
 8/9 anonim ***** válasza:
47%

Nekem is rögtön az jutott eszembe, hogy ne örökbe kérd el, hanem arra, hogy digitalizáltasd, sokszorosíttasd.

Akkor nem látok értelmes ellenérvet arra, hogy ne adná oda, ha megígéred, hogy

- nagyon vigyázol rá

- csak 1 napra kéred

- pontosan ugyanazt visszakapja

- ...ha jófej vagy, akkor meglepheted pl egy szépen bekeretezett nagyított vagy digitálisan felújított vagy pl szépiás változattal.

2021. aug. 4. 13:32
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

Megpróbálhatod, de valószínűleg nem adják oda. Lehet össze is tépnék direkt.

Sajnos nekem is ilyen az anyai magymamám.

2021. aug. 5. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!