Milyen joga van a nagymamának?
A tortenet nagyon hosszu .
A lenyeg a.parommal 8 eve vagyunk egyutt van egy 2 eves lanyunk es 1 honap mulva szuletik a masik kislanyunk.
A nagymamaval (anyukammal)alapbol se volt soha nagy anya lanya kapcsolatunk az evek alatt sokat kritizalt a paromat se szereti ,o csendesebb mint en nem szeretjuk ahogy ok ugymond elnek ,cigi,teagar beszed stb .
A lanyomat aki 2 eves magáenak tartja amiota megszuletett azt hallgatom hogy kozos gyerek mert ő a nagymama .
Most azt hallgatom hogy mennyire varja a.masik lanyom mert picit övé is .
Megmondom az oszintet rosszul esik.
Soha nem hagytam ra ,nem.tud ra vigyazni .Allandoan mondja hogy milyen dagi a koslanyom ,miert cumizik,stb stb .(13,5kg)
Azt mondjak hogy a ferjem nem adhat neki kupot ha lazas,mert lany gyerek..es nem engedik hogy a ferjemre hagyjam amíg en a korhazba leszek 3 napot varhatoan.Egyszoval mindenbe beleszolnak es ha rajuk szolunk a battyamat hivjak rank es zaklatjak a ferjem.En lepni akarok mert ez engem.idegesit .Ő a mi lányunk nem az övéké en ugy gobdolom de felek hogy elveszik tolunk..Vagy ha ne adj isten nekem bajom lesz a ferjemtol elvennek ..Pedig ő nagyon jo apa és ember..a nagyik meg olyan tragarul beszelnek hogy mar szegyen ..
(Bocsi a hibakert,duhos vagyok)
" de csak fenyegetozik hogy de.kozos meg de az ove is mert ő a nagymama !!"
A nagyinak biztos, hogy nincsenek mentális problémái?
Kedves kérdező, ha 8 éve együtt vagy a pároddal, gondolom már betöltötted a 18-at. Remélhetőleg nem állsz gondnokság alatt, és nincs olyan betegséged, fogyatékosságod se neked, se a párodnak, ami lehetetlenné tenné, hogy ellássatok egy csecsemőt vagy kisgyereket.
Miért vennék el tőletek a gyerekeket?
Kerdezo, megkerdezhetem, hogy milyen idos vagy?? Ugy irsz mint egy kislany!
Ne az anyos dontse mar el, hogy ki vagyaz a gyerekre! Ne itt duhongj, hanem anyosnak mond, hogy fekezze magat, mert redukalni fogod a talalkozasok szamat!
Merek fogadni, hogy szuleskor is o lesz bent, o fogja majd a kezed, mig a ferjed haza zavarja! Alitsd le ezt a not!
Senki sem fogja toletek jogi uton elvenni a gyerekeket. A masik uton viszont anyos jo uton halad, hogy elerje a celjat: vegso kontroll, mert te hagyod!!!
Telefonszámot cseréltek mindketten, aztán nem tud titeket zaklatni. Ha meg a bátyád megjelenik hőbörögve a házatok előtt, akkor nem kell ajtót nyitni. Ha nem tágít, akkor pedig rá kell hívni a rendőröket.
Senki nem fogja tőletek elvenni a gyereket, nyugi. A "jogot" pedig úgyis a bíróság mondja ki, ott meg mondhatod, hogy olyan életvitelt folytatnak, ami nincs jó hatással a gyerekre stb.
Köszönöm a válaszokat .
Probáltam vele beszélni hogy ez így nem állapot és gobdolkozzon el milyen hülyeségeket talál ki vagy más útra kell terelni a témát erre én voltam a "bolond".Ő azon az állitáson van az élettársával (nem házasok semmi)hogy ők a nagypapa ,nagymama akkor is elvohetik ha akarják.Hát ugy érzem reménytelen esetek .Most ugyerzem amennyire lehet nem beszlunk veluk(mert egyebkent a lanyomat egyszer se hagytam rá sajnos keptelen arra .
Eddig is ugy voltak az unokával hogy én ott voltam .
Nem értem hogy direkt csinalja vagy tényleg ilyen sötét és allitasa szerint a birosag neki ítéli hetvegerekre ..mert ő a nagymama ...
Nem, ilyen nincs. Mondom, meg kell szüntetni velük a kommunikációt. Egy bírósági perhez meg hosszú hónapok kellenek mire egyáltalán lesz belőle valami. Ha meg lesz, akkor meg kell indokolni, hogy miért nem akarod odaadni. Olyan nincs, hogy hétvégente elviszi.
Szóval nyugi, de addig is: kommunikációt nullára redukálni.
Birosag havi egyszeri lathatast itelhet meg, es akkor sem viheti csak ugy el!
Igazabol az engedelyed nelkul nincs joga elvinni.
Van olyan erzesem, hogy nem vagy erelyes, hatarozott, amikor valami nem tetszik neked- ezert nem vesz komolyan.
Na ezen valtoztass! Nem kell megvarni, hogy barmivel elohozakodjon! Elore szogezd le neki, hogy marpedig igy es igy lesz es pont!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!