Hogyan birkóztok meg a környezetetekben a "Minek annyit tanulni" emberekkel?
Elöször is csökkentsd minimumra a kapcsolattartást.
Másrészt a nagyszülöknek semmi beleszólása ebbe, ha okoskonak, akkor kérdezz vissza, hogy ök fizetik-e a tanulásodat, vagy te magad? Ha nekik nem kerül pénzbe, akkor semmi joguk neked bármit is parancsolni vagy megtiltani.
Harmadszor azt nem osztanám meg velük, hogy mit és mennyiért vásárlok, illetve minden egyéb infót ie megtartanék magamnak az életemröl.
Negyedszer ostoba, tanulatlan emberek véleményével nem foglalkozom, mivel az nem mérvadó számomra.
A nagyanyám volt ilyen. Sikerrel elérte, hogy csak sátoros ünnepekor menjek hozzá, és akkor is fizettem volna, hogy ne kelljen. Amúgy gratulálok. Ennyi tanulással semmiről sem vagy/leszel még lecsúszva, a gyerekről sem.
MEGOLDÁS TALÁN: Én minimalizálnám a kapcsolattartást az ilyenekkel, mert 1. érzelmileg lehúznak, 2. fárasztó kerülgetni azt a témát, amivel a tőlük érkező bántás indukálódna. Ha mégis előjönne, akkor igyekeznék finoman kivonulni a beszélhetésből, ha kell, akár hazavonulni, mert ők nem fogják "meghallani" a magasabb életkeresményre, egészségtudatosságra vonatkozó érveket.
A nagyszüleid meggyőzésére a személyiség megmerevedése miatt nincs - érdemi - esélyed. Az anyósjelöltnél lehet csekély esély szisztematikus munkával.
Te döntöd el,hogy tanulsz vagy nem,és azt is,hogy hogyan éled az életed,mit eszel.
Ebbe nincs beleszólása se az anyósnak,se a nagyiéknak.
"18 éves koruk óta folyamatosan dolgoznak és nem értik minek annyit tanulni"
"Tudjátok azért, hogy vénségemre ne ott tartsak mint ti, akik vércsóróak vagytok és még büszkék is vagytok rá. A nyugdíjatokat meg én termelem majd ki, ha el nem kergettek addig innen, tehát jobban tennétek, ha csendben maradnátok!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!