Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha anyukám nem...

Mit tegyek, ha anyukám nem engedi, hogy másik kollégiumba költözzek?

Figyelt kérdés

A giminknek nincs saját kollégiuma, ezért két opció van: a koedukált központi kollégium, ami a sulitól pár utcányira van, vagy egy távolabbi lánykollégium. Engem anyukám még kilencedikben a lánykoliba iratott, és akkor még szerettem is ott lakni, de tizediktől átvette a református egyház és minden megváltozott.  Új igazgató, új tanárok lettek. Elvették az összes szabadidőnket, lerövidítették a kimenőket. Az új nevelők teljesen kontroll alatt akartak minket tartani. Rendszeresen áttúrták a személyes holminkat, hol a jelenlétünkben, hol napközben, míg nem voltunk ott. Elvették a telefonunkat esténként, mondván, hogy nem kell mindennap hívni, írogatni a szülőknek. Az ofőnket rendszeresen hívogatták telefonon, hogy a jegyeinkről meg a magatartásunkról érdeklődjenek. A végén neki is elege lett már ebből.

Meg mivel református koli lett, ezért kötelezőek lettek az ilyen vallási programok, heti egyszer reggel 5.45-kor kellett kelni, mert reggeli áhítat volt.

Ezek miatt már nagyon utáltam ott lakni, ezért mondtam anyukámnak, hogy át akarok költözni a másik kollégiumba, ahol még maradtak helyek. A barátnőim nagy része is átjelentkezett, nélkülük meg főleg nem bírnám ki ezt a lánykolit.

De anyukám nem engedi, szerinte jobb, ha szigorúak velünk, ő is ilyen szigorú koliban lakott és túlélte. Meg szerinte a központi kollégiumban mindenféle züllött alak van, akik biztos belerángatnának a balhéba. Ezt nem tudom miért gondolja, én nem vagyok egyáltalán bulizós, nem iszok, jól tanulok, mellesleg ott is vannak tanárok, akik számon tartják az iskolai teljesítményt.

Szerintetek mivel győzhetném meg?

2019. júl. 15. 14:10
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Páran próbálták kiharcolni, hogy ne kelljen ezeken a vallásos dolgokon részt venni, de nem engedték.

Az még nem lett volna baj, hogy érdeklődnek az ofőnknél, de kb. heti szinten hívogatták, amitől ő is besokallt, elvileg be is szólt a kolis tanárnak.

2019. júl. 15. 18:03
 12/20 anonim ***** válasza:
38%

"kb. heti szinten hívogatták, amitől ő is besokallt, elvileg be is szólt a kolis tanárnak"

Ez az ő ügyük, nem a tied.

2019. júl. 15. 21:00
 13/20 A kérdező kommentje:
Igen tudom, csak az ofő viselkedésêből az jött le, hogy neki sem szimpatikus az új kolis vezetés...
2019. júl. 15. 22:16
 14/20 anonim ***** válasza:
87%

Én megmomdanám az ilyen ,,Elvették a telefonunkat'' meg kutakodó tanárunknak a frankót, jó durván, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal, hogy mit képzel ő magáról. Kitesznek s kész. Anyámmal keresünk más helyet hol lakjak s kész.

Ez persze az amit én tennék (ha anyám nem érti a helyzetem). Te azt csinálod ami neked megfelelő.

2019. júl. 16. 21:57
 15/20 anonim ***** válasza:
46%

"az ofő viselkedésêből az jött le, hogy neki sem szimpatikus az új kolis vezetés"

Értem én. De neked akkor sincs ehhez semmi közöd. Vagy szerinted mi következik ebből, miért fontos ez?

2019. júl. 16. 22:04
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat!
2019. júl. 17. 10:23
 17/20 anonim ***** válasza:
52%

Hogyha az én lányom holmija közt kutakodnának, vagy este elvennék a teledonját, akkor kilennék akadva. Kollégiumba írattam s nem börtönbe.

Kevésbé durva megoldás(ok):

Legközelebb ha kutakodnak a holmiaitok közt, fényképezzétek le az eredményt majd -> Facebook: #már #megink #áttúrták #a #holminkat. Ha valaki kommentben megkérdezi, hogy kik: ,,Á, csak az XY kollégiumi tanárok. Ők bármit megtehetnek.'' Egypár ilyen után csak észreveszik magukat, hogy más személyes tulajdona közt kutakodni nem is illik, s nem is szabad. 1.-4. osztályos szint az, hogy belenyúlsz valaki táskájába, pláne ha még nem is tud róla.

A telefon elvételhez írnák petíciót, amit minden kollégiumban lakóval aláíratnák.

Vagy ami mindegyikre megoldás: kolektív lázadás. Nem csak páran, hanem megszervezetten SENKI nem adja oda este a telefonját, nem kel fel olyan korán, hogy áhítatra menjen, stb. Ezt persze előtte meg kell szervezni.

Egy másik opció, hogy valamelyik helyi újságnak írtok, hogy XY kollégium mennyit változott: erőszakos hittérítők (mert gondolom a bentlakók nem 100%-a református, így nem erőltethetnék rá az áhítatot, ha még nem is a saját vallásat gyakorolja általa); önjelölt házkutatók; magántulajdon elkobozása megalapozatlanul. Akik már ez előtt a cirkusz előtt is ott laktatok, írtok ilyen kis rövidke beszámolókat, hogy ,,Úgyis jól működött a dolog, mielőtt ,,apácazárda'' lett volna a kollégium.'' Leírjátok, hogy ti hogy élitek meg azt, hogy a bugyijaitok közt turkálnak, stb. Vagy összegyűjtitek ezeket s valahova (a helyzet leírásának mellékletével) bekülditek valahova (bár igaz, nem tudom az ilyesmi hogy működik). Vagy kinyomtassátok s körberagasztgassátok vele a várost. Biztos lesz egypár megértő boltos, aki megengedi, hogy nála valahova kitegyétek.

2019. júl. 17. 11:56
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

"Egypár ilyen után csak észreveszik magukat"

Nem nagyon hinném, hogy azzal töltik az idejüket, hogy azt nézegessék, melyik diákjuk mit hova töltöget fel...

2019. júl. 17. 18:14
 19/20 A kérdező kommentje:
Én kinézem belőlük, hogy nézegetik a közösségi oldalainkat (is)...
2019. júl. 18. 15:16
 20/20 anonim ***** válasza:
38%

amit nyilvanosan posztoltok, azt miert ne nezegethetnek?

amit nem nyilvanosan, azt meg hogyan?

hany diak hany kozossegi oldalon posztol naponta hanyszo es azt napi mennyi ido lenne rendszeresen megfigyeles alatt tartani? mas dolguk nincs is? gondolkodj...

2019. júl. 18. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!