Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy elköltözzünk?
Sopronban élünk, egy jómódú családban nőttem fel, apukám bankár Ausztriában, anyukám ingatlan irodában dolgozik közvetítőként. Nagyon-nagyon jó osztályba jártam, imádtam az embereket, népszerű voltam, élveztem az életet. Minden megváltozott, amikor kimentem Amerikába cserediákként. Életem legjobb éve volt. Mindenesetre hamarosan megyek haza, és tudom, hogy a volt baráti társaságom széthullott. A volt osztályom érettségizik, nekem meg osztályt kell ismételnem. Az alattam levő évfolyam nagyon “retek”. Drogoznak, piálnak suli előtt, csak a buli, nulla jövőkép. Pedig egy nívós Gimnáziumba járok, nem is valami alja szakmunkásba. (Elnézést, nem akarok senkit se megérteni, aki szakmunkásnak tanul, de a soproni szakközépek diákjainak nagyrésze borzalmas. Nem általánasítok, hogy az egész ország ilyen, de Sopromra ez sajnos igaz). Mindenesetre a volt társaságom széthullott, elkezdtek drogozni, bukni a suliban stb. (Ők voltak a szakközépes haverjaim). Tudom, mire hazamegyek már semmi nem lesz ami Sopronhoz kötne. Pár éve költöztünk ide, szóval nem vagyunk törzsgyökeresek. Nagyon szívesen elköltöznék, de gondolom szüleim nem mennének bele, apu munkahelye, a házunk stb miatt. Én nagyon szívesen elmennék máshova viszont. Igaz már csak 2 évet kell Soponba járnom. ( a 11-et,ezt fogom “ismételni”, mivel az itteni évemet nem fogadják el, és a 12-et). A volt osztályom jövőre lesz végzős. Nagyon el vagyok keseredve. Valaki tudna segíteni? Az egyetlen motivációm az, hogy két év múlva már mehetek egyetemre, és otthagyhatom Sopront.
17/f
Igazad van, jobb, ha évet ismételsz.
Törzsgyökeres? Bisztos? Nyelvtanból is van mit fejlődni.
Ne hisztizz, hanem tanulj. Nem baj, ha nem olyan jó a társaság, legalább ráérsz a tanulmányaiddal foglalkozni és nem a bulikázással töltöd az idődet.
Nem várhatod a szüleidtől, hogy feladjanak mindent a pillanatnyi hisztid miatt. Eddig is áldoztak rád bőven, de egyre többet követelnél tőlük. Térj észhez! A világ nem körülötted forog, bárhogyis szeretnéd. Tanulj, közben diákmunkázz, gyűjts pénzt és 18 évesen oda költözöl, ahová csak akarsz, ha el tudod tartani magad. Hálátlan vagy.
Azért az poen, amikor olyan oktatja ki a kérdezőt nyelvtani hiba miatt, aki úgy írja le a ‘biztos’-t, hogy ‘bisztos’ 😂
Bárki hibázhat, akár a telefonja is kijavíthatja, mint pl azt, hogy az ugyanabba szót külön írta le.
Meg lehet mondani normális is, nem kell kioktatni senki 😌
#13: Először is olvass vissza, utána lehet véleményt mondani.
"A kérdező kommentje:
...legyen bisztos a kiképzésem, mint hogy legyen két jó evem az életemben"
Erre reagáltam, + a kérdésben írt nagyon ostoba "törzsgyökeres" szóhasználatra. Kérdező nagyon okosnak képzeli magát, de nem az. A jelek szerint legalább nincs egyedül. A telefon ezeket a szavakat nem javítja ilyen módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!