Bennem van a hiba, ha a házasságomban pusztán az anyagi stabilitás nem tesz boldoggá?
A férjem anyagi biztonságot nyújt, de ez arra vonatkozik, hogy nincs adósságunk, tartalékot képez. Dolgozom én is, közös számlánk van amit ő kezel.
Csak arra költünk ami neki fontos, 20 éves edényekben főzök, szeretném lecserélni, de nem engedi, mert pénzbe kerül. Ugyanez vonatkozik arra is, ha szeretném kicsit szépíteni az otthonomat, függönycsere, stb. A háztartásban semmit nem segít. A gyerekek körül sem. Velem nem gyengéd, sem az ágyban, sem a mindennapokban nem figyelmes. Mindenben Ő dönt.
Névnapi, szülinapi, karácsonyi ajándék Nekem, minek az!!! A lényeg, hogy van tartalékunk, nincs adósságunk, csekkek be vannak fizetve- szerinte. Boldogtalan vagyok. Szeretnék néha egy szál virágot, vagy vacsizni elmenni valahová, vagy kirándulni, esetleg bulizni. Olyan jó lenne, ha egyszer egyszer elmosogatna, vagy csak annyit mondana, szép vagy..... Ezek nagyon nagy vágyak? 40 évesen elválni és új életet kezdeni még lehet?
Köszönöm szépen mindenkinek a kommenteket. Pozitívat is, negatívat is. Nem olyan könnyű ez és igazából nincs is akivel megbeszélhetném. Így arcatalanul, ismeretlenül könnyebb kiadni ami bánt.
Anyu és apu látják a helyzetet, de persze nem adhatok ki mindent a problémáinkból. Van nekik épp elég bajuk. Anyósom sem vak és mint utólag kiderült megpróbált többször beszélni vele, de mindhiába.
Nagyon csúnyán összevesztek. Én nem panaszkodtam neki soha. Tőlem rosszat soha nem hallott a fiára, de amikor nálunk vannak a viselkedéséből mindent levett.
Jaj, kérdező... Olyan sok ilyet látok és ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy mikor lesz ennek a vaskalapos, régimódi, elavult gondolkodásnak és családmodellnek vége? Olyan elszomorító.
40-esek vagytok, én 33, szóval nincs köztünk nagy különbség, és szeretném, ha a mi generációnk már nem így élne. De ezek szerint még igen, sokan közülünk így élnek.
Ex-anyósék jutottak eszembe a sztoridat olvasva. Ugyanaz a felállás. Apa hazahozza a nagy pénzt, a gyerekekkel nem foglalkozik. Fúr-farag a gáex-férjem bátyja el is kallódott, egy semmirekellő rongy alak, apósomék meg a nagy jólétben pislogtak, hogy de hát ők mindent megadtak a fiúknak, hogy lehet, hogy az egyik ennyire link alak lett? Szívesen elmondanám nekik egyszer, hogy mondjuk azért, mert apuka otthon egy másodpercet sem foglalkozott a srácokkal, minden a vajszívű anyára maradt, neki meg a lumpen gyerek a fejére nőtt)
Bocsi, az előbb elküldtem véletlenül (12-es vagyok).
Szóval ex-anyósék jutottak eszembe a sztoridat olvasva. Ugyanaz a felállás. Apa hazahozza a nagy pénzt, a gyerekekkel nem foglalkozik. Fúr-farag a ház körül, de az asszonyt soha nem viszi sehová, szegény ex-anyósom hiába szeretett volna menni kirándulni, bálokba, utazgatni... Após hallani sem akart ezekről, így anyósom szépen belenyugodott. Gondolom kb 40 éves koruk óta szex sincs köztük. Megvan a két gyerek, minek az? Semmilyen gyengédséget nem láttam ex-após részéről a felesége vagy a gyerekei irányába 10 év alatt, míg az ex-férjemmel voltam.
És igen, elkallódott a volt-sógorom és egész biztos vagyok benne azért, mert az apja soha egy percet sem foglalkozott vele.
Szerintem ez így nem élet. Én nem tudnék így élni, el is váltunk, mert a volt-férjem ugyanezt a mintát akarta volna követni. Nekem fontosak az ingerek, szeretnek táncolni, koncertekre járni, mozogni, sportolni... Ő egész nap otthon tespedt, évente 2x elmentünk moziba. Ennyi volt a kikapcsolódás. És ha el merészeltem egyedül menni valahová vagy barátnőkkel, akkor megszóltak. Mert férjes asszonynak ez nem való, hogy képzelem.
Én azt mondom, menekülj. Joggal vagy boldogtalan és jogod van boldognak lenni. Vele nem leszel az. Nekem könnyebb volt válni, hogy nem jött össze a gyerek, ez tény. De én a helyedben gyerekekkel is válnék. Nem tudnék ebben a "kommunista családmodellben" élni.
Jogos, hogy rosszul érzed magad, de csak te tudsz ellene tenni.
Első lépésben pl. szépen leülsz a férjeddel szemben és közlöd vele, hogy mostantól változtatni AKARSZ, mert neked is vannak igényeid, dolgozol, egyenrangú vagy, tehát jogod van a SAJÁT fizetésedből magadra, a lakásra is költeni.
Ha ez nem vezet eredményre, akkor egyszercsak férjuram azt vegye észre, hogy mondjuk nem kap kaját. Ha szóvá teszi, közlöd vele, hogy tönkrementek a régi edények, nem lehet már bennük főzni (ezt csak azért, mert a példáid között ez is szerepel).
Ha ettől sem kap észbe (és nem szabad sok ideig húzni, a fentiekre max. 1 hónap mehet el), akkor fogod magad, elslattyogsz egy bankba, nyitsz egy számlát a saját nevedre, a munkahelyeden leadod, hogy mostantól oda kéred a fizetésedet és kész. Apuci meg verheti a seggét a földhöz, ez ellen nem tud mit tenni. Te meg higgadtan közölheted vele, hogy te szóltál, de nem érdekelte: itt az eredménye.
hogy mondjuk nem kap kaját...
Csak ne h a kérdező kapjon pofont cserébe mert öntudatra ébredt..
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!