Van olyan családtagotok, aki pofátlan módon otthon érzi magát nálatok, amitől titeket kiráz a hideg?
Párommal együtt lakunk szüleim házában jelenleg. Nekem egy kiadott lakásom van, párom nemrég vett egy kis kertes házat, úgy döntöttünk, hogy oda fogunk költözni, ha elkészül a felújítás. Néha eljön sógornőm vendégségbe, de még itt is valami hihetetlen módon otthon érzi magát, mindenhova megy a bátyja után, mintha ő is itt élne, és tök természetes lenne ez. Mindent megnéz, nyúlkál mindenhez, mindenhova.Kérdés nélkül megy a hálószobánkba, még szüleimmel sem járkálunk be egymáshoz, csak nagyon ritka esetben, a hálószoba mindenkinek a magánterülete. Engem ettől a frász kerülget, úgy érzem, mintha a saját teremet venné el ezzel a viselkedéssel,még ebben a házban is, ahol felnőttem. Nem igazán tudom jobban megfogalmazni. Előre rettegek, hogy mi lesz akkor, ha a párom házában fogunk élni. Vendégségbe nagyon szeret járni, így szinte biztos, hogy sokszor fog minket meglepni váratlanul. Mit lehet csinálni az ilyen rokonokkal? Szép szóból nem ért, bár 25 éves már, ha bármi miatt rá van szólva akkor sírással elintézi, aztán mindent folytat ugyanonnan. Ne nyissunk neki ajtót, ha jön?
Nagymamámnak is voltak régen hasonló húzásai, de ő szerencsére leszokott róla.
"biztos, hogy sokszor fog minket meglepni váratlanul"
Bejelentés nélkül? Hehe, álldogálna kicsit tanácstalanul, aztán szépen menne haza, mert hogy bejelentés nélkül és be nem engedném. Mekkora bunkóság már csak úgy megjelenni valakinél?
Lepontozhatsz, akkor sincs ilyen családtagom.
Tényekkel meg tudod kik vitatkoznak.... Ti.
Engem is idegesít, ha a vendégek kérdezés nélkül bemennek valahova, ami a magánszféránkhoz tartozik. Ilyenkor mindig szólok, hogy figyelj, légyszíves ezt nem kellene, mert engem zavar. Ha nem értenek a szóból, a következő alkalommal, amikor ez az illető jön, kulcsra zárok minden olyan helyet, amit gondolok. Már nálunk is volt sértődés belőle, de aki nem fogadja el a mi szabályainkat, az ne jöjjön hozzánk...
Pont ezek az emberek lennének a legjobban megsértődve, ha náluk ugyanazt csinálnád, mint ők!
Bejelentés nélkül nem illik senkihez sem menni, mi az, hogy váratlanul odamegy? Mi van, ha éppen akkor szexeltek? Bezárjátok az ajtót, és ha senkit nem vártok, úgy is marad...
A sógornőd meg hadd hisztizzen! Ez a 4 vagy 5 éves gyerekek taktikája, hogy mindent kiharcoljanak maguknak. Gondolom, hogy valahol ott megrekedt a lelki fejlődésben.
Régen, mikor konyhai kisegítőként dolgoztam a Balatonon szezonban csak egy szabadnapom volt a szombat.
Minden szombaton megjelentek a sógornőmék, egy 90 éves mamát hoztak magukkal a szomszédjukat... A harmadik alkalommal azt hittem, sírva fakadok, hogy megint egész délután egy perc nyugtom nem lesz, ugrálni kell nekik, meg mindenhova benéznek és valamiért állandóan beszólnak, ha másért nem, akkor azért, mert a szél kifújta a földet a teraszra a muskátli ládájából :D :D
Utána rendszerint úgy időzítettem a dolgaimat, hogy akkor ne legyek otthon, amikor jönni szoktak, vagy ha épp elcsíptek, épp rohannom kellett valahova.
Úgy egy hónap után leszoktak róla, hogy potyára jöjjenek.
Mondtam a páromnak, hogy én ettől kivagyok, ő meg mondta, rakjam ki őket, ha megsértődik, megsértődik.
Ezt neked is meg kellene beszélned a pároddal, mert ha itt ezt csinálja, mit fog az ő házában csinálni? Félelmetes belegondolni.
Mondjuk engem nem zavarna, ha párszor megríkatnám, ha cserébe lekopik.
Ha meg csak úgy elkezdene bemászkálni valaki a szobákba, meg nézelődne össze-vissza, megtapogatna mindent, én mennék utána és megkérdezném mit akar. Ha semmit, akkor szépen ott a nappali, ha meg akar valamit, kérdezzen. ha meg nem tetszik, megmutatom az ajtót is.
Fontos azonban tudni, hogy mit gondol a párod a tesója viselkedéséről és a lehetséges megoldásról . Egyességre kellene jutnotok és következetesen tartani magatokat a megbeszéltekhez, ha sír, ha besértődik,ha elárul az anyukájának :)
Kedves kérdező, néma gyereknek anyja sem érti a szavát. Ha zavar, miért nem adsz hangot ennek? Miért nem beszélsz a pároddal, hogy legyen kedves beszélni a tesójával? És mit szólnak ehhez a szüleid, akiknek a házába csak így bejárkál a sógornőd?
Abszurd egy helyzet.
Köszönöm a válaszokat!
Férjem tudja, hogy engem ez zavar, úgy látom, hogy valamennyire őt is zavarja, de annyira mégsem, hogy szóvá is tegye. Szüleimet nem zavarja, mert a sógornőmnek is van annyi esze, hogy szüleim szobáját békénhagyja, nyílván nem fogok a szüleimnek "sírni", hogy védjenek meg a "gonosz" sógornőmtől. Ezt nekünk kell elintéznünk párommal, úgyhogy, ha el is durvul a helyzet, de nem fogok finomkodni, szóvá teszem majd neki, aztán vagy sír vagy nem, csak felfogja ésszel előbb utóbb. Nekem is nehéz lesz, mert nem vagyok egy nagy harcias fajta, nem igazán mertem volna így megmondani neki eddig. Férjemmel is leülök ezt megbeszélni, hogy engem ez ennyire zavar, tegyünk ellene .
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!