Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nincs gyerekem, nem megyek...

Ha nincs gyerekem, nem megyek férjhez, egyedül élek, és megöröklök édesanyámtól egy házat, halálomkor mi lesz a házzal?

Figyelt kérdés

Nem nagyon akarok ilyesmiken gondolkozni,de most már nem árt.Persze az is lehetséges hogy előbb halok meg mint anyám,akkor a kérdés tárgytalanná válik.40 éves vagyok.Gyerekem nem lesz,se férjhez menni nem fogok.Esetleg együttélés valakivel,de neki semmi köze nem lesz ehhez a házhoz természetesen.

Viszont van 3 unokatestvérem.Akikkel egyáltalán nem tartom a kapcsolatot,nem is szeretném,mert aljas módon viselkedtek.Nem vagyok annyira jártas ebben,de szerintem ha én meghalok végrendelet nélkül,ők a legközelebbi hozzátartozók,ők örökölnék.Tehát még halálom előtt kellene gondolom egy végrendeletet írni,hogy őket kizárom.Olyan a viszony,hogy inkább egy idegen örökölje,mint ők.Viszont akkor meghatároznám azt is ki örökölje,inkább akkor egy szervezet,de nem tudom milyen.Vagy nagyon úgy néz ki,hogy extra kevés lesz a nyugdíjam,nem fogom magamat egyedül fent tartani,akkor a ház árát be kellene invesztálni egy öregek otthonába ? Azért kevés,mert nem bejelentetten dolgoztam szinte egész életemben,de ezt hagyjuk is.Kb. 8milliós házról van szó,lehet ez elég se lenne egy öregek otthonához.

2019. márc. 6. 01:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Tevedsz nem az onkormanyzate hanem az allam orokli az ingatlant. Az egy dolog h a hagyateki leltart az onkormanyzat emberei vegzik el. De vegso soron minden ingatlan es ingosag az allam tulajdonaba szall

Tudom mert ebbe dolgozom

2019. márc. 8. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!