Ha nincs gyerekem, nem megyek férjhez, egyedül élek, és megöröklök édesanyámtól egy házat, halálomkor mi lesz a házzal?
Nem nagyon akarok ilyesmiken gondolkozni,de most már nem árt.Persze az is lehetséges hogy előbb halok meg mint anyám,akkor a kérdés tárgytalanná válik.40 éves vagyok.Gyerekem nem lesz,se férjhez menni nem fogok.Esetleg együttélés valakivel,de neki semmi köze nem lesz ehhez a házhoz természetesen.
Viszont van 3 unokatestvérem.Akikkel egyáltalán nem tartom a kapcsolatot,nem is szeretném,mert aljas módon viselkedtek.Nem vagyok annyira jártas ebben,de szerintem ha én meghalok végrendelet nélkül,ők a legközelebbi hozzátartozók,ők örökölnék.Tehát még halálom előtt kellene gondolom egy végrendeletet írni,hogy őket kizárom.Olyan a viszony,hogy inkább egy idegen örökölje,mint ők.Viszont akkor meghatároznám azt is ki örökölje,inkább akkor egy szervezet,de nem tudom milyen.Vagy nagyon úgy néz ki,hogy extra kevés lesz a nyugdíjam,nem fogom magamat egyedül fent tartani,akkor a ház árát be kellene invesztálni egy öregek otthonába ? Azért kevés,mert nem bejelentetten dolgoztam szinte egész életemben,de ezt hagyjuk is.Kb. 8milliós házról van szó,lehet ez elég se lenne egy öregek otthonához.
Tevedsz nem az onkormanyzate hanem az allam orokli az ingatlant. Az egy dolog h a hagyateki leltart az onkormanyzat emberei vegzik el. De vegso soron minden ingatlan es ingosag az allam tulajdonaba szall
Tudom mert ebbe dolgozom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!