Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az unokatesóm irigyli, hogy...

Az unokatesóm irigyli, hogy nekem nincs gyerekem. Miért?

Figyelt kérdés
Szült 3 gyereket, mind kicsik (fél, 4 és 6 évesek). Múltkor részegen bevallotta nekem, hogy féltékeny rám, amiért nekem szabad életem van, nincsenek gyerekeim, férjem. Ő maga 29 éves. Miért mondott ilyet? Ennyire borzasztó, ha valakinek gyereke van?
2019. febr. 28. 08:50
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
78%

"Nyilván nem egyszerű kis gyerekekkel, de nem is adná, cserélné el az ember semmiért sem."

Egy közeli barát (igen nehezen összejött, kisiskolás gyerek apukája) mondta pár hónapja, hogy egy alapkategóriás okostelefonért elvihető a gyerek, és ha talál egy működő fluxuskondenzátort, visszamegy az időben és összetöri a petricsészéket, amiben készült...

2019. márc. 2. 18:21
 22/26 anonim ***** válasza:
87%

Nekem is kvázi csak a gyerekes ismerőseim panaszkodnak az életükre. Nem egy vallotta be, hogy ha újra kezdhetné, biztos hogy nem szülne/inkább gumit húzna, nem hogy 2-3 gyereket, egyet se, kezdenek elhidegülni, sok a veszekedés, szar, hogy alig van idejük egymásra stb. (egyik se volt részeg)Mindegyiknél 20-26 körül jött az első gyerek, még kvázi nem is éltek egy pillanatot se. Volt aki albérletbe 6 év alatt leszült 3 gyereket, nem volt elég, hogy teljesen ki volt már merülve, kapták a hivatalos levelet, hogy kirakják őket, mert a tulajdonos el akarta adni a lakását. Kénytelenek voltak apu gyerekszobájába költözni anyósnál, gondolhatod. 5 ember 1 szobában. Kegyetlen ez is.

Én is megkaptam többektől, hogy milyen jó nekem, nincs gyerek, a férjemmel szabadok vagyunk, azt csinálunk amit akarunk, akkor amikor akarjuk. EZ tény:) De nem kötelező szülni.

Én 33, a férjem 30 éves. Hétköznap dolgozunk, házimunkát csináljuk, esténként beszélgetünk, sorozatozunk, hétvégén délig alszunk 1-fél 2 körül fel is kelünk;), aztán vagy csavargunk valahová, közös programot csinálunk, vagy itthon vagyunk,pihenünk, kutyázunk a kertben, kártyázunk, társasozunk, sorozatot-filmet nézünk, beszélgetünk, olvasunk, hobbinkkal foglalkozunk, jól érezzük magunkat, sok időt töltünk együtt. Gyerekre nem vágyunk, nem is lesz soha.

Azért mondta, mert részeg volt, és a részeg emberek őszinték. Úgy érzi elege van, kimerült, a pasija/férje valószínű nem igen veszi ki a részét a gyereknevelésből, esélyesen azt is érzi, hogy elcseszte az életét, mert fejet hajtott a társadalmi elvárások előtt, vagy kicsit sem gondolt bele milyen több gyerekkel az élet és túlvállalta magát.

Mi, ha mindenképp akartunk volna gyereket, 1 esetleg 2-t vállaltunk volna, de a másodikat is csak akkor ha belefér anyagilag és ha az első már legalább elkezdte a sulit. Kis korkülönbséggel egy rémálom lehet. De hát mit lehet erre mondani? Sajnálom? Valahol igen, de senki nem kényszerítette erre az életre.

2019. márc. 2. 19:01
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg, ezt én is megfigyeltem: ritkábban panaszkodnak megbánásra azok, akiknél idősebb korban 35 felett jött az első gyerek. Valószínűleg, ők jobban megfontolhatták a döntés, és valós információk birtokában vágtak bele, nem pedig örökrózsaszín cukiságot és kacagást vártak.
2019. márc. 2. 19:19
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
21-es az igen... főleg azok után, hogy ha lombikos - márpedig annak tűnik, meg írtad is, hogy nehezen összejött - gyerek kőkemény küzdés és pénz mire meglesz... Szóval nagyon akarhatták, annyira, hogy a sorozatos beültetéseket és hormonkezeléseket végigcsinálják anyagilag és lelkileg is. Oszt aztán mégis sz_r lett a végeredmény?
2019. márc. 3. 10:37
 25/26 anonim ***** válasza:
Mondjuk a feleség és a család nyomta nagyon a gyerek-témát, a férjnek eleve nem volt nagy affinitása a témához. Egy ideje elindult a nyaggatás a kistestvér ügyében, de apuka kerek perec elzárkózott.
2019. márc. 3. 18:34
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

25.

Ha nyomjàk a gyerek dumàt a rokonok, akkor gyereket kell csinàlni, majd rinyàlni mennyire szar az élete??? Nem. Az ilyeneket el kell küldeni a francba, és ha tovàbb pampognak, megszakítani a kapcsolatot. Voilà

2019. márc. 3. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!