Csalàdon belüli eröszak jelentése kivűlàllóként?
"Ha az anya a gyerek életével van zsarolva,"
Nem volt zsarolva. A nő lelépett, a pasi tehetetlenségében hőzöngött, fenyegetőzött. A zsarolás nem ez. A nőnek nincs titkolnivalója, amivel zsarolni lehetne.
Kérdésből kiderül, hogy a nő vitte a kislányt is, tehát nem tudom miként jött a történetbe a "kislány életével való zsarolás"...
Utána visszament a bántalmazóhoz és önmagát meggyőzte: "jó ember" a bántalmazó...
Erre nehéz mit mondani sajnos... :-( Nem is tudom, kívülálló tudna -e segíteni és ha igen, milyen módon...
Remélem a kisgyerek nem sérül.
Én is ugyanilyen "áldozat vagyok". Nem kisgyerekkel.
Én is eljöttem, aztán visszamentem.
Én is kaptam amikor a csajairól kérdeztem.
Hogy miért? Nem tudok rá igazi magyarázatot adni, bármit mondok csak kifogás.
Ha valaki sok időn keresztül él ilyenbe, el sem tudja képzelni milyen lehet mással. Engen is napi szinten fenyeget,hogy mindig ezt fogom kapni. Félek tőle.
Félek lépni is.
Ne akarjátok tudni milyen rossz ez.
Nagyon könnyű azt mondani, hogy hagyd ott.
Ne szólj bele szerintem mert ha a rendőrőket ráhivod akkor lehet még nagyobbat kap.
Vagy a kislány.
Szerintem az anya tűr a kislány miatt.
Ennyiért úgyse viszik be az apát.
Az anya talán akkor fog lelépni ha megismerkedik egy olyan emberrel akivel biztonságban érzi magát.
Nem kívánom a sok nőt szidalmazó embernek, hogy átéljék milyen is az, amikor valaki ilyen helyzetbe kerül, de azért kicsit jobban meg kellene gondolni mi hagyja el az ember száját, és ha nem ismeri a helyzetet, akkor legalább csendben maradni.
Mennyire távoli ismerősöd ez a nő? Szerintem az segíthet, ha van kihez fordulnia MINDEN esetben. Ha tudja, hogy valaki tud a dologról, de nem abban merül ki a törődése, hogy "azonnal hagyd el" és "szétverem az arcát"/"majd én feljelentem", még ha ez is lenne a helyes megoldás (mármint nem a verés).
Ebben a helyzetben szerintem még ha el is beszélgetnek a férfivel a rendőrök, semmi jóra nem fog vezetni, amint elmennek csak még nagyobb megfélemlítésben lesz a nő. Szerintem családsegítő, vagy pl. NANE és hasonló egyesületek, illetve leginkább egy normális környezet segítene neki, ahol látja, hogy lehet másképp is, sőt ő is többet érdemel ennél, és ahol "szépen" szeretik.
24 es,
igazad van, elkepzelni sem tudom milyen ez, foleg ferfikent, de tenyleg nem tudom mi tart egy not egy ilyen ember melett?! A szerelem? Vagy megszokas? Egy ilyen helyzetnel csakis jobb van, tehat barmit lepsz jobban jarsz, ennel meg az is jobb ha egyedul eled le a tovabbi eletedet, de ha nincs gyerek akkor gondolom meg fiatal vagy, de igazabol a kor sem szamit, ha 50 is lennel akkor is ujra tudod kezdeni.
Óvatosan a Gyámüggyel! Sajnos az áldozat egy idő után "megszokja" a bántalmazást,illetve elfogadja a bántalmazó személy személyiségét.
Már nagyon régen megállapították,hogy azonosul az előbb említett körülményekhez. Az is régi nóta,hogy ahol agresszív édesapa v édesanya hasonlót cselekedett,ott azok gyerekei a szülő v szülőkkel azonos mentalítású párt választottak maguknak! Hogy miért? Mert más kultúrát nem ismernek!
Igen nehéz már akkor is,ha nincs hova mennie a gyerekkel!A legjobb megoldás:teljesen ki kellene szakítani a környezetből!A jelenlegi lakóhelyétől jó messzire (ahova nem fog elmenni a verekedős párja) lenne munkahelye,esetleg ott anyaotthonban(ebben kellene kérni a gyámügy segítségét) lenne addig,míg nem talál megfelelő albérlet v lakhatási lehetőséget. Hosszú idő szükséges,míg felszabadul az érzelmi,fizikai nyomás alól!
Ha valakit érdekelnek a fejlemények, azóta "boldogan" élnek tovább, legalábbis a Facebook posztok alapján, amikor pl. a férj a születésnapját ünnepli akkor a feleség ír egy szívet melegítő bejegyzést, amiben van örök szerelem, legjobb férj és családapa.
Csak a képeket inkább ne tennék ki, nem vagyok szakértő, de minden képen olyanok mintha temetésén lennének kivéve az erőltetett mosolyokat.
Sajnos a környezet rányomta a bélyegét a kislányra is, aki már lassan 15 éves, depressziós, a bátyai (anyukája testvérei) elvitték nyaralni, de ott is csak a szobájában ült legtöbbet, alig tudták kicsalni társaságba mert nem bírja az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!