Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az exem azt mondta nem kell...

Az exem azt mondta nem kell gyermektartás! A kérdésem az ha meggondolja magát és feljelent lehet bajom?

Figyelt kérdés
A történet a következő! 3 évvel ezelőt szétmentünk, a végére gyűlöltük egymást különböző okok miatt! Azt mondta az exem hogy nem kell tőlem semmi sem gyerektartás semmi ! De a gyereket felejtsem el ! Hát bele mentem !( igaz a gyermeket a nevemre vettem ,de szerintem nem én csináltam ) ezt mondtam az exnek is ! Ha gyerektartás igénye van akkor rendben menjünk biròságra de kérvényezni fogom az apasági vizsgálatot! Erre a válasz nem kell az a k...va gyerektartás! Biròságon soha nem voltunk !sem semmilyen más hatóságnál ! Ha mégis hatòsághoz fordul mire szàmithatok? Mert mindent kinézetre eböl a nőből :/oltogatásra nincs szükségem!

2019. febr. 15. 15:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
51%

Mindenki a kerdesedre valaszolt ahogy nezem, csak nem tetszenek a valaszok amik tenyeken alapulnak. Egy embernek koszonted meg aki szamodta kedvezo valaszt adott csakhogy neki sincs mindenben igaza! A tobbi valaszadonak a valaszaban tobb a teny mint azeban akinek megkoszonted. Gyerekes vagy, es gaz hogy a gyereket nem vallalod de megcsinalni megtudtad, pont az ilyennek nem szabad szaporodnia, es ezek nem tudnak egy gumit huzni sajnos.

Gaz de nem csak polgari pert tud inditani, fel tud jelenteni ami nem kis penzbirsagot von maga utan, nemtudom honnan vette az illeto hogy ebben nincs feljelentes, hivatalos oldalon ketto perc utana nezni ajanlom a figyelmedbe illetve azt is hogy kottesd el magad.

2019. febr. 15. 18:01
 12/21 A kérdező kommentje:
Figyelj nemtudod mik voltak köztünk ,ítélkezni nagyon könnyű! És írtam nem kérek oltogatást!
2019. febr. 15. 18:13
 13/21 A kérdező kommentje:
Utolsó! fel jelenthet igen Utánna néztem , de csak ha volt bíròsági ítélet a gyermek elhelyezéséről és a gyermektartás összegéről!és légyszives szépen kérlek ne ilyen stílusban írj! Nemtudod min mentem keresztül ! A gyereket a nevemre vettem mivel szerettem a volt párom! De sajnos egyébb okok miatt jogosan feltételezem hogy nem az enyém a gyerek,és nem ez a kérdés hogy ezen csámcsogjunk hogy enyém vagy nem !
2019. febr. 15. 18:32
 14/21 anonim ***** válasza:
96%
Ha az anyakönyvben a te neved van, a helyedben jogilag tisztáznám a helyzetet.
2019. febr. 15. 19:25
 15/21 anonim ***** válasza:
86%

#11, jelentheti fel egy nagy túróst...

Tartási kötelezettség elmulasztása

212. § (1) Aki jogszabályon alapuló _és végrehajtható hatósági határozatban előírt_ gyermektartási kötelezettségét önhibájából nem teljesíti, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Attól még, hogy aláírt egy teljes hatályú apasági elismerőt, simán indíthat pert apasági vélelem megdöntésére... egyszerűen arra kell hivatkozni, hogy felmerült új tény...

Pontosabban azt úgy célszerű és költségkímélő, hogy csináltat egy nem hivatalos apaságit cc. 40 eFt-ért, és ha az az eredmény, hogy nem ő a biológiai apa, akkor arra a leletre mint új tényre hivatkozva simán pert indíthat. Itt két lehetőség marad, az, hogy a nő elismeri, hogy nem ő az apa, és akkor simán megszüntetik az apai státuszát az összes joggal és kötelezettséggel, vagy a nő tagadja, akkor ugye hivatalos apasági vizsgálat, és cirka 300 eFt költség a pervesztesnek.

(ha az anonim vizsgálat szerint ő a biológiai apa, akkor elbukott cc. 40 eFt-t és kész)

2019. febr. 15. 21:27
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

Uccsó: te is csak a hülyeséget nyomod!

Feljelentheti és a NONAME dns teszt nem jogalapja semmilyen peres eljárásnak! Nem veszik figyelembe. El se indítják az eljárást ilyenre.

Kérdező hiába nyavajogsz, azoknak van igaza akik kioktattak, de látni továbbra se fogod fel.

Gondolom C típusú állampolgár vagy.

Akkor tégy amit akarsz, zérd magadra az ajtót, hisztizz mint egy óvodás és bújj el!

2019. febr. 15. 22:41
 17/21 A kérdező kommentje:
Utolsò! Mi vagy te ügyvéd? Vagy mitől van ekkora arcod? Ki hisztizik? Úgy látom inkább te hisztizel !
2019. febr. 15. 22:58
 18/21 anonim ***** válasza:
87%

"Feljelentheti és a NONAME dns teszt nem jogalapja semmilyen peres eljárásnak! Nem veszik figyelembe. El se indítják az eljárást ilyenre." - na, ha egy minimális fogalmad lenne a dologról (ahogy nincs) akkor tudnád, hogy az eljárást a vélelmezett apa beadványára indítják meg...

Egyébként te vagy az 53%-os, aki minden ilyen apaság vélelmének megdöntésére irányuló kérdést megpróbál széttrollkodni - kevés sikerrel...

Ugye az "alapkérdés":

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..

te meg a &41-ben próbálkoztál be ugyanezzel az ostobasággal.

2019. febr. 15. 23:22
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom miről beszélsz, nem írogattam még más ilyen kérdésre!

Ide is csak azért, mert felháborító, hogy egy apa lemond a gyerekéről...szégyen. És mivel a párom joghallgató, megmutattam neki és leírtam amit mondott.

Nem kell elhinni, majd saját bőrén megtapasztalja a kérdező!

A beadványt indokolni kell, a "lehet mégse én vok az apja" nem indok. Ennyi.

2019. febr. 16. 00:27
 20/21 anonim ***** válasza:
83%

#19, próbálkozhatsz nyugodtan tovább, de a belinkelt kérdésben egy eset van az elejétől a végéig.

Szóval de, "új tény" tehát indok egy anonim DNS teszt is, és ha a nő eleve elismeri, hogy mástól is lehet, vagy nem ismeri el, de a bíróság által elrendelt apasági teszt se a Kérdező apaságát erősíti meg, simán, egy tárgyalás alatt törlik az apaságot, annak minden konzekvenciájával.

Ha meg jogilag érdekel:

"Ha az apaság vélelme teljes hatályú apai elismerő nyilatkozaton alapul, a vélelmet azon az alapon is meg lehet támadni, hogy

1, a nyilatkozatnak a jogi feltételek hiányában nincs teljes hatálya;

2, az apai elismerő nyilatkozatot __tévedés, megtévesztés__ vagy jogellenes fenyegetés hatása alatt tették meg; vagy

3, az apai elismerő nyilatkozatot jogszabály megkerülése céljából tették."

A (2) a befutó....

[link]

2019. febr. 16. 02:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!