Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldön élsz vagy bármely...

Külföldön élsz vagy bármely családtagod/rokonod? Hol? Mivel foglalkozol/foglalkozik? Mennyire elviselhetőa család hiánya?

Figyelt kérdés

2019. jan. 29. 21:20
1 2
 11/17 librikus ***** válasza:
41%
Minden relatív többet keresel, de a kiadásaid is jóval magasabbak mint itthon. Angliába meg csak akkor menj, ha tudsz főzni, az ottani koszt ehetetlen körösztény magyar embernek.
2019. jan. 30. 09:15
 12/17 anonim ***** válasza:
88%

Én élek külföldön, pontosabban Törökországban. Ilyen heti 40 órás "klasszikus" munkám nincsen (itt kicsit bonyolult az állampolgárság megszerzése előtt külföldiként dolgozni, úgyhogy sosem erőltettem különüsebben).

Nekem megmondom őszintén semmi nem hiányzik Magyarországról, illetve az elmúlt évek alatt egyszer sem volt honvágyam még itteni szomorú vagy nehezebb időszakokban sem. Egyszerűen annyira más errefelé a mentalitás, az emberek viselkedése, hogyha néha megyek is látogatóba Magyarországra, mindig elkeseredek egy átlagos embertömeget látva. Ha több időt vagyok ott, pár nap után érzem magamon, hogy szomorúbb, pesszimistább vagyok és így is állok az emberekhez.

A családom meg ha hiányzik, akkor bármikor ott a repülő meg a reptér, vissza tudok menni. Pont ezért nem szoktam olyan komolyabb hiányt érezni, mert tudom, ha akarom akkor szinte azonnal meg tudom őket látogatni.

Szerintem pont ezek miatt az otthon ott lesz, ahol kialakítod magadnak,es nem muszáj annak a helynek lennie, ahol születtél.

2019. jan. 30. 11:20
 13/17 A kérdező kommentje:

Ezzel egyetértek utolsó, mármint a repülő úttal, másrészről azért azt Te is be láthatod, hogy ugyanabban a városban élni teljesen másabb, mint egy idegen országban.(a távolságra utalok)

Egyébként nagyon örülök neki, hogy neked bejött a kinti élet! :)

Amíg nem terveztem gyereket engem sem érdekelt a távolság, de így már fontossá vált számomra.

2019. jan. 30. 17:19
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ireland 15 éve kint vagyok és egy húgom van otthon, 5 éve nem voltam Magyarországon, nem is szeretnek haza menni.
2019. jan. 31. 16:00
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Hat évig éltünk külföldön a feleségemmel. Mi még csak-csal elvoltunk, de anyáink (mindketten 80 körüliek) nagyon nehezen viselték a hiányunkat. Örök félelmük volt, hogy úgy halnak meg, hogy nem találkozunk még egyszer.
2019. febr. 5. 18:59
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyet mindenkinek tudnia kell aki kimegy.Nagy a honvágy ha nem beszéled a nyelvet.Ha igen akkor egy kicsit kisebb,de magányos vagy.Ha kint van akit szeretsz akkor könnyebb.De a gyökerek azok soha sem szakadnak el sajnos.

Ha valaki nagyon fiatalon megy neki akár gyerekként az más.Neki az lesz az otthona.

2019. febr. 7. 15:23
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
No igen, uccsó. Ahogy Tompa Mihály mondta; Szívet cseréljen, aki hazát cserél.
2019. febr. 8. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!