Külföldön élsz vagy bármely családtagod/rokonod? Hol? Mivel foglalkozol/foglalkozik? Mennyire elviselhetőa család hiánya?
Én élek külföldön, pontosabban Törökországban. Ilyen heti 40 órás "klasszikus" munkám nincsen (itt kicsit bonyolult az állampolgárság megszerzése előtt külföldiként dolgozni, úgyhogy sosem erőltettem különüsebben).
Nekem megmondom őszintén semmi nem hiányzik Magyarországról, illetve az elmúlt évek alatt egyszer sem volt honvágyam még itteni szomorú vagy nehezebb időszakokban sem. Egyszerűen annyira más errefelé a mentalitás, az emberek viselkedése, hogyha néha megyek is látogatóba Magyarországra, mindig elkeseredek egy átlagos embertömeget látva. Ha több időt vagyok ott, pár nap után érzem magamon, hogy szomorúbb, pesszimistább vagyok és így is állok az emberekhez.
A családom meg ha hiányzik, akkor bármikor ott a repülő meg a reptér, vissza tudok menni. Pont ezért nem szoktam olyan komolyabb hiányt érezni, mert tudom, ha akarom akkor szinte azonnal meg tudom őket látogatni.
Szerintem pont ezek miatt az otthon ott lesz, ahol kialakítod magadnak,es nem muszáj annak a helynek lennie, ahol születtél.
Ezzel egyetértek utolsó, mármint a repülő úttal, másrészről azért azt Te is be láthatod, hogy ugyanabban a városban élni teljesen másabb, mint egy idegen országban.(a távolságra utalok)
Egyébként nagyon örülök neki, hogy neked bejött a kinti élet! :)
Amíg nem terveztem gyereket engem sem érdekelt a távolság, de így már fontossá vált számomra.
Egyet mindenkinek tudnia kell aki kimegy.Nagy a honvágy ha nem beszéled a nyelvet.Ha igen akkor egy kicsit kisebb,de magányos vagy.Ha kint van akit szeretsz akkor könnyebb.De a gyökerek azok soha sem szakadnak el sajnos.
Ha valaki nagyon fiatalon megy neki akár gyerekként az más.Neki az lesz az otthona.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!