Apasági per? Kérdésed tul rovid
Szóval nem régen született meg a kislányom. A kedves édesapjával október óta nem beszéltünk. Kint tartózkodik Franciaországban. (Júliusban ment ki "megszedni magát, úgy volt három hónap múlva hazajön, aztán élünk boldogan. Csak hát közben nem is tudom mi történt, de már esze ágában sincs hazajönni.)
Én most itt vagyok 19 évesen egy kislánnyal, mellette iskolába járok.. Hála az égnek édesanyám mindenben segít nekem, de azért jó lenne, ha kedves apuka legalább anyagiakban kivenné a részét gyereknevelésből.
Olvastam, hogy apasági peren ha nem jelenik meg akkor elővezethető.
Jól gondolom, ezt kivédte azzal hogy kint van? Senki nem fogja ott keresni, egy ilyen "kis" dolog miatt ugye? (Bűnözők bujkálnak külföldön)
Valakinek esetleg tapasztalat?
Vagy aki jártas jogi témákban, kérem segítsen
Van apai elismerő nyilatkozat? Ha van, akkor gyerekelhelyezési per, gyerektartás megállapítása stb. A bíróság felveszi a kapcsolatot a franciákkal és simán tiltották a kinti keresetet is. Végrehajtani eu-n bellül ún. európai fizetési meghagyással tudsz (működik). Ha nem fizet, akkor feljelented, körözik, majd ha továbbra sem fizet leültetik egy pucit, mint az öcsémet.
Ha nincs apai elismerő nyilatkozat, akkor apaság megállapítása iránti keresetet kell beadni a bíróságra, azt követően meg az első bekezdés a mérvadó.
Aláírt apasági nyilatkozatot? HA igen, akkor az ő nevét már bejegyezték a gyermeked apja neveként, akkor nem apasági pert kell indítanod, hanem gyermekelhelyezésit és tartás díj megállapítása irántit.
A gyámhivatalban (Járási Hivatal Gyámhivatala) azt fogják neked mondani, hogy indítsd meg a pert, vagy pedig kérelmezd a Gyámhivataltól a gyermektartás megelőlegezését, ami egy csekély összeg, jelenleg havi 8.000,- Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!