Akikkel elbánt a család fiatal korukban, ti hogy léptetek túl a bántalmakon?

Nehéz. Amit nem lát a szem, arra nem gondol az agy. Amikor már nincsenek melletted, nem fognak befolyásolni.
Legegyszrűbben én úgy értem el, hogy vidékre mentem egyetemre. És külföldre dolgozni. Utána jöttem vissza.

Érdekes, hogy kulcsszóban megemlíted, mégis úgy tűnik, mintha fogalmad se lenne arról, hogy létezik egy pont ugyanilyen című és ugyanerről szóló mű. Pedig nagyon ajánlanám Mindenkinek a Mérgező szülők c. könyvet ( [link] ) A mostani érzéseitek mögött mind van egy-egy tipikus szülői magatartás, amit egy-egy ilyen sérült szülő képviselt a családotokban. Jogod van nem megbocsátani és nem találkozni velük, de amíg nem nézel szembe az egész batyuval, amit a felnevelésed címén elkövettek, ugyanúgy a hatásuk alatt maradsz és ezek a gyerekkori fájdalmak fognak Téged dróton rángatni. Ha "csak" haraggal és utálattal gondolsz rájuk - ékes bizonyítéka annak, hogy nem tudsz érzelmileg leválni róluk. Az nagyon nem úgy van sajnos, hogy ha nem vagy velük, akkor már nem hatnak Rád. Az ilyen szülők nem akkor kezdték "áldásos" működésüket, amikre már tudatosan vissza tudsz emlékezni. A legmélyebben azok a bűneik hatnak, amiket kicsi gyermekeikkel követnek el. Ezek az élmények úgy át tudják hatni a majdani felnőtt életedet, hogy közben eszedbe sem jut, hogy otthon alapozódtak meg.
A könyvet azért nagyon érdemes elolvasni, mert biztos, hogy magadra ismersz majd több taglalt "bűntényben", amit szülők követhetnek el gyermekeik ellen, de egyúttal azt is látod, hogy van KIÚT. Plusz van egy olyan motiváció abban, hogy Te is elindulj a hatásuktól való megszabadulás útján, hogy a könyvben olvasható eseteknek szinte minden esetben másfélszer-kétszer annyi idős emberek a szereplői, mint amennyi Te vagy. Tehát láthatod, hogy egyes mérgező magatartásminták hova vezethetnek idővel, merthogy ezek annál erősebben korlátoznak a felnőtt létben, minél inkább nem akar tudomást venni róluk az ember. Minél korábban elkezded ezt az önismereti utat egy számodra megfelelő pszichoterápián, annál jobban biztosítod, hogy az a métely nem rágja tovább magát az életedben, amit a drága család ültetett el benned. És itt nem csak az irántuk való érzéseidről van szó, hanem számos akadályról, nehézségről, amik korlátoznak (majd) a felnőtt életedben, de eddig azt gondoltad, hogy ezek csak véletlenszerűek, az élet természetes velejárói, vagy épp a "személyiségjellemzőid". Simán kiderülhet, hogy egytől-egyig mind "szerzett", azaz a drága család áldásos tevékenységének az egyenes következménye...
Velem is rendesen elbántak, ráadásul 20 évesen majdnem megöltek...
Itt szenvedek velük 22 évesen is a terrorban.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!