A családi karácsony szentimentális hangulatban telik nálatok vagy veszekedéssel van vegyítve?
Nincsenek veszekedések.
Évtizedek óta kialakult rutin szerint zajlik minden:)
A családdal (Férjem és a gyerekek) kellemes hangulatban.
Rokonokkal kötelező ünnepi vizit hangulatban. Volt már minden. Talán ezért is volt izgalmas. 😄 Most már a pici gyerekek miatt oda nem megyünk, ahol nem tudnak viselkedni. Nélkülünk is tudnak veszekedni.
Olyan felemás a rutin. Én próbálom kialakítani a hagyományt belőle. Sokat römizek anyánkkal. Kenyeret, halat sütök.
Az öcsémmel veszekedésről igyekszek leszokni. A béketárgyalások folyamatban.
38F
Se szentimentalitás, se veszekedés.
Csak azokkal találkozunk, akikkel az év többi napján is, így nincs feszültség, illetve attól, hogy most épp karácsony van, nem leszünk áhítatos zombik.
Örülünk, hogy együtt vagyunk.
Nálunk a karácsony mindig az év fénypontja volt. Nagyon készültünk rá, együtt díszítettünk, már november közepén karácsonyi zenét hallgattunk, volt, hogy én nyáron már karácsonyi filmeket néztem, együtt sütöttük a mézes kalácsot és a fát is együtt díszítettük. Gyerekként kb. 12 éves koromig meg mindig a Jézuska hozta a feldíszített fát.
Anyukám tavaly februári halála után megszűnt nálunk a karácsonyi hangulat. Anya magával vitte ezt a csodaszép ünnepet. :( 56 éves volt anya és 12 évig küzdött a daganattal.
Az én tágabbik családomban (szülők, tesó) nem, tehát kb ajándékozunk boldog karácsonyt kívánunk, nem vagyunk oda a karácsonyfa állításért sem, bár égőket szoktunk feltenni a házra. :D Eszünk és mindenki megy a saját dolgára.
Nagyszülőknél egy-egy órát töltünk el.
Párommal szeretnék majd ha együtt leszünk "szentimentálisabb" karácsonyokat tartani. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!