Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kihez lehet fordulni, ha egy...

Kihez lehet fordulni, ha egy tinédzser öngyilkos akar lenni?

Figyelt kérdés

Unokatesóm évek óta elég súlyos depressziós. Nagynéném finoman fogalmazva is idegbeteg. Van egy értelmileg és testileg is fogyatékos fiatalabb uncsitesóm is, vele nem könnyű. Hogy ebbe bolondult bele nagynéném vagy sem, azt nem tudom, de amióta az eszemet tudom tudom, hogy vannak náluk gondok, hogy mindig ordibál, veri uncsimat és lelkileg terrorizálja őt. Az apjuk meghalt pár éve.

Uncsitesóm pár hónapja mesélte először egy italozás alkalmával nekem, hogy próbált már öngyilkos lenni. Nagynéném elvette tőle a borotvapengéket, mielőtt komoly kárt tehetett volna magában, de utána órákig ordított vele és alaposan megverte, megrugdosta.

Most megint hallottam, hogy a hétvégén kórházban kötött ki az uncsim. De csak bevitték, kimosták a gyomrát és már otthon is van.

Nem tudom, hogy lehetne kirángatni ebből a közegből. Van tippetek? Mindketten végzős gimisek vagyok, volt róla szó, hogy ha egyetemre megyünk összeköltözünk egy albiban, de most már komolyan attól félek, hogy azt nem fogja megélni.

Pszichológushoz jár, de azt mondja, a legmélyebb legsúlyosabb dolgokat nem mondja el neki, mert nem meri. Otthonról elköltözni igazából nem akar vagy nem mer, mert félti a beteg öccsét. Az anyja pedig össze-vissza hazudozik az orvosoknak, ha esetleg rákérdeznek, mi a baj uncsimmal.

Hozzánk sajnos nem jöhet. Én egyelőre nagyszüleimmel lakom, akik már idősek és ők nem rokonok egymással uncsimmal, ha értitek mire gondolok.

Gondoltam, beszélek az osztályfőnökével, mert az is lehet, nem is tudják, milyen gondok vannak náluk otthon. Szerintetek jó ötlet? Meg lehet valakit erőszakkal, akaratán kívül menteni saját magától?

Nagyon féltem őt. Hogy lehetne megakadályozni, hogy elvegye a saját életét?

2018. nov. 11. 15:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
37%
ÉS akkor mindig megkérdezik h miért mondjuk h nem kéne engedni a mentálisok szaporodását,gyogyosnak a gyerekei is gyogyosok lesznek az állám nyakán-....
2018. nov. 11. 19:25
 12/12 anonim ***** válasza:
19%
.
2018. nov. 12. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!