Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Édesanyám temetését kell...

Édesanyám temetését kell egyedül intéznem, tudom hogy először a kórházba kell mennem a papírokért. Ilyen ügyet még nem csináltam onnan hova menjek?

Figyelt kérdés

2018. okt. 5. 11:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A temetkezési vállalathoz, amelyiket választottad.
2018. okt. 5. 11:45
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A kórház után a temetkezési vállalkozóhoz kell menned. Akivel a temetést csináltatni szeretnéd. Ők sok esetben minden mást elintéznek a temetéssel kapcsolatban.
2018. okt. 5. 11:46
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
A temetkezési vállalatnál segíteni fognak, hova kell tovább menned. Amúgy: első lépes a kórház, ahol anyukád meghalt. Második lépés: az önkormányzat, ahova a kórhás is tartozik. Itt a kórházban kapott papírok alapján az anyakönyvi hivatalban kiállítják a halotti anyakönyvi kivonatot. Ezzel tudod intézni a temetést. Az önkormányzathoz érdemes vinned anyukád születési és házassági anyakönyvi kivonatát. Tőlem mindkettőt kérték. Őszonte részvétem.
2018. okt. 5. 12:26
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2018. okt. 5. 12:38
 5/8 anonim ***** válasza:
79%

Ha Budapesten élsz, én velük intéztem mindent 2 és 3 éve is. Nagyon korrektek, a kórházi papírokkal hozzájuk mentem és MINDENT intéztek (nyugdíj lemondás, halotti anyakönyvi, temetés).

Az önkormányzatba már csak az öröklés miatt kellett mennem, mikor azok jelentkeztek.

[link]

Én az Izabella utcai irodában voltam. Részvétem.

2018. okt. 5. 13:59
 6/8 anonim ***** válasza:
49%

5-ös vagyok. Valóban a temetkezési iroda kérni fogja a születési anyakönyvit, a házassági levelet (vagy válást igazoló papírt ezt az öröklés miatt), és ha tudod a nyugdíjas számát (ha nyugdíjas volt).

A bankba viszont neked kell jelezned (ahol anyukádnak volt kártyája), hogy meghalt, zárolják a számlát és a hagyatéki után tudod lezárni teljesen a bankszámláját.

2018. okt. 5. 14:02
 7/8 anonim ***** válasza:
32%

Fogadd együttérzésemet. Augusztusban hunyt el édesapám, mindent én intéztem. A kórházban kapott halottvizsgálati lappal mehetsz a temetkezési vállalathoz és ők adott esetben szinte mindent el tudnak intézni. Szó nincs arról, hogy oda születési anyakönyvi kivonatot vagy hasonlót kelljen vinned. A halotti anyakönyvi kivonatot is csak hetekkel később kapod meg és az ehhez kapcsolódó ügyintézéssel is meghatalmazhatod a vállalkozót.

Mindenben segíteni fognak és elmondják a további teendőket.

2018. okt. 6. 07:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem mikor apu halt meg kérték, és mivel nem találtuk a szülőfalujában az önkorit meg kellett keresnem és kiadtak egyet elég volt telefonon beszélnem velük és scannelve elküldenem apu kórházi halotti papírját és az én adataimat.
2018. okt. 7. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!