Édesanyám temetését kell egyedül intéznem, tudom hogy először a kórházba kell mennem a papírokért. Ilyen ügyet még nem csináltam onnan hova menjek?
Ha Budapesten élsz, én velük intéztem mindent 2 és 3 éve is. Nagyon korrektek, a kórházi papírokkal hozzájuk mentem és MINDENT intéztek (nyugdíj lemondás, halotti anyakönyvi, temetés).
Az önkormányzatba már csak az öröklés miatt kellett mennem, mikor azok jelentkeztek.
Én az Izabella utcai irodában voltam. Részvétem.
5-ös vagyok. Valóban a temetkezési iroda kérni fogja a születési anyakönyvit, a házassági levelet (vagy válást igazoló papírt ezt az öröklés miatt), és ha tudod a nyugdíjas számát (ha nyugdíjas volt).
A bankba viszont neked kell jelezned (ahol anyukádnak volt kártyája), hogy meghalt, zárolják a számlát és a hagyatéki után tudod lezárni teljesen a bankszámláját.
Fogadd együttérzésemet. Augusztusban hunyt el édesapám, mindent én intéztem. A kórházban kapott halottvizsgálati lappal mehetsz a temetkezési vállalathoz és ők adott esetben szinte mindent el tudnak intézni. Szó nincs arról, hogy oda születési anyakönyvi kivonatot vagy hasonlót kelljen vinned. A halotti anyakönyvi kivonatot is csak hetekkel később kapod meg és az ehhez kapcsolódó ügyintézéssel is meghatalmazhatod a vállalkozót.
Mindenben segíteni fognak és elmondják a további teendőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!